Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam miejsca na pobyt z dziećmi na cro, nie na wyspie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 02.01.2007 17:43

j23 napisał(a):jurekg czy mógłbyś coś wiecej napiasać o tym apartamencie, o okolicy jaka plaża, jacy gospodarze, bo to cenowo wygląda rewelacyjnie pozrawiam

Witam!!!
Gospodarzem jest Toni bardzo sympatyczny człowiek. Prowadzi również kemping przy którym faktycznie jest plaża żwirowa do której schodzi się po schodkach. Natomiast wzdłuż całego Sparadaci są małe plaże i betonowe i żwirowe ale z bardzo łagodnym zejściem do wody i co ważne nie ma tam tłumów jest spokój no i jeżeli chodzi o dzieci to plaże jak i miejscowość leżą nad zatoką (nie ma fal) jak na przykład w Primostenie. Droga przebiega ok. 200 metrów od morza. Apartamenty są w dwóch domach (nowy) bliżej wody ok. 20 m do plaży i stary ok. 50 metrów od plaży. W nowym domu na parterze jest kawiarnia i sklep. Jeżeli masz jakieś pytania to proszę na mój adres e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .
Dla kolegi rich72; byłem w Chorwacji od Vodic po Split, jeżeli chodzi o wybrzeże ale na stałe jeżdżę cały czas do Sparadaci. Czy to zadowala ciekawość Kolegi ?

Pozdrawiam JurekG
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.01.2007 18:28

Zadowala w 100% :wink: Jurekg na odcinku wybrzeża Vodice - Split nic ciekawszego niż Sparadici, Grebastice, Primosten i Ciovo nie ma. To zaledwie stu kilometrowy ( i nie najciekawszy) odcinek z niemal 1800 km całego wybrzeża (nie licząc wysp bo wtedy robi się tego ponad 5800 km).
Chorwacja cała jest piękna :D Polecam :!: :wink:

forum/viewtopic.php?t=13956&sid=8 - tu jeszcze w innym temacie masz o Ciovo jakby co

i jeszcze jeden - sam temat daje do myślenia choć osobiście go neguję forum/viewtopic.php?t=13859&postdays=0&postorder=asc&start=0 ale coś w tym chyba jest :wink:
Ostatnio edytowano 02.01.2007 19:03 przez rich72, łącznie edytowano 2 razy
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 02.01.2007 18:46

Witam.
Powiem jedno, wiecie za co moja żona uwielbia Cro, pomijając widoki, ciepłe morze itd.......... za to, że nie ma tam piasku na plaży który później jest dosłownie WSZĘDZIE. Gdziekolwiek pojedziesz, Chorwacja jest piękna i tak naprawdę trudno powiedzieć, dokąd się wybrać. Napisz nad czym myślałeś, nad jakim miejscem a wtedy łatwiej będzie doradzić. Pozdrawiam serdecznie.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 02.01.2007 18:56

Jeszcze jedno, Slatina jest bardzo ładna., Okrug Dol troszeczke dalej, plaża Kava to trafny wybór, Okrug Górny nie polecam. Głośno, tłoczno i zdecydowanie drożej, poza tym fatalny wyjazd. Jak trafisz to możesz stać w korku nawet 2,5h żeby dojechać do mostu prowadzacego do Trogiru. Nie wybieraj się na stały ląd w dni kiedy nie ma słoneczka do plażowania, jadą tam wszyscy. Powodzenia
Maciek95
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek95 » 02.01.2007 21:52

Jesli chodzi o CRO to ja moge polecic wyspe Rab i miejscowosc Lopar bylem tam z 3 letnim dzieckiem, plaza piaszczysta z bardzo bardzo lagodnym zejsciem. Na boczku byly skalki z mozliwosc ponurkowania czyli frajda dla starszych. Ja spalem na campie pod namiotem wiec nie pomoge jesli chodzi o amartament ale jak bylismy sie pytac w miejscowym biurze turystycznym nie bylo problemu a bylismy na poczatku lipca. Jak bedziesz mial pytania to pisz :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.01.2007 22:14

