napisał(a) kojacek » 06.03.2016 17:34
W zasadzie też stoję przed podobnym dylematem: do tej pory pasował nam Nin (o czym już kiedyś tu pisałem, tylko chyba za dużo rakii do tego poszło, bo ciężko się to czyta
). Byliśmy też w Starigradzie. Czyli właśnie takie stosunkowo nieduże miejscowości.
Czytając tutejsze sugestie waham się nad Tučepi i ewentualnie czymś po drodze na południe.
Pozostaje tylko pytanie o nocleg-jeśli wybiorę się tam w okolicach 20 lipca to czy nie będzie problemu ze znalezieniem apartamentu (2 dorosłe +1) w miarę niedaleko morza? Przypuszczam, że nie powinno być większego problemu, ale zawsze jest jakaś taka niepewność..
W związku z tym, że to nie są duże miejscowości mam nadzieję mieć choć trochę luzu na plaży i wodzie. Poza tym zawsze można podjechać gdzieś kawałek dalej na jakąś małą plażę w zatoczce, czego raczej tam nie brakuje.
W zeszłym roku wstępnie planowałem Drašnice a później Nin, ale jak to z planami bywa-wyszedł najpierw Nin a później Starigrad
Może i zatrzymalibyśmy się w Drašnicach? Kumpel mieszkając w Makarskiej właśnie tam jeździł na plażę-mniej ludzi.
Jak sądzicie?