Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam fajnego kempingu pomóżcie :)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potii » 03.07.2007 22:20

Witam na początku chciałbym przywitać się z wszystkimi użytkownikami forum :) Mam na imię Paweł studiuje w Krakowie mam 21 lat mieszkam w Gorlicach.

Piszę tutaj ponieważ w tym roku chcę wybrać się z przyczepą na Chorwację jeszcze nigdy nie byłem z przyczepką także nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie na co zwracać uwagę itp...

Mam prośbę do was żebyście polecili mi jakieś kempingi chodzi mi żeby było w miarę blisko nie na końcu Chorwacji :) żeby był w miarę utrzymany kemping noi żeby cena była w miarę możliwości studenta :) acha musi posiadać basen :) 8) napiszcie mi jak to jest jeszcze z cenami co podają na stronach za co dokładnie trzeba płacić czy płaci sie za miejsce auto przyczepa od osoby prąd itp jak to jest z tymi opłatami

i jeszcze jedno pytanko czy dużo droższe są domki??
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 03.07.2007 23:59

Potii napisał(a):Piszę tutaj ponieważ w tym roku chcę wybrać się z przyczepą na Chorwację jeszcze nigdy nie byłem z przyczepką także nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie na co zwracać uwagę itp...

Po pierwsze do Chorwacji
Po drugie jest na niebieskiej belce opcja szukaj i ta jest bardzo przydatna żeby nie zaśmiecać forum wracającymi pytaniami
Poczytaj sobie watki

forum/viewtopic.php?t=16045&highlight=przyczep
forum/viewtopic.php?t=15979&highlight=przyczep
forum/viewtopic.php?t=14321&highlight=przyczep
forum/viewtopic.php?t=15567&highlight=przyczepa
forum/viewtopic.php?t=15626&highlight=przyczepa

Potii napisał(a):Mam prośbę do was żebyście polecili mi jakieś kempingi chodzi mi żeby było w miarę blisko nie na końcu Chorwacji :)

Na końcu Chorwacji? A ile km od granicy ma koniec? Rozumiem że Molunat odpada (tam są niezłe kempy ;-) )
Czy może Umag też odpada?
Musisz sprecyzować rejon.
Jak ma być blisko i tanio i na przyczepę to ja polecam kemping Punta Sibuljine który znajduje się tu:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=10&ll=44.337355,15.341377&spn=0.063231,0.127888&t=k&z=13&om=1

tu jest opis:
http://www.eurocampings.pl/pl/europie/c ... na-105231/

jest zadrzewiony, blisko gór, co prawda wypiosażenie ma ze 20 lat i plaże przeciętne ale jest tani i nie ma problemu z wjazdem z przyczepą itd.. No i jest blisko. Ale nie ma basenu

Potii napisał(a):żeby był w miarę utrzymany kemping noi
żeby cena była w miarę możliwości studenta :) acha musi posiadać basen :)

Wszystkie praktycznie kempingi w hr sa jakoś tam utrzymane. to nie Polska tylko dosć profesjonalny przemysł turystyczny
Ale jeżeli to bedzie kemping z basenem to już nie licz na studenckie ceny

Potii napisał(a):8) napiszcie mi jak to jest jeszcze z cenami co podają na stronach za co dokładnie trzeba płacić czy płaci sie za miejsce auto przyczepa od osoby prąd itp jak to jest z tymi opłatami

Zalezy od kampu. Zajrzyj do cenników. Z reguły płaci się za osobę za noc; namiot/ przyczepę za noc , samochód za noc plus taksa klimatyczna od osób. Ale sa kempy gdzie płacisz za parcelę i nic więcej z tym ze daja ograniczenia że na parceli jest 1 przyczepa lub max 2 namioty i np 8 osób
W cenniku sa rózne oznacznenia najczęciej P/N -person per night
T/N - trent per night C/N-car per night
Prąd płaci się dodatkowo chyba ze jest wliczony w parcelę

Potii napisał(a):i jeszcze jedno pytanko czy dużo droższe są domki??

Domków na chorwackich kempach jest niewielie i teraz to już wszystkie są pozajmowane do września. Rezerwowac domki to trzeba najdalej w lutym. To już szybciej znajdziesz wolny apartament
Ostatnio edytowano 04.07.2007 10:06 przez Kir, łącznie edytowano 1 raz
saber
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) saber » 04.07.2007 00:35

Potii napisał(a):Piszę tutaj ponieważ w tym roku chcę wybrać się z przyczepą na Chorwację jeszcze nigdy nie byłem z przyczepką także nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie na co zwracać uwagę itp...

Też miałem ten dylemat dwa lata temu i wysmarowałem dużo postów z wieloma pytaniami, za które też mnie "zjechali" Cromaniacy :)) Ale pomoc uzyskałem - polecam Ci camping DOLE w Zivogosce ( http://www.hoteli-zivogosce.hr/en/main.htm ) Na stronie masz cennik, galerię zdjęć - wszystko co potrzeba. Nawet basen jest, ale w hotelu obok. Nie korzystaliśmy z niego bo camping jest przy samej (boskiej!) plaży. Obawialiśmy się kamieni, ale nie potrzebnie - to super sprawa, piach nie zgrzyta w zębach i nie lepi się do wypieczonego na słońcu ciała:) Trepki do wody warto wziąć, bo "kolcoki" się trafiają a spotkanie z nimi do przyjemnych nie należy. Lokalizacja campingu umożliwia jednodniowe wycieczki po okolicy - Makarska, