Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam imporezowego rejonu CRO i pytam o koszty :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
guns
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) guns » 28.06.2013 19:12

Wybieramy sie małą paczka 4 osobową (dwie pary), w jakiś rejon imprezowy Chorwacji (w internecie piszą, że takim miejscem jest Paga) - co polecacie i na jakie koszta się liczyć w okresie 18-25 lipca 2013 w 7dni? Celem tego wyjazdu jest w 30% zwiedzanie a w 70% szaleństwo dyskotekowo - plażowe. Możliwe jest wybawienie się za 2000PLN/os?
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 28.06.2013 19:13

Pag lub Makarska
guns
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) guns » 28.06.2013 19:21

a wiecej informacji? dokladnie jakie miejsca, ceny, co tam jest?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 28.06.2013 19:33

pawelli napisał(a):Pag lub Makarska

No, jeśli wyspa Pag, to raczej nie miasto Pag. Do imprezowania zdecydowanie Novalja z plażą Zrce. Poza Zrce wyspa to raczej spokojne zadoopia, więc Makarska byłaby pewnie lepsza do imrezowania, choć podejrzewam, że droższa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2013 19:38

Szukaj na forum, wszystko już było

Poczytaj
konkretne-miejscowosci-dla-imprezowiczow-t41385.html
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 28.06.2013 22:15

Makarska albo miasto Hvar na wyspie Hvar :wink: Ceny wyższe niż w małych miejscowościach. Tłumy ludzi itd.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2013 23:01

Autor wątku nie wyjaśnił, co ma być w tej cenie 2000 złotych na osobę za tydzień. :wink:

Jak dojazd tam i z powrotem, dobry apartament lub hotel, codzienne stołowanie w konobach, na obiadki i kolacje owoce morza oraz steki,
wstępy do dyskotek, drinki w dużych ilościach w klubach nocnych,
wycieczki do Dubrownika, Mostaru, Sarajewa, Splitu,
to może być problem z 2 tysiącami, delikatnie mówiąć :wink:
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 29.06.2013 16:35

Ja bym jechał na Pag, miejscowość Novalija (lub mniejsze w najbliższej okolicy) bo imprezy to i tak plaża Źrce, wpisz w YT :) W okolicy Makarskiej Gradac i sąsiadujący Brist, będę niedługo to zobaczymy :)
guns
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) guns » 30.06.2013 11:04

Koszt dojazdu wyniesie nas łącznie ok 1500zł (Licząc 1200km dojazdu+coś na jazdę po Państwie).

Nie jesteśmy koneserami wyrafinowanych potraw, także jeśli o to chodzi to myśleliśmy o gotowaniu samemu - kupować produkty w sklepach i gotować w apartamencie + jakiś grill.

Co do imprez to alkohol nie musi się lać litrami i nie musi być najlepszy przecież :hut:

Czyli okolice Novalji najlepsze będą?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 13:30

guns napisał(a):Koszt dojazdu wyniesie nas łącznie ok 1500zł (Licząc 1200km dojazdu+coś na jazdę po Państwie).

Nie jesteśmy koneserami wyrafinowanych potraw, także jeśli o to chodzi to myśleliśmy o gotowaniu samemu - kupować produkty w sklepach i gotować w apartamencie + jakiś grill.

Co do imprez to alkohol nie musi się lać litrami i nie musi być najlepszy przecież :hut:

Czyli okolice Novalji najlepsze będą?

No, powinno starczyć w takiej sytuacji :!:

A co do najlepszości :roll: zdania są podzielone
guns
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) guns » 30.06.2013 14:30

To może udałoby się nas nakierować, może jakieś linki czy głębsze opisy - z tego co przeglądaliśmy w internecie to właśnie Novalja albo Makarska, ale to drugie to podobno tłoczne miasto i sporo dalej od wyspy Pag, jak wyglądają w sezonie imprezy na Żrce? na filmikach wszystko pięknie, a może są jakieś relacje z tamtych rejonów? czy dyskoteki to tylko plaża czy są normalne kluby w budynkach? Gdzieś natrafiłem też na jakąś dyskoteke w jaskini ale to chyba właśnie rejony Makarskiej.

Jak docierać z Novalji czy okolic do plaży Żrce? jakie są tam ceny komunikacji, szczególnie w nocy, no i może jakieś info mniej więcej o cenach - wejścia do klubów, jakieś atraktcje typu nurkowanie, jedzenie z tego co czytałem ok 30% drożej niż u nas, a jak alkohole w sklepach?

I najważniejsze - bardzo trudno znaleźć w sezonie nocleg? (w ofertach internetowych znaleźliśmy, że ok 2,5-3k zł na 4 osobowy apartament na tydzień wystarczy, taki z pełnym aneksem i 2ma pokojami)

No i jakieś ukryte opłaty - klimatyczne, przejazdy autostradami, kary za spożywanie alko na plaży czy coś takiego?

Może lenistwem biją te pytania ale może akurat ktoś ma czas albo wie gdzie dokładnie szukać i by troche ułatwił sprawe, ja sobie nie mogę pozwolić na godziny szperania po forach gdyż mam dużo pracy związanej z zabezpieczeniem działalności na czas wyjazdu właśnie + przeprowadzka ;/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 14:47

guns napisał(a):
Może lenistwem biją te pytania ale może akurat ktoś ma czas albo wie gdzie dokładnie szukać i by troche ułatwił sprawe, ja sobie nie mogę pozwolić na godziny szperania po forach gdyż mam dużo pracy związanej z zabezpieczeniem działalności na czas wyjazdu właśnie + przeprowadzka ;/

No, a kto ma szperać na forach :!: :?: My za Was :!: :?:
Ty masz dużo pracy, rozumiem, więc nich reszta towarzystwa poszuka :!: :!: :!:
Przecież sam nie jedziesz :roll:
Korona im z głowy nie spadnie, wątki z forum macie już podane na tacy.
Wszystkie inne informacje też znajdziecie.
Do tego kupić dobry przewodnik książkowy, też skarbnicę informacji.

Jak planujecie wyjazd samodzielnie, to trzeba samemu się trochę wysilić, trudno darmo :roll:
Im więcej potu przy czytaniu forum, tym mniej stresu na wycieczce :wink:
guns
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) guns » 30.06.2013 22:14

Moja dziewczyna aktualnie przebywa w Norwegii, druga para z którą jedziemy pracują razem ze mną więc nie ma zmiłuj - tak jak wyżej pisałem, nic na siłe, jak ktoś ma pod ręką to może pomóc, nie proszę o celowe szukanie bo wiem jak jest w dziś z czasem :(
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.06.2013 22:22

guns napisał(a):Może lenistwem biją te pytania ale może akurat ktoś ma czas albo wie gdzie dokładnie szukać i by troche ułatwił sprawe, ja sobie nie mogę pozwolić na godziny szperania po forach gdyż mam dużo pracy związanej z zabezpieczeniem działalności na czas wyjazdu właśnie + przeprowadzka ;/

Trochę biją. :wink:

klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html?hilit=klub%20mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w%20wyspy%20pag
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2013 22:25

Musicie przekopać forum, nikt za was tego nie zrobi :!:

Sorki, ale bez tego taka wyprawa będzie jednym wielkim stresem.
Jak nie masz wiedzy o danym miejscu, to jesteś jak dziecko we mgle :roll:

UWAGA
W tym wątku
konkretne-miejscowosci-dla-imprezowiczow-t41385.html
Jacek S podaje KONKRETNE linki, dokładnie WSZYSTKO przeczytać

Ten czas się potrójnie zwróci, będziecie wiedzieć co i jak :!:

I to nie są jakieś głodne kawałki, ale tak jest. Nie ma dróg na skróty.
Zajrzyjcie do sklepu internetowego Konzum, dowiecie się, ile co kosztuje
http://online.konzum.hr/
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone