Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam info o camp galeb w omis-iu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pingwinek
Globtroter
szukam info o camp galeb w omis-iu

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 22.05.2005 09:25

:?: witajcie , snalazlem namiar na ciekwy kamp w kroatii -galeb w omis. szukam informacji o tym kempie najlepiej od kogos kto tam byl ( te info sa najcenniejsze!) jade z zona i 2 dzieci 12-14lat. lubimy wieksze spolecznosci.jesli ktos z Was tam byl... napiszcie..
ja bylem kilkakrotnie na rabie na kempie san marino jesli komus moje info sie przyda to piszcie-odpowiem chetnie.(oczywiste-sa tam ryczace 24/dobe slowency)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
daro34
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro34 » 24.05.2005 10:42

Ja bylem na tym campingu .Duzy camp z dostepem do plazy z drobnym zwirkiem,połozonyw samym Omisu przy trasie Split- Dubrownik i z tego powodu hałas przejeżdżających ciężarówek Dla dzieci fajna plaza ale sam camp ....taaki sobie ,mnostwo czechow ,wegrow ,w lazienkach syf .Mi sie tam nie podobalo ,napewno nie ma tak jak na spokojnych campingach z dala od miast.Jesli mam polecic to tego campingu nie polecam.
tomkoz
Podróżnik
galreb

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkoz » 24.05.2005 11:59

GALEB - Nigdy, satraszny moloch, ciężko wcisnąć namiot, obok drogi przelotowej - huk straszny. Zdecydowanie bardziej polecam /bo byłem/ świetny, mały kemping DANJEL - jakieś 10 km na południe od Omisia. Na pierwszy rzut oka może wydać się uciążliwy, bo samochód zostawia się w połowie kempingu, na parkigu, a parcele znajdują się na półkach tarasowo schodzących do morza, ale jest całkowicie zacieniony /fantastyczna sprawa/, kameralny, spokojny - słowem POLECAM.
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 24.05.2005 12:49

dzieki za odp! zwlaszcza za przestrogi... zmarnowac urlop i kase to nie sztuka. a jak tam wygladaja plaze? nie lubimy kamieni... zwirek ok! jakie maja ceny na tym kempie, i jak duzy jest on?
prosze o info..... :D
Jackus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 24.05.2005 18:36

Danijel - nieduży, tarasowaty, przy odrobinie szczęścia rozbijesz namiot na tarasie przy samej plaży (ale uważaj na ewentualną borę). Nie zapomnij wziąść jakichś stalowych gwoździ zamiast szpilek do namiotu. Camp jest zacieniony piniami w których siedzi masa cykad. Sama plaża niewielka żwirowa, kamyczkowata. Jest też sztuczny cypelek dł 10 m. Patrząc w strone Jadranu mamy przed sobą wyspę Brać a tam kamieniołom marmuru (czasem słychać wystrzały) , w zeszłym roku płaciliśmy za 2 osoby + namiot + taxa 90kn. Nie wiem czy właścicielem jest chłopak (ok 30 lat) siedzący w recepcji czy jego ojciec. W każdym razie gość perfekcyjnie zna angielski. Wybrałbm się w tym roku na ten camp gdyby nie chęć zwiedzenia Dubrovnika i okolic. Szukam tam podobnego campu do Danijela i proszę o pomoc w znalezieniu takowego. Chodzi mi głównie o bliskośc wody.
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 26.05.2005 09:58

dzieki, za odp, jade tam auto + przyczepa+ 4 osoby.... mam nadzieje ze tam dojade? jak duzy jest ten kemp. ? 8O
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 26.05.2005 10:01

pingwinek napisał(a):dzieki, za odp, jade tam auto + przyczepa+ 4 osoby.... mam nadzieje ze tam dojade? jak duzy jest ten kemp. ? 8O

P.S. !!! sory ale nie jezdilem jeszcze tak daleko na poludnie ,pod dubrovnik.. i nie moge ci pomoc... :(
tomkoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkoz » 26.05.2005 21:23

Na kemping Danijel nie warto wybierać się z przyczepą - są tam 2 może 3 stanowiska dla przyczepy i to daleko od morza.
Na tarasy dochodzi się pieszo zostawiając samochód na parkingu i cały dobytek taszcząc na plecach. Ale warto. Przy dużym szczęściu można postawić namiot jakieś 5 m od wody.
Ale o przyczepie trzeba zapomnieć - zwłaszcza że sam zjazd na kemping jest baaaardzo stromy. /W 2004 widziałem Niemca który z pół dnia próbował wyjechać z kempingu z przyczepą - bo w dół to jakoś zjechał, ale do góry, to już tak łatwo nie było./ :D[/u]
Jackus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 26.05.2005 23:11

Jeśli z przyczepą to chyba lepiej na Sirenę w Lokva Rogoznica 1km na południe od Danijela http://www.autocamp-sirena.com Sirena jest na na cyplu więc uwaga na ewentualną borę.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 20.06.2005 10:47

Czy na campie Sirena samochod moze stac kolo namiotu, czy tak jak na Danijelu na parkingu? Czy sa to duze campy? Z tego co widze ceny sa stosunkowo atrakcyjne... A jak z czystoscia sanitariatow? Szukam wciaz jakiegos spokojnego miejsca w okolicach Makarkiej, wiec moze tam...
Czy Lokva to sympatyczne miejsce? Moze napisze ktos, kto byl... :roll:

Powrót do Kempingi