napisał(a) terenowiec » 24.03.2012 13:08
Dzięki Humorek za to, co napisałeś. Rozwiałeś moje wątpliwości, co do trwałości łodzi pneumatycznych. Ja rozumiem mojego kolegę, który buduje drewniane kanadyjki (nawiasem mówiąc, są to przepiękne i bardzo dobrze zrobione łodzie), że poleca sprzęt bardziej klasyczny - taki lubi. Jednak Ty jesteś praktykiem w dziedzinie kajaków pneumatycznych, czego nie można powiedzieć o nim.
Jedyne co teraz muszę rozważyć, to sam model dmuchawca. Palava, oglądana na You Tubie wydaje się nieco zbyt mała dla dwóch dorosłych i dwójki dzieci. Dzwoniłem do firmy Pro Kajak i sprzedawca odradził mi Palavę, własnie ze względu na jej zbyt małą wielkość. Jego zdaniem, braknie w niej miejsca dla drugiego dziecka - byłby trochę na kupie - a to byłoby zaczynem do małych drak między nimi. Musze poszukać czegoś takiego, by mały - 4 latek, siedział przed żoną z przodu, a córka - 8 lat pomiędzy mną a placami żony.
Dotychczas pływaliśmy Prospektorem, który miał 490, czyli było o ponad metr dłuższy od Palavy (biorąc pod uwagę konstrukcję łodzi.
Czy Humorek byłaby możliwość podjechać wiosną na jakiś wasz spływ, na którym będą Palavy? My jesteśmy ze Strzelina - Dolny Śląsk. Ewentualnie daj jakiś namiar do siebie, to chętnie podpytam Cię o różne kajakowe szczegóły. Mój telefon to: 606 28 64 73 oraz mail: kaczmarek-slowo(małpa)tlen.pl