http://www.dalmatianet.com/sparada/hrv/apartmens.htm

moim zdaniem ..... wiekszej dziury trudno znaleźć. ZielonyCRo, tylko nie tam, zepsujesz sobie całe wakacje. Możesz tam jechac jak bedziesz jechal np. 10 raz ale nie pierwszy ! z zamieszczonych zdjęć widać jakby to był ..... do morza napewno to niepodobne.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 04.01.2007 08:13

woka napisał(a):http://www.dalmatianet.com/sparada/hrv/apartmens.htm

moim zdaniem ..... wiekszej dziury trudno znaleźć. ZielonyCRo, tylko nie tam, zepsujesz sobie całe wakacje. Możesz tam jechac jak bedziesz jechal np. 10 raz ale nie pierwszy ! z zamieszczonych zdjęć widać jakby to był ..... do morza napewno to niepodobne.

potwierdzam w 100% nie tylko na podstawie zdjęć
:?
markusg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) markusg » 04.01.2007 18:55

madzia1981 napisał(a):Wysyłam na maila.

Cześć,
Madzia czy również mnie możesz podesłać namiary na te apartamenty na CIOVO?

Pzdr
Marek

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 04.01.2007 22:01

Po tych wszystkich postach jakie otrzymałem zostanę przy Ciovo - decyzja zapadła, chyba, że nie uda się załatwić w jednym domu 2 apartamentów 2+2
Maciej

Sparadici nie polecam. Byłam tam tylko odwiedzić znajomych i oczywiście nie podobało mi się.
Jeśli chodzi o wyspę Ciovo to wejdź na stronę
www.coala-travel.com
Jest to strona prowadzona w języku polskim z bogatą ofertą apartamentów.Osobiście korzystałam z usług tej agencji turystycznej w 2005 roku. Byłam z pobytu bardzo zadowolona. Firma jest wiarygodna i załatwia pobyt bardzo sprawnie. :)
frizi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) frizi » 09.01.2007 13:36

pietro napisał(a):Witaj Zielonycro !! i czytaj ,czytaj bo fajne rzeczy możesz sobie tutaj wyszperać na pewno znajdziesz coś dla siebie i rodziny,a sprawdzony apartament to dobra sprawa choć kazdy lubi co innego.
Mam sprawdzone namiary na wyspę Bracz i półwysep Peljeszac-Duba/zadupie jakich mało :wink: ale ja to lubię/i tez podrózuję z dziecmi choć nieco młodszymi 4 i 8lat,w obu przypadkach cena oscyluje w granicach 50E za apartament,jak bedziesz zainteresowany daj znać
pozdrawiam

Pietro, co prawda raz bylismy w Cro ale to jeszcze zbyt malo :) Bardzo jestem zainteresowana namiarami na nocleg o ktorym piszesz :)
Rejon idealnie pasuje choc nasze dzieci sa nieco starsze - 13 i 16 lat.
Mimo wszystko preferujemy ciche, puste zakatki i bedziemy wdzieczni kazdemu za namiary na male wioski, spokojne i ciche miateczka... :)

Wojan, proponujesz Mlini-Srebreno - bardzo mnie ten rejon interesuje. Czy mozesz podeslac jakies namiary na nocleg w zacisznym miejscu a nie nad sama Jadranka ?:)

Pozdrawiam i z gory dzieki
doni
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doni » 15.01.2007 18:13

ZIELONYCRO napisał(a):Witam serdecznie
Wczoraj dołączyłem do forum. Mam wielką nadzieję, że jakaś dobra dusza pomorze mi w planowanym wyjeździe do cro. Ccemy wybrać się w sierpniu 2007. 2+2 (dzieci 6l i 12 l). W temacie cro jestem zupełnie zielony. Kupiłem trochę przewodników i map, ale.......... Szukamy miejsca przyjaznego dla dzieci- plaża z płytką wodą (przede wszystkim).Rozrywki na ostatnim miejscu, natomiast napewno jesteśmy zainteresowani zwiedzaniem. Jeżeli ktoś podpowie nam apartament do 45 E to będę naprawdę wdzięczny. Raczej zdecydowani jesteśmy na ląd, chociaż mam namiary na sprawdzony apartament w dolny okrug. Proszę o rady i pomoc. Jak się uda wyjechać to i ja będę mógł może komus coś podpowiedzieć. Tymczasem wszystkich którzy szukają pomocy nt. górskich wypraw, kwater dodsyłam na mó e-mail ( w tm temacie mogę pomóc, zawodowo jestem przewodnikiem). z góry dziękuję

Też wybieramy się do Chorwacji ale w m-cu czerwcu; myslimy o Ciovo ze wzgledu na lokalizację odpowiednią do zwiedzania; czy możemy prosić o namiary na apartament w Okrug Dolnji
Dziękuję
Maaya
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maaya » 16.01.2007 10:58

ZIELONYCRO napisał(a):
woka napisał(a):ZielonyCro, a jakby tak na KRK. Masz stosunkowo blisko z Rzeszowa ( około 1050 km) a sama wyspa ma stałe połączenie z lądem.

Też fajne. Generalnie pasuje mi wszystko, jadę tam 1 raz więc nie jestem wybredny. Jedyne co szukam to to takie plaże aby nadawały sie dla dzieci jak wcześniej pisałem i jakiegoś namiaru na sprawdzoną kwaterę/apartament do 50 EUR z przyjaznymi gospodarzami. Odległość z Rzeszowa też ma pewne znaczenie dla mnie bo nie mam klimy w aucie.
Ludzie mogą mnie otaczać szukam miejsca poprostu na wakacje, ale bez kasyn, dyskotek itd.
Może coś doradzisz konkretniej
dzięki za post
Maciej

Witaj Maćku,
tez jestem z Rzeszowa i juz 6 razy podrózowałam samochodem z naszej uroczej miejscowosci :)) do Dalmacji, od razu napiszę,że bez klimy w aucie.
Wbrew obiegowym opiniom problem ten da sie obejść choć nie bez wyrzeczeń- jadąc nocą. W ubiegłym roku podróżowaliśmy do Biogradu i Vodic z naszym 3-letnim Juniorem, który tę podróż zniósł nad wyraz dobrze. Z Rzeszowa wyjechalismy ok. 16.30, do węgierskiej granicy minęła ledwie chwilka, najtrudniejszy okazał sie odcinek- końcówka Węgier i Zagrzeb, niestety- pobłądziliśmy. Zmęczenie wylazło z nas ok. 4 rano, uratowała- mocna kawa. O godz. 8 byliśmy na miejscu, tj. w Vodicach, wiec upał zupełnie nie dał sie nam we znaki. Dodam,że mężunio kierował sam, ja byłam tylko dodatkowymi uszami i oczyma, no i od masowania karku:)
Pozdrav:) maaya
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 16.01.2007 16:32

wysłałem maila do Toniego i odpisał, że dla 4 osób apartament w sierpniu 2007 kosztuje 35e za dobę, wiem że jest to dziura, ale chyba zdecyduję sie na nią ze względu na cenę i położenie, bo niedaleko do Trogiru, do Szybenika, Primosten a także na wodospady Krka, chyba,że ktoś zna lepsze miejsce za podobne pieniądze do 40E za dobę dla 4 osobowej rodziny w sierpniu, zastanawiam sie nad Dolac koło Primosten w apartamencie polecanym przez Piotra z Bydgoszczy. Pozdrowienia
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 22.01.2007 13:18

WOKA może dla Ciebie Sparadici to była dziura ale jak kto woli spokój...
Byłem tam u Toniego za pierwszym razem (sklep na miejscu, super miejsce na wypady w okolicy) i wczasy poza CRO jak dla mnie to strata czasu, albo wymóg najmłodszej pociechy (spowodowała dwuletnią przerwę w wyjazdach do CRO)
W tym roku jednak ruszamy znowu do CRO i mam nadzieję, że tak pozostaniedo końca naszych dni.
PS.
Mamy główną zasadę "Nie jedzie się dwa razy w to samo miejsce bo życie jest zbyt krótkie by się powtarzać!!!"

Jak kto chce fotki ze Sparadici to proszę o maile
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.01.2007 13:39

Knicz Mirosław napisał(a):Mamy główną zasadę "Nie jedzie się dwa razy w to samo miejsce bo życie jest zbyt krótkie by się powtarzać!!!"

Potwierdzam :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne