Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam miejsca na pobyt z dziećmi na cro, nie na wyspie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ZIELONYCRO
Podróżnik
szukam miejsca na pobyt z dziećmi na cro, nie na wyspie

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 31.12.2006 10:21

Witam serdecznie
Wczoraj dołączyłem do forum. Mam wielką nadzieję, że jakaś dobra dusza pomorze mi w planowanym wyjeździe do cro. Ccemy wybrać się w sierpniu 2007. 2+2 (dzieci 6l i 12 l). W temacie cro jestem zupełnie zielony. Kupiłem trochę przewodników i map, ale.......... Szukamy miejsca przyjaznego dla dzieci- plaża z płytką wodą (przede wszystkim).Rozrywki na ostatnim miejscu, natomiast napewno jesteśmy zainteresowani zwiedzaniem. Jeżeli ktoś podpowie nam apartament do 45 E to będę naprawdę wdzięczny. Raczej zdecydowani jesteśmy na ląd, chociaż mam namiary na sprawdzony apartament w dolny okrug. Proszę o rady i pomoc. Jak się uda wyjechać to i ja będę mógł może komus coś podpowiedzieć. Tymczasem wszystkich którzy szukają pomocy nt. górskich wypraw, kwater dodsyłam na mó e-mail ( w tm temacie mogę pomóc, zawodowo jestem przewodnikiem). z góry dziękuję
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 31.12.2006 11:04

Witaj Zielonycro !! i czytaj ,czytaj bo fajne rzeczy możesz sobie tutaj wyszperać na pewno znajdziesz coś dla siebie i rodziny,a sprawdzony apartament to dobra sprawa choć kazdy lubi co innego.
Mam sprawdzone namiary na wyspę Bracz i półwysep Peljeszac-Duba/zadupie jakich mało :wink: ale ja to lubię/i tez podrózuję z dziecmi choć nieco młodszymi 4 i 8lat,w obu przypadkach cena oscyluje w granicach 50E za apartament,jak bedziesz zainteresowany daj znać
pozdrawiam
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 31.12.2006 11:28

witam
my też mamy zamiar jechać do Cro niby w lipcu ( ale zawsze termin można zmienić no nie?) mamy dwójkę dzieci córka prawie 13 lat i syn prawie 5 . My planujemy najpierw jechać przez Austrię żeby zobaczyć góry potem na jeziora Plitwickie ( 1lub 2 dni) a potem do Solaris na pole namiotowe bo tam jest duży kompleks ( także są apartamenty jeśli wy tak wolicie ) no i się tam pobyczyć na słoneczku. raczej nie planujemy dalszego zwiedzania w głąb kraju chyba że do pobliskiego Sibennika ale tak to przede wszystkim byczenie się na plaży . My jesteśmy z Zielonej Góry a wy??
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 31.12.2006 11:43

pietro napisał(a):Witaj Zielonycro !! i czytaj ,czytaj bo fajne rzeczy możesz sobie tutaj wyszperać na pewno znajdziesz coś dla siebie i rodziny,a sprawdzony apartament to dobra sprawa choć kazdy lubi co innego.
Mam sprawdzone namiary na wyspę Bracz i półwysep Peljeszac-Duba/zadupie jakich mało :wink: ale ja to lubię/i tez podrózuję z dziecmi choć nieco młodszymi 4 i 8lat,w obu przypadkach cena oscyluje w granicach 50E za apartament,jak bedziesz zainteresowany daj znać
pozdrawiam

Dzięki
Poczułem się lepiej. Zawsze dobrze kogoś posłuchać.
Jestem zainteresowanytym półwyspem, zlokalizuję go i popatrzę. Zadupie zupełnie mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, ważny jest tylko dojazd, dobra plaża dla dzieci i dobry pokój bo nie lubie dziadostwa,a działam w turystyce od 15 lat i wiem jak robią ludzi na szaro. Jak możesz to udostępnij mi ten namiar. Wielkie dzięki za post.
Maciej z Rzeszowa.
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 31.12.2006 11:45

aga i jacek napisał(a):witam
my też mamy zamiar jechać do Cro niby w lipcu ( ale zawsze termin można zmienić no nie?) mamy dwójkę dzieci córka prawie 13 lat i syn prawie 5 . My planujemy najpierw jechać przez Austrię żeby zobaczyć góry potem na jeziora Plitwickie ( 1lub 2 dni) a potem do Solaris na pole namiotowe bo tam jest duży kompleks ( także są apartamenty jeśli wy tak wolicie ) no i się tam pobyczyć na słoneczku. raczej nie planujemy dalszego zwiedzania w głąb kraju chyba że do pobliskiego Sibennika ale tak to przede wszystkim byczenie się na plaży . My jesteśmy z Zielonej Góry a wy??

Jesteśmy z Rzeszowa, popatrzę na ten kompleks jak go zlokalizuję w internecie, dzięki za odp.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 31.12.2006 12:12

Podkarpacie rośnie w siłę.Witaj Maćku :!:
A ja z uporem maniaka dla rodzin z dziećmi polecam Srebreno-Mlini ,czyli Zupę Dubrowacką kilka kilometrów za Dubrovnikiem.Plaże są tam dla dzieci bardzo przyjazne,wieczorem jest gdzie pospacerować,są w poblizu dwa markety z dobrymi cenami,a i do Dubrovnika rzut beretem.
Tutaj troche więcej do poczytania o Mlini i Srebreno
forum/search.php?mode=results
Pozdrav.
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 31.12.2006 12:46

wojan napisał(a):Podkarpacie rośnie w siłę.Witaj Maćku :!:
A ja z uporem maniaka dla rodzin z dziećmi polecam Srebreno-Mlini ,czyli Zupę Dubrowacką kilka kilometrów za Dubrovnikiem.Plaże są tam dla dzieci bardzo przyjazne,wieczorem jest gdzie pospacerować,są w poblizu dwa markety z dobrymi cenami,a i do Dubrovnika rzut beretem.
Tutaj troche więcej do poczytania o Mlini i Srebreno
forum/search.php?mode=results
Pozdrav.

Super poznać bratnią duszę, witaj
Tym bardziej się cieszę, że moja rodzina pochodzi z Przemyśla.
Ja tam zresztą też bywam, oprowadzając turystów w drodze w Bieszczady, lub dalej na wschód.Jak widzisz w temacie cro jestem zupełnie zielony. Trochę mnie to denerwuje, bo każdy swój wyjazd z rodziną mam zawsze szczegółowo rozpracowany, ale dotąd jeździłem z nimi w miejsca które b.dobrze znałem (generalnie góry w Polsce i Europie).
Morze to dla nas nowość, tym bardziej w cro. To ma być wyjazd dla dzieci, dla morza, ale i zwiedzanie. Rozrywki mam w Polsce.
Ciułam kasę na ten wyjazd dlatego tak mi zależy, aby wypalił pobyt na miejscu.
Jeżeli możesz mi pomóc będę Cio bardzo wdzięczny. Postaram się zdobyć info. o miejscach które podałeś. Jeżeli będziedsz mógł mi coś więcej o nich napisać to super. Przy okazji najlepsze życzenia na 2007 rok.
pozdrawiam,
Maciej
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.12.2006 14:36

ZielonyCro, a jakby tak na KRK. Masz stosunkowo blisko z Rzeszowa ( około 1050 km) a sama wyspa ma stałe połączenie z lądem.
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 31.12.2006 14:58

woka napisał(a):ZielonyCro, a jakby tak na KRK. Masz stosunkowo blisko z Rzeszowa ( około 1050 km) a sama wyspa ma stałe połączenie z lądem.

Też fajne. Generalnie pasuje mi wszystko, jadę tam 1 raz więc nie jestem wybredny. Jedyne co szukam to to takie plaże aby nadawały sie dla dzieci jak wcześniej pisałem i jakiegoś namiaru na sprawdzoną kwaterę/apartament do 50 EUR z przyjaznymi gospodarzami. Odległość z Rzeszowa też ma pewne znaczenie dla mnie bo nie mam klimy w aucie.
Ludzie mogą mnie otaczać szukam miejsca poprostu na wakacje, ale bez kasyn, dyskotek itd.
Może coś doradzisz konkretniej
dzięki za post
Maciej
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 31.12.2006 15:00

woka napisał(a):ZielonyCro, a jakby tak na KRK. Masz stosunkowo blisko z Rzeszowa ( około 1050 km) a sama wyspa ma stałe połączenie z lądem.

Woka - Zielony ma dzieci w wieku szkolnym więc Krk :? w sezonie dość tłoczno - szczególnie Baska

przykładowe zdjęcie z Baski - zwróć uwagę na datę

Obrazek w sezonie słyszałem był tłok. Jeśli już to dzielnica Zarok - ul. Zarok, Bodulska itd
Ostatnio edytowano 31.12.2006 15:30 przez rich72, łącznie edytowano 1 raz
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 31.12.2006 15:08

Maćku niżej masz linki do kilku zdjęć z mojego pobytu w Mlini w 2005r i na wyspie Ciovo w Okrug Gornj rok wczesniej.
Co do wiedzy o Chorwacji , to myslę ,że nigdzie więcej jej nie znajdziesz niż na tym forum.Polecam szczególnie dział z relacjami z cromaniackich podróży. :D
http://wojan.dobrebopolskie.com.fajnafotka.pl/
http://wojan.dobrebopolskie.com/

Pozdrav.
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 31.12.2006 18:22

Witaj Maćku w CroClubie :)

Jadąc z dziećmi do Cro też marzył nam się choćby skrawek piaszczystej plaży dla dzieci ( są w podobnym wieku jak twoje... ). Jednak dzieci bardzo szybko zasymilowały się z plażą kamienisto-żwirkową jaka jest na riwierze makarskiej, wymyślały co dzień inne zabawy i ani razu NIE NARZEKAŁY NA BRAK PIASKU :))))

Plaże w Cro są po prostu INNE niż w Polsce :)
Miłego pobytu
Maciek
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 01.01.2007 15:26

wojan napisał(a):Maćku niżej masz linki do kilku zdjęć z mojego pobytu w Mlini w 2005r i na wyspie Ciovo w Okrug Gornj rok wczesniej.
Co do wiedzy o Chorwacji , to myslę ,że nigdzie więcej jej nie znajdziesz niż na tym forum.Polecam szczególnie dział z relacjami z cromaniackich podróży. :D
http://wojan.dobrebopolskie.com.fajnafotka.pl/
http://wojan.dobrebopolskie.com/

Pozdrav.

Dzięki
od wczoraj jestem bogatszy w temacie cro.
Na razie mam ogromny mętlik w głowie od tematów które poczytałem na forum.
Miejsca które mi podałeś są super. Przemyślałem nieco temat i idę w takim kierunku: miejsce jak najbliżej Rzeszowa (jak na pierwszy raz, może krk?, albo coś przed Zadarem), może jakaś bratnia dusza poda fajny namiar na apartament, tu od wczoraj się zmieniło bo dokoptowali się do mnie znajomi, szukamy więc 2 apartamentów (2+2) w cenie do 50 EUR za jeden, w jedym domu.
co o tym myślisz
Maciej
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.01.2007 16:24

..."Coś przed Zadarem lub KRK" ...... to tylko KRK !!!! Jedziesz w sierpniu, pamietaj to najdroższy miesiąc i faktycznie najbardziej zaludniony. Jednak bez przesady, nie oznacza to że jest tam ogromnie ciasno i do przesady tłoczno. Ja jeżdzę tam od lat i zawsze ląduję na KRK i zawsze jak do tej pory w sierpniu. Nie korzystam tylko z apartamentów ( nie są mi potrzebne), zatrzymuję w pensjonacie. Mozesz wybrać opcję noclegu np. w pobliskich wioskach a do plaży bedziesz dojeżdzał. Kilka osób spotkanych na KRK tak właśnie zrobiło i cenowo dużo zaoszczędzili. KRK jest naprawdę bardzo ładną wyspą. Tutaj w zasadzie każdy bedzie polecał Baskę, fakt, najpiekniejsze miejsce z dużą plażą ( Rich 72 wyżej zamieścił przykładowe zdjęcie), jednak jest dużo innych miejsc równie uroczych. Przecież nie muszisz miec 2 km plaży, .. znajdziesz sobie sam plażę lub na tej niby zaludnionej kilka metrów 2 równiez nie bedzie problemu.
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 01.01.2007 16:38

woka napisał(a):..."Coś przed Zadarem lub KRK" ...... to tylko KRK !!!! Jedziesz w sierpniu, pamietaj to najdroższy miesiąc i faktycznie najbardziej zaludniony. Jednak bez przesady, nie oznacza to że jest tam ogromnie ciasno i do przesady tłoczno. Ja jeżdzę tam od lat i zawsze ląduję na KRK i zawsze jak do tej pory w sierpniu. Nie korzystam tylko z apartamentów ( nie są mi potrzebne), zatrzymuję w pensjonacie. Mozesz wybrać opcję noclegu np. w pobliskich wioskach a do plaży bedziesz dojeżdzał. Kilka osób spotkanych na KRK tak właśnie zrobiło i cenowo dużo zaoszczędzili. KRK jest naprawdę bardzo ładną wyspą. Tutaj w zasadzie każdy bedzie polecał Baskę, fakt, najpiekniejsze miejsce z dużą plażą ( Rich 72 wyżej zamieścił przykładowe zdjęcie), jednak jest dużo innych miejsc równie uroczych. Przecież nie muszisz miec 2 km plaży, .. znajdziesz sobie sam plażę lub na tej niby zaludnionej kilka metrów 2 równiez nie bedzie problemu.

Penjonat też, jak najbardziej, dojazd tez może być, to nie jest problemem. Zależy mi tylko na tym aby było czysto i przyjażni gospodarze i dostęp do kuchni, tak aby dzieciakom coś podgotować.
Wyszperałem kilka info o SILO i jego okolicach. Jak to oceniasz.
Czy możesz mi coś polecić sprawdzonego przez Ciebie
pozdr. Maciej
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne