labusm napisał(a):gemišt napisał(a):Dla tych co będą szukać piaszczystej plaży w 2012r.
Przed kilkoma laty byłem z rodziną i małym jeszcze dzieckiem w Privlace. Plaża niewielka, ale piękne piaszczyste dno, można było daleko wejść i nie była głęboko. Miejscowość mała, ale dla rodzin z małymi dziećmi, całkiem godna polecenia.
Kolega ma na myśli napewno południową część Privlaki - od strony Zadaru.
Faktycznie plaży właściwie nie ma, my siedzieliśmy pod skarpą. ale za to na dnie sam piasek, bardzo długo płytko, mało ludzi, bo i mieścina nie poraża wielkością. Trzeba za lunaparkiem przejśc kawałek laskiem piniowym, ale warto, polecam
Leszek W napisał(a):Piaszczysta jest cała zatoka koło Posedarje (starą drogą na Zadar i zaraz za miastem kierunek Novigrad/Podgradina). Z autostrady, zaraz po wyjeździe ze Sv Rok widać kościołek na półwyspie własnie przy tej plaży. Płytka woda kilka setek metrów od brzegu, bardzo ciepła.
kotecek5 napisał(a):Plaża piaszczysta jest na wyspie Vrgada na przeciwko Pakostane-mozna dopłynąć stateczkiem.PLaża moze nie jest tak duża jak nam opowiadali Chorwaci ale wejscie do morza,woda i laguna -bajka.
Plaży na tej wyspie szukalismy ponad godzine w ponad 40 stopniowym upale bo poszlismy w drugą stronę.Wyspa fajna dla osób które chcą wypocząć w ciszy.Na wyspie ludzie poruszają sie tylko piechotą!!!Nie ma aut.
Jacek S napisał(a):Leszek W napisał(a):Piaszczysta jest cała zatoka koło Posedarje (starą drogą na Zadar i zaraz za miastem kierunek Novigrad/Podgradina). Z autostrady, zaraz po wyjeździe ze Sv Rok widać kościołek na półwyspie własnie przy tej plaży. Płytka woda kilka setek metrów od brzegu, bardzo ciepła.
Kolega dobrze prawi.
Idealna plaża dla dzieciaków.
Pzdr
Marshaal napisał(a):Witam forumowiczów, szukam odpowiedniego miejsca do wypoczynku w Chorwacji, głownie dla małych dzieci, zależy mi na piaszczystej plaży, najlepiej na początku Chorwacji, nie dalej jak 150/200km od granicy, wcześniej odwiedzałem bardzo ładną wyspę Rab, miejscowość Lopar, ale w tym roku chcemy z rodziną jechać w inne miejsce. Co polecacie?