Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam miejscowości na Peljesacu podobnj do ZAVALI na Hvarze

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2008 10:42

Tam na tej plaży wychowuje sie dwoje dzieci gospodarzy :) Pięć lat temu jak byliśmy pierwszy raz to Ivanek się właśnie urodził a Lucija urodziła się w 2006. Dzieciaki dają sobie doskonale radę, oczywiście , że trzeba na nie zwracać uwagę. Kumple moi byli z dzieciakami 1.5 i 3 lata i też spoko. Jak się chce to da się radę :) Czy twoi starzy byli srebrnym passatem?
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 27.02.2008 11:28

Sławomir Wocial napisał(a):To tuż to 4 km :) A obok jest jeszcze Dingac. A do Borka można i nie przez tunel...

Ten tunel to jedna z wielu rzeczy którą wspominamy mile. Jakby był przez krasnoludki wykuty :D A droga w dół była ekscytująca, jazda na maxa. Potem jakoś człowiek sie przyzwyczaił i jazda w nocy nie robiła dużego problemu. Na pewno tam wrócimy.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.02.2008 16:32

Sławomir Wocial napisał(a):Tam na tej plaży wychowuje sie dwoje dzieci gospodarzy :) Pięć lat temu jak byliśmy pierwszy raz to Ivanek się właśnie urodził a Lucija urodziła się w 2006. Dzieciaki dają sobie doskonale radę, oczywiście , że trzeba na nie zwracać uwagę. Kumple moi byli z dzieciakami 1.5 i 3 lata i też spoko. Jak się chce to da się radę :) Czy twoi starzy byli srebrnym passatem?

Ta uwaga o plaży wynika z częstych postów na forum... typu "gdzie znajdę w HR piasek na plaży - > bo jadę z małym dzieckiem" :wink: :D

A co do samochodów - rodzinka była w sierpniu i to był Ford Mondeo combi + druga część rodziny Skoda - ahhh i brak małych dzieci :D raczej nastolatki na stanie :lol:
Im tamtejsza plaża pasowała w 100% a w szczególności spokój i mała ilośc turystów. Zresztą i ja wybieram raczej takie rejony - oczywiście jeśli jest to możłiwe.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2008 20:31

A co do samochodów - rodzinka była w sierpniu i to był Ford Mondeo combi

no to masz szczęście... :)
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 25.02.2009 10:43

Sławomir Wocial napisał(a):
Korneliusz napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):http://www.dubrovnik-online.com/anadingac/
ja zawsze polecam to!
Napisz do Pietro na mejla to da Ci namiar na Dube po drugiej stronie Peljesca. Pozdrav!

Witam.Dziękuję bardzo za fajną ofertę,jest to bardzo ciekawe i możliwe,że skorzystam!!
Szkoda,że na tej stronie nie podają cen za apart.!!

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Tam są dwa domy , jeden to dom Bozo gdzie jest 5 pokoi typy 2+2 i jeden 4+2 (połączone dwa te mniejsze) Za te pojedyncze -35 euro za ten podwójny 70 euro. W każdym z tych mniejszych jest kuchnia i balkon ( wspólny dla wszystkich, poprzedzielany) One są na 1 piętrze. W tym podwójnym jest jedna łazienka. Dom obok to dom Ivo , ojca Bozo. Tam są 4 pokoje na jednym pietrze. Po dwóch stronach korytarza po dwa pokoje przedzielone kuchnią. Czyli jedna kuchnia na dwa pokoje. W każdym pokoju łazienka. Wspólny taras, zacieniony. 12 euro od osoby.

Witam!
wybieram sie do willi Anadingac w lipcu i byłabym wdzieczna za wszelkie informacje o drogach, okolicy , plażach no i o samej willi

A

A
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.02.2009 10:57

ania.mor napisał(a):
Korneliusz napisał(a):
ja zawsze polecam to!
Napisz do Pietro na mejla to da Ci namiar na Dube po drugiej stronie Peljesca. Pozdrav!

Witam.Dziękuję bardzo za fajną ofertę,jest to bardzo ciekawe i możliwe,że skorzystam!!

Tam są dwa domy , jeden to dom Bozo gdzie jest 5 pokoi typy 2+2 i jeden 4+2 (połączone dwa te mniejsze) Za te pojedyncze -35 euro za ten podwójny 70 euro. W każdym z tych mniejszych jest kuchnia i balkon ( wspólny dla wszystkich, poprzedzielany) One są na 1 piętrze. W tym podwójnym jest jedna łazienka. Dom obok to dom Ivo , ojca Bozo. Tam są 4 pokoje na jednym pietrze. Po dwóch stronach korytarza po dwa pokoje przedzielone kuchnią. Czyli jedna kuchnia na dwa pokoje. W każdym pokoju łazienka. Wspólny taras, zacieniony. 12 euro od osoby.

Witam!
wybieram sie do willi Anadingac w lipcu i byłabym wdzieczna za wszelkie informacje o drogach, okolicy , plażach no i o samej willi

A

A

O Jezu... następni... :):)
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta
Re: Szukam miejscowości na Peljesacu podobnj do ZAVALI na Hv

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 25.02.2009 11:37

Korneliusz napisał(a):Witam serdecznie.Tego roku mam zamiar ponownie pojechać nad ADRIĘ i mam w planie zwiedzanie min.Dubrownika,Korculi,Mostaru i ....winiarnie :lol: ,więc wybrałem jako bazę wypadową półwysep Peljesac! :lol: Teraz tylko zostaje pytanie gdzie na tym (pewnie pięknym) półwyspie "zachaczyć kotwicę".?? :?:
Latem 2007 wylądowałem (w ciemno) w Zavali na wyspie Hvar i to było miejsce w 100% pasujące dla mnie i mojej rodziny (2+2)!!
Dlatego pragnę znaleźć podobne miejsce na Półwyspie Peljesac!!
Bardzo zacny CROMANIAK polecił mi miejscowość BORAK i jeżeli nic innego nie będzie bardziej godnego mojego zainteresowania pewnie tam pojadę lecz pragnę mieć także inne opcje!!
Proszę Was o propozycje!!
Ps.Planowany pobyt to druga połowa lipca na ok 10 dni!!
Jeżeli ktoś ma linki z fajnymi kwaterami to także poproszę!!
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam!!

Witaj "Korneliusz"
Z tego co piszesz mamy podobny gust - mnie również bardzo się podobało w Zavali i Ivan Dolac w 2006r.
Polecam Ci Mokalo/k Orebica, w którym byłem w zeszłym roku.
Za apartament 4-os. w czerwcu płaciłem 42E.
Zerknij tu:
forum/viewtopic.php?t=18779&highlight=mokalo
Pozdrawiam
Mariusz
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 25.02.2009 15:01

ania.mor napisał(a):
Korneliusz napisał(a):
ja zawsze polecam to!

Witam!

A

A

O Jezu... następni... :):)

sami jesteście sobie winni - trzeba było nie zachwalać :lol:
DarioG
Croentuzjasta
A to ja z zupełnie innej ... beczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 28.02.2009 17:47

Witam, jak w tytule .. nie o miejscu i zapewne nie ten pokój forum ale ! Korneliusz jedziesz z Cieszyna my z Jaworzna do Makolo, planujesz już trasę ? Odpoczynek, spankio ? Jedziemy z dziećmi a odległość hoho, pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szukam miejscowości na Peljesacu podobnj do ZAVALI na Hvarze - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies