Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam kampingu w okolicach Puli i Rovinj

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gosiaczeq
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiaczeq » 24.05.2007 11:19

[color=blue][/color]witam!Wybieramy się do Chorwacji z rocznym szkrabem i potrzebujemy informacji o sprawdzonych kampingach.W grę wchodzą dwie-trzy gwiazdki:)
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 24.05.2007 11:56

cześć,

Też przyłanczam się do tematu. Szukamy taniego campingu w Istrii. W poprzednich latach byliśmy na słynnym na tym forum campingu "Pod maslinom" i teraz przydało by się znaleść camping o podobnym standardzie i cenie tylko że na Istrii. Jeśli ktoś mógł by coś polecić to bardzo będe wdzięczny.

PS. Czy tylko na północy Chorwacji jest zwyczaj płacenia na campingach za parcelę + liczbę os + namiot + samochód... Bo przeglądając cenniki prawie wszędzie oprócz ceny od osoby występuje cena za miejsce.
Na campingach na południu z czymś takim się nie spotykałem.

pozdro!
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 25.05.2007 19:17

XT600 napisał(a):
prawie wszędzie oprócz ceny od osoby występuje cena za miejsce.
Na campingach na południu z czymś takim się nie spotykałem.

pozdro!

Jakie parcele?
Ceny ustalane są podobnie czyli za osoby, namiot, samochód/motór. Parcele też są, ale z reguły podlegają wcześniejszej rezerwacji.
Może być jeszce tak, że administrator tworzy takie pseudoparcele dla oznaczenia i lokalizacji miejsc do rozbicia się, nie mają one sztywnych wytyczonych granic np. krzakami lub kamieniami-opłaty są tak jak wszędzie.

Campingów jest sporo, niestety tych mniejszych (może tańszych) brakuje w sieci. Ja byłem na kampie Indije w Banjole k. Puli. Ceny tego kampu znajdziesz w necie (nie jest tani=kamp w IT). Obok tego kampu były 2 lub 3 mniejsze na pewno tańsze, szczegółów nie pamiętam.
Pozdrawiam.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 25.05.2007 19:29

keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 25.05.2007 19:33

Różne campingi mają różny sposób rozliczania za pobyt. Może to być rozbite na osoba + namiot + samochód + prąd, lub osoba + parcela. Często prąd jest wliczony w cenę parceli. Pewnie wielokrotnie ten adres padał ale powtórzę www.camping.hr. Mam wyjechać za 2 tygodnie do apartamentu ale nie wiem czy w ostatniej chwili nie zdecyduję się na namiocik :lol:

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone