Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam najtanszego campu między Zadarem a Splitem

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luki » 28.07.2004 13:43

Na campie chcę rozstawić namiot. Do campu dojade autobusem lub pociągiem dlatego dobrze by było gdyby był to camp niedaleko od głównej drogi, która pozwoli mi na dalsze wycieczki w tym rejonie.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 28.07.2004 14:12

Najtańsze kempy na lądzie ( nie przydomowe w tym rejonie / przyblizona cena za 1 osoba+namiot bez taksy klimatycznej w euro w sezonie A):
nazwa miejscowosc (wyspa) adres int /cena

Planik Razanac planik.averi.hr 6.40
Dardin sw Filip i Jakov --- 7.00
Crkvine Pakostane --- 4.50
Nordsee Pakostane 6.00
Jazina Tisno www.4xmm.com/autocamp-jazina 6.70
Slanica Murter www.murter.com.hr/slanica/ 5.60 ale to daleko od drogi
Kosirina Betina (Murter) N.Skevina 5.80 też dość daleko
Plavka Vala Betina (Murter) 5.80 także
Adriatic Primosten www.primosten-hoteli.hr 7.10
Sirena Lokva Rogoznica www.dalmatianet.com/autocamp-sirena 5.70
Vranjica Belvedere Seget Vranjica www.vrahjica-belvedere.hr 6.00
Danijel Lokva Rogoznica --- 6.00
Seget Seget Donji k. Trogiru 5.80
Baśko Polje Baśko Polje 7.10

Przydomowe sa trochę tańsze
powodzenia
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 31.07.2004 17:08

luki napisał(a):Na campie chcę rozstawić namiot. Do campu dojade autobusem lub pociągiem dlatego dobrze by było gdyby był to camp niedaleko od głównej drogi, która pozwoli mi na dalsze wycieczki w tym rejonie.

Polecam camp malenica w sukostanie to cichy przydomowy camp nikt w nocy nie hałasuje i plaża jest spoko. Maduz tam nie ma a jeżowców bardzo mało. Camp jest bardzo tani za 4 osoby samochód namiot i lodówkę zapłaciliśmy 18,5 euro.
polecam !!!
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 31.07.2004 17:23

Gośka napisał(a):
luki napisał(a):Na campie chcę rozstawić namiot. Do campu dojade autobusem lub pociągiem dlatego dobrze by było gdyby był to camp niedaleko od głównej drogi, która pozwoli mi na dalsze wycieczki w tym rejonie.

Polecam camp malenica w sukostanie to cichy przydomowy camp nikt w nocy nie hałasuje i plaża jest spoko. Maduz tam nie ma a jeżowców bardzo mało. Camp jest bardzo tani za 4 osoby samochód namiot i lodówkę zapłaciliśmy 18,5 euro.
polecam !!!

Także polecam ten kamp. podobnie, jak i położony obok kamp Ivana (za 2 osoby, auto, namiot, prąd płaciłem na przełomie czerwca i lipca 9 euro). Ale w Ivanie standard jest trochę niższy niż w Malenicy, choć lepsze jest zacienienie nad namiotem. Na priva mogę podesłac zdjęcia Ivany.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 31.07.2004 17:30

volumen napisał(a):
Gośka napisał(a):

polecam !!!

Także polecam ten kamp. podobnie, jak i położony obok kamp Ivana (za 2 osoby, auto, namiot, prąd płaciłem na przełomie czerwca i lipca 9 euro). Ale w Ivanie standard jest trochę niższy niż w Malenicy, choć lepsze jest zacienienie nad namiotem. Na priva mogę podesłac zdjęcia Ivany.

Ivana też jest spoko
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 31.07.2004 19:58

Volumen podeślij mi zdjęcia na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wybieram się we wrześniu do Cro i szukam kameralnego spokojnego kampu oczywiście taniego ale bez zbędnej przesady.Mam nadzieję że są tam lodówki.
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 01.08.2004 10:37

Dzieki volumen.Mam jeszcze jedna prośbę czy masz zdjęcia pokazujące odległość od namiotów do morza.
Sory że jestem taki upierdliwy
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 01.08.2004 20:31

mitam napisał(a):Dzieki volumen.Mam jeszcze jedna prośbę czy masz zdjęcia pokazujące odległość od namiotów do morza.
Sory że jestem taki upierdliwy

Niestety, takich zdjęć nie mam, ale odległość nie była większa niz 20 m
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 01.08.2004 20:39

Dzieki ale mam jeszcze jedno pytanie czy siedząc przy namiocie można upajać się widokiem morza czy to raczej niemozliwe
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 01.08.2004 20:48

mitam napisał(a):Dzieki ale mam jeszcze jedno pytanie czy siedząc przy namiocie można upajać się widokiem morza czy to raczej niemozliwe

Siedząc w namiocie upajasz się widokiem... sąsiadów. Musisz wyjść na alejkę między namiotami (biegnie przez środek pola namiotowego), skręcasz w lewo lub prawo (zależy z której strony się rozbijesz) i idziesz do końca, do bramy. Od bramy masz jeszcze jakieś 20 m, może 15. Musisz przejść przez niewielki klombik, który właśnie zasłania morze.
Jeżeli chcesz się rozbić tuż przy morzu, to widziałem taki kamp, bodajże w sw. Petar (następne miasteczko za Sukosanem), ale miało dwa minusy: brak drzew i blisko do magistrali (ok. 10 m).
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 02.08.2004 10:06

volumen napisał(a):
mitam napisał(a):Dzieki ale mam jeszcze jedno pytanie czy siedząc przy namiocie można upajać się widokiem morza czy to raczej niemozliwe

Siedząc w namiocie upajasz się widokiem... sąsiadów. Musisz wyjść na alejkę między namiotami (biegnie przez środek pola namiotowego), skręcasz w lewo lub prawo (zależy z której strony się rozbijesz) i idziesz do końca, do bramy. Od bramy masz jeszcze jakieś 20 m, może 15. Musisz przejść przez niewielki klombik, który właśnie zasłania morze.
Jeżeli chcesz się rozbić tuż przy morzu, to widziałem taki kamp, bodajże w sw. Petar (następne miasteczko za Sukosanem), ale miało dwa minusy: brak drzew i blisko do magistrali (ok. 10 m).

ten camp jest w mieście sv. fipli i jakov ale ja też go nie polecam
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 02.08.2004 20:13

Dzięki za porady.Ja ciągle szukam takiego kampu żebym mógł usiąść przed namiotem i upajać się widokiem Adriatyku, popijając zimną rakiję lub travaricę. Mam nadzieje że ktoś na forum poleci mi taki camp.Jeździłem przez dwa lata na Zablacze koło Szybenika ale w tym roku zamknęli ten kamp.Szukam czegoś podobnego.
Ale może jestem zbyt wymagający?!
sylwusik2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwusik2 » 02.08.2004 20:57

Witam
jeżeli masz ochotę zapuścić się trochę dalej i w dodatku na wyspę to
polecam ci kamping Lila w Jagodnej na wyspie Hvar. Z wielu miejsc widać przepiękne morze a jak trafisz na puste miejsce namiotowe to widok na morze będziesz miał zaraz z brzegu klifu. Naprawdę niesamowite widoki a i do plazy kawałeczek bo wystarczy tylko zejsc schodami w dół i już jesteś . Ponadto po drodze wędzarnia rybek /w zeszłym roku makrele i skorpeny/ i doskonałe winko i rakija
Sam tam się wybieram we wrześniu aby nabrac sił i odpocząć od całego zgiełku. Woda czysta, ciepła, doskonałe miejsca do nurkowania i pływania z fajką. Jednakże jest to na wyspie /dla mnie to sduży plus /a w dodatku w części gdzie wieczorami diabeł mówi dobranoc i gasi światło.
Pozdrawiam Sylwusik2
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 03.08.2004 12:14

Dzięki Sylwusik2 za podpowiedź. Masz jakieś informacje jak tam dojechać chociaż myślę że to trochę za daleko.Mam tylko tydzień urlopu więc trochę mi szkoda czasu na taką jazdę
Aha i jeszcze jedno pytanie masz jakiś cennik tego kampu?
sylwusik2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwusik2 » 04.08.2004 18:55

Witaj
byłem tam w zeszłym roku we wrzesniu . Cena za kamping tj 2 osoby, samochód i namiot kosztowało tylko 10 Euro. Do tego dostalismy od właścicielki prąd za darmo :) ale korzystalismy z niego bardzo mało. ja płynąlem w zeszłym roku tam z Rijeki promem a potem samochodem do Jagodnej a w tym roku płyne z Drvenika do Sucuraja / najtańsze koszta/ następnie samochodem do Jelsy / po drodze po prawj stronie doskonała rakija i prosek Tomo Kordica :)/ i tunelem do Jagodnej. Jak masz mozliwość to polecam ten wspaniały camp i super ludzie oraz błogosławiony spokój. Mam trochę zdjęć z hvaru i campingu to najwyżej poskanuję oraz nakręciłem film 1 godz. z tej wyspy. Zresztą ja także zamierzam tam osiąść 4 wrzesnia bo 3-go wyjaz z Polski a 4-go rano prom do Sucuraja. jeżeli bedziesz sam to moge cię po drodze zawinąć. Pisze sam bo jade z żoną i dzieckiem a samochód ma 4 miejsca.
Pzdr
Sylwusik2
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone