Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam kwatery w środkowej Dalmacji

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
skr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skr » 01.05.2006 22:35

Witam

Do Chorwacji wybieramy się 1 lipca na dwa tygodnie w 6 osób (4 dorosłe i 2 dzieci) Najchętniej chcemy spędzić wakacje na Riverze Makarskiej lub na Wyspie Hvar (ale nie koniecznie) . Jeśli ktoś ma sprawdzone i godne polecenia apartamety bardzo proszę o pomoc i rade. Jest to nasz pierwszy wyjazd.

Pozdrawiam
skr
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 04.05.2006 08:02

1 lipca to trochę nie najlepszy pomysł. Wyjazd o jeden dzień póżniej (jeśli jest to w twoim przypadku możliwe) pozwoli Ci ominąć korki (np. w Wiedniu). Ja wyjeżdżam 2 lipca w okolice Makarskiej.
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 04.05.2006 08:19

Jeśli chodzi o kwatery to najlepiej znaleść sobie coś na miejscu. Kwater jest dużo, zwłaszcza w tym terminie jest o nie łatwo. Ten sposób jest o wiele tańszy, i najważniejsze - zatrzymujesz się tam gdzie Ci się podoba. :lol:
dziubrysek84
Globtroter
1 lipca Katowice

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziubrysek84 » 04.05.2006 10:30

Z jakiego miasta wyjeżdrzacie tego 1 lipca?? Jednym autem??? mu jedziemy w 2 osoby swoim autem ale wolałabym podróżowac w towazystwie jeszcze innego pojazdu. Tak na wszelki wypadek :) Nie wiemy jeszcze w jakim zakątku Chorwacji chcemy sie osiedlic ale najbardziej przeraża mnie własnie ta długa trasa do pokonania. pozdrawiam serdecznie PA
Timber
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Timber » 04.05.2006 10:45

Jezeli chodzi o trase to nie ma sie czym przejmowac, jest ona znacznie lepsza niz byla, drogi w Polsce tez sie juz poprawily. Jedziemy przez Polske caly czas Katowicka, dopiero pod granica droga sie zweza wiec w amire prze Polske przejezdzamy spokojnie. Pozniej musimy przez jakies 30 km przedostac sie do Zyliny (Slowacja, jezeli akurat ja wybierzemy jako tranzyt) a pozniej juz autostrada, kierujemy sie na Bratyslawe-Wieden-Graz-Maribor.
Na odcinku przed sama Chorwacja trzeba jechac po zawijasach (lagodnych) jednopasmowka, a pozniej juz przed samym Zagrzebiem zaczyna sie autostrada ktora prowadzi nas do samego Splitu.
Droga wiec sie znacznie poprawila, praktycznie w 78% mamy trasy szybkiegu ruchu i autostrady do przejechania.

Jezeli dla kogos mimo tego jest droga uciazliwa to proponuje podzielic ja i wziac nocleg, czy to przed Bratyslawa np w miejscowosci Senec (nad jeziorkami) czy jadac przez Czechy w Mikulovie, czy juz za Wiedniem jadac w kierunku Graz jest fajny i nie drogi hotelik.

Jest wiele mozliwosci transferu do Chorwacji, wlacznie juz nawet z samolotem bezposrednim z Krakowa do splitu i Dubrovnika za bardzo niskie pieniadze. Tez polecam te rozwiazanie a na wmiejscu wypozyczenie np skuterka w celu objechania i zwiedzenia okolic.
skr
Plażowicz
Re: 1 lipca Katowice

Nieprzeczytany postnapisał(a) skr » 05.05.2006 07:51

dziubrysek84 napisał(a):Z jakiego miasta wyjeżdrzacie tego 1 lipca?? Jednym autem??? mu jedziemy w 2 osoby swoim autem ale wolałabym podróżowac w towazystwie jeszcze innego pojazdu. Tak na wszelki wypadek :) Nie wiemy jeszcze w jakim zakątku Chorwacji chcemy sie osiedlic ale najbardziej przeraża mnie własnie ta długa trasa do pokonania. pozdrawiam serdecznie PA

Jedziemy z Opola dwoma samochodami, pierwszy raz ale optymistycznie nastawieni i na podróż i na sam czas spędzony w Chorwacji :)
Jedziemy w nocy 30 czerwca, kawtere już mamy zaklepaną :)
Asia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia » 18.05.2006 11:09

Cześć Autostopowicz! Jedziemy w tym samym czasie-noc 30 czerwca. Ty z Opola, ja z Brzegu opolskiego. Ja do Pakostane. Mam już doświadczenia z podróży więc jak masz pytania to pisz tu lub:drobinowie@o2.pl
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 19.05.2006 10:33

Może założymy kącik Opole i Opolszczyzna :D ja też śmigam 30.06 (taki jest plan na razie, choć wiele głosów na formu nam to odradza). jedziemy do Makarskiej, w ciemno w trójkę 2 dorosłe + 5 letni syn. Może zorganiozujemy większą grupę wyjazdową :) Pozdro Arek
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 21.05.2006 22:43

my tez jedziemy z Opola ale niestety nie w tym terminnie 11 08 wyspa nie moge sie doczekac poniewaz jade pierwszy raz do Chorwacji

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone