Re: Wrzesień, nocleg u sympatycznych ludzi
napisał(a) SYLWKA_2014 » 16.08.2015 08:08
Witam!
Przeczytałam post i od razu pragnę szczerze polecić nocleg u mojego przesympatycznego Chorwata Iva. Myślę, że byłby to dla Państwa strzał w tzw. 10 bo każdy kto do niego zawita czuje się jak w domu. Jeżdżę tam od 6 lat właśnie wróciłam i gorąco polecam. Ivo - właściciel jest gawędziarzem, jest też niezwykle gościnny. Jego domeną jest to, żeby dom żył gośćmi, a on za cel obiera sobie dbałośc o nich jak umie najlepiej. Poproszony o pomoc nigdy nie odmówi, nie narzuca się ale we wszystkim pomoże , wytłumaczy gdzie, co i jak, udostępni co może : garaż, pralkę, wąż do umycia auta
. Przywiezie świeże rybki kiedy się go o to poprosi, a i gości już od progu rakiją i winkiem z własnej piwniczki. Poza tym jest człowiekiem przemiłym, życzliwym, bardzo oczytanym i inteligentnym. Uwielbia opowiadać, wieczorami siedzimy sobie i gawędzimy. On z mężem troszkę po niemiecku, ja z nim po polsku, na migi i po chorwacku, dowiaduję się ciekawostek o historii Chorwacji o jego życiu o chorwackich zwyczajach. W tym roku ponieważ po tych kilku latach jesteśmy już zaprzyjaźnieni zostaliśmy zaproszeni z mężem do jego 2 domu i podjęci przez żonę obiadem. Apartamenty są położone w pobliżu Omisia (7 minut samochodem) w cichej, spokojnej maleńkiej miejscowości. Wszędzie do atrakcji jest bardzo blisko, a plaż wokół mnóstwo przeróżnych. Apartamenty o wysokim standardzie bo nasz Ivo dopieszcza je jak może (wszystko jest nowe, czyściutkie, jest klima, piękny parking zacieniony dla auta, są tarasy z pięknym widokiem na morze i przystępna cena, bo dewiza naszego gospodarza nie są pieniądze a satysfakcja jego gości. Jest to takie miejsce , że nie polecić go byłoby grzechem. Zachęcam Państwa do jego odwiedzenia. we wrześniu są tam wolne pokoje. Więcej informacji i fotki w razie zainteresowania na priv. Pozdrawiam Karolina[/quote]
Witam, bardzo proszę na priv o te więcej informacji
Pozdrawiam