Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam miejsca na pobyt z dziećmi na cro, nie na wyspie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.01.2007 17:01

Silo , spokojne miejsce z widokiem na stały ląd czyli masz wrażenie jakbyś nie był nad typowym morzem. Bliżiutko do Soline (Cizici), to taka zatoczka, słynie z błotka którym się ludzie smarują.

Odnośnie pensjonatu .. jest połozony w samym KRK nad zatoczką. Właścicielka przemiła starsza pani, można wykupić śniadania jednak swobodnego dostępu do kuchni raczej nie ma, przynajmniej ja sie z tym nie spotkałem aby ktoś z niej korzystał. W pensjonacie nikt sobie sam nie gotuje. Pokoje są 2 lub 3 łóżkowe. Tam gdzie jest 2 łózka jest możliwość dostawki, w "trójce" nie ma już miejsca. Moim zdaniem musiałbyś wynająć dwa pokoje a to juz całkiem nieopłacalne. W sierpniu za sam pokój płacisz ponad 40 euro ( ja tak płacę a jako stały bywalec mam zniżkę).

Masz problem i ja to doskonale rozumię. Jednak, jestes przewodnikiem to wiesz, że nie mozna tak po prostu wszystkiego opisać. Tam trzeba po prostu być. Nie ma miejsca złego, ja jednak szukałbym miejsca od strony otwartego morza tj. po tej stronie co KRK, Punat. Takie jest moje skromne zdanie, Ty możesz mieć inne.

http://www.estee.hr/hr/index.php zobacz -Silo.
http://www.klimno.net/ zobacz Klimno, w pobliżu Silo
http://www.isola-di-krk.net/croatia/pri ... ation.html - przegląd wyspy
Ostatnio edytowano 01.01.2007 17:21 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 01.01.2007 17:14

Silo , spokojne miejsce z widokiem na stały ląd czyli masz wrażenie jakbyś nie był nad typowym morzem. Bliżiutko do Soline (Cizici), to taka zatoczka, słynie z błotka którym się ludzie smarują.

Woka z pełnym szacunkiem ale te rejony są po prostu brzydkie :?

Szczerze mówiąc po objechaniu całego Krku na szczególną uwagę zasługuje Baska (szczególnie z dziećmi) gdzie każdy znajdzie (pomimo tłoku) tych parę m2 plaży dla siebie. Baska i apartament Ivana i Ruzy przy ul. Bodulskiej 6 naprawdę jest godny polecenia bo znajduje się na uboczu.

Ps. Nie wyobrażam sobie żeby na plażę dojeżdżać samochodem szczególnie z dziećmi i całym majdanem - w moim przypadku parasol, ponton i stado mniejszych zabawek. :?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.01.2007 17:26

rich72 napisał(a):

Szczerze mówiąc po objechaniu całego Krku na szczególną uwagę zasługuje Baska (szczególnie z dziećmi) gdzie każdy znajdzie (pomimo tłoku) tych parę m2 plaży dla siebie. Baska i apartament Ivana i Ruzy przy ul. Bodulskiej 6 naprawdę jest godny polecenia bo znajduje się na uboczu.

Ps. Nie wyobrażam sobie żeby na plażę dojeżdżać samochodem szczególnie z dziećmi i całym majdanem - w moim przypadku parasol, ponton i stado mniejszych zabawek. :?

Rich 72 - przecież ja nie napisałem że są cudne. ( prywatnie, zgadzam się, mówiąc tak cichutko) :lol: Jednak sądząc z obserwacji, tam również ktoś wypoczywa, są wczasowicze - widocznie im się podoba. Z gustami bywa różnie.
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 01.01.2007 17:49

woka napisał(a):
rich72 napisał(a):

Rich 72 - przecież ja nie napisałem że są cudne. ( prywatnie, zgadzam się, mówiąc tak cichutko) :lol: Jednak sądząc z obserwacji, tam również ktoś wypoczywa, są wczasowicze - widocznie im się podoba. Z gustami bywa różnie.

Dzięki
Znowu kolejna porcja informacji i to bardzo konkretnych.
Faktycznie jak na 1 wyjazd pasuje znależć coś ciut lepszego.
Największy problem jednak to ten nocleg. Od wczoraj buszuję po internecie. Jak coś jest to powyżej 50 EUR. Może popatrzę na Istri, choc trochę żal mi odpuścić krk bo dla mnie była by to niezła baza wypadowa np. nad jeziora pl.
Czy na tej Basce macie jakieś namiary.
Maciej
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.01.2007 18:58

ZielonyCro .... do wyjazdu jeszcze tysiąc razy zmienisz zdanie. :D
Poczekaj, dopiero początek roku !!! Znajdziesz z pewnością a jak nie ... to to miejsce samo Ciebie (Was) znajdzie. Możesz pisać na serio, wołać , krzyczeć i bic na larum na 2-3 tygodnie przed wyjazdem jak nadal nic nie znajdziesz. Teraz spoko.
Pozdrawiam.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.01.2007 07:29

woka napisał(a):ZielonyCro .... do wyjazdu jeszcze tysiąc razy zmienisz zdanie. :D
Poczekaj, dopiero początek roku !!! Znajdziesz z pewnością a jak nie ... to to miejsce samo Ciebie (Was) znajdzie. Możesz pisać na serio, wołać , krzyczeć i bic na larum na 2-3 tygodnie przed wyjazdem jak nadal nic nie znajdziesz. Teraz spoko.
Pozdrawiam.

Jeśli chce rtezerwować przez neta to wg mnie okres do połowy marca jest najrozsądniejszy. Ja szukając w ubiegłym roku namiarów na noclegi stwierdziłem że w tym okresie na sierpień rezerwacje są już w około 50 % wyczerpane. 2-3 tygodnie przed wyjazdem często zostaje sam ochłap tym bardziej że Zielony chce rezerwacje 2 app w 1 budynku.

Także Zielony bez paniki ale rozglądanie się już teraz jeśli decyzje podjęte jak najbardziej TAK :wink:
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 02.01.2007 08:23

[quote="ZIELONYCRO"]Witam serdecznie
Wczoraj dołączyłem do forum. Mam wielką nadzieję, że jakaś dobra dusza pomorze mi w planowanym wyjeździe do cro. Ccemy wybrać się w sierpniu 2007. 2+2 (dzieci 6l i 12 l). W temacie cro jestem zupełnie zielony. Kupiłem trochę przewodników i map, ale.......... Szukamy miejsca przyjaznego dla dzieci- plaża z płytką wodą (przede wszystkim).Rozrywki na ostatnim miejscu, natomiast napewno jesteśmy zainteresowani zwiedzaniem. Jeżeli ktoś podpowie nam apartament do 45 E to będę naprawdę wdzięczny. Raczej zdecydowani jesteśmy na ląd, chociaż mam namiary na sprawdzony apartament w dolny okrug. Proszę o rady i pomoc. Jak się uda wyjechać to i ja będę mógł może komus coś podpowiedzieć. Tymczasem wszystkich którzy szukają pomocy nt. górskich wypraw, kwater dodsyłam na mó e-mail ( w tm temacie mogę pomóc, zawodowo jestem przewodnikiem). z góry dziękuję[/quote

Witam!!!!
Proponuję Sparadaci w okolicach Sibenika (ok.15km) i Primostenu (ok. 10 km). Będę tam 5 raz, a pierwszy z wnuczką 1,5 roczną. http://www.dalmatianet.com/sparada/hrv/apartmens.htm
Pozdrawiam JurekG
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.01.2007 08:28

Macieju - wysłałem do Ciebie odpowiedź 2 krotnie i dostałem Mail Delivery System - jakby co GG 4524387
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.01.2007 10:49

Witam Cię ZielonyCro :) Pozdrawiam z wielkopolski.
A ja proponowałabym zostać przy opcji Okrug Dolnji. Dla mnie ta okolica jest niewątpliwie bardzo urokliwa (nawet piękniejsza od Slatiny na Ciovo) i zarazem najspokojniejsza a ty z tego co się orientuje tego szukasz. Na Okrugu znajdziesz bardzo duzo zieleni, na samym cyplu plaże Kavę oraz inne przydomowe płytkie zatoczki. Na ciovo spędziłam 3 razy niezapomniane wakacje i z pewnością wrócę tam znowu.
Pozdrawiam.
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 02.01.2007 12:56

rich72 napisał(a):Macieju - wysłałem do Ciebie odpowiedź 2 krotnie i dostałem Mail Delivery System - jakby co GG 4524387

dzięki wielkie, oto mój e-mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 02.01.2007 13:01

jurekg napisał(a):
ZIELONYCRO napisał(a):Witam serdecznie
Wczoraj dołączyłem do forum. Mam wielką nadzieję, że jakaś dobra dusza pomorze mi w planowanym wyjeździe do cro. Ccemy wybrać się w sierpniu 2007. 2+2 (dzieci 6l i 12 l). W temacie cro jestem zupełnie zielony. Kupiłem trochę przewodników i map, ale.......... Szukamy miejsca przyjaznego dla dzieci- plaża z płytką wodą (przede wszystkim).Rozrywki na ostatnim miejscu, natomiast napewno jesteśmy zainteresowani zwiedzaniem. Jeżeli ktoś podpowie nam apartament do 45 E to będę naprawdę wdzięczny. Raczej zdecydowani jesteśmy na ląd, chociaż mam namiary na sprawdzony apartament w dolny okrug. Proszę o rady i pomoc. Jak się uda wyjechać to i ja będę mógł może komus coś podpowiedzieć. Tymczasem wszystkich którzy szukają pomocy nt. górskich wypraw, kwater dodsyłam na mó e-mail ( w tm temacie mogę pomóc, zawodowo jestem przewodnikiem). z góry dziękuję[/quote

Witam!!!!
Proponuję Sparadaci w okolicach Sibenika (ok.15km) i Primostenu (ok. 10 km). Będę tam 5 raz, a pierwszy z wnuczką 1,5 roczną. http://www.dalmatianet.com/sparada/hrv/apartmens.htm
Pozdrawiam JurekG

dzięki Jurek
Dobry namiar cenowo, w opcji jaka zakładałem, mój wybór ograniczył się wieć do Okrug i to co mi wysłałeś
pozdr, Maciej
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 02.01.2007 13:51

jurekg czy mógłbyś coś wiecej napiasać o tym apartamencie, o okolicy jaka plaża, jacy gospodarze, bo to cenowo wygląda rewelacyjnie pozrawiam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.01.2007 16:24

http://www.dalmatianet.com/sparada/hrv/location.htm
http://www.infoadriatic.com/hrvatska/sp ... ndex.shtml

plaże są betonowe lub skaliste - niewielkie wyjątki w tym rejonie to Grebastice (miejscowość sąsiednia) gdzie usypano kilka sztucznych plaż żwirowych jednak żwir jest świeży przez co zdecydowanie ostrzejszy. Zdecydowanie nie polecam z dziećmi. Zejścia po skałach lub schodkach nie wpływają in plus na bezpieczeństwo.

Półtorej do 2 godzin dalej na południe i macie Brelę, Podgorę, Igrane, Zivogosce. Jeśli chodzi o plażę nie można nawet porównywać.

J23 - zgadnij dlaczego ceny są atrakcyjne :wink:

Jurekg - a gdzie jeszcze byłeś oprócz Sparadici :?: :D
ZIELONYCRO
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZIELONYCRO » 02.01.2007 16:45

madzia1981 napisał(a):Witam Cię ZielonyCro :) Pozdrawiam z wielkopolski.
A ja proponowałabym zostać przy opcji Okrug Dolnji. Dla mnie ta okolica jest niewątpliwie bardzo urokliwa (nawet piękniejsza od Slatiny na Ciovo) i zarazem najspokojniejsza a ty z tego co się orientuje tego szukasz. Na Okrugu znajdziesz bardzo duzo zieleni, na samym cyplu plaże Kavę oraz inne przydomowe płytkie zatoczki. Na ciovo spędziłam 3 razy niezapomniane wakacje i z pewnością wrócę tam znowu.
Pozdrawiam.

dzięki Madzia
możesz mi podpowiedzieć jakiś apartamencik. Po tych wszystkich postach jakie otrzymałem zostanę przy Ciovo - decyzja zapadła, chyba, że nie uda się załatwić w jednym domu 2 apartamentów 2+2
Maciej
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.01.2007 17:25

Wysyłam na maila.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne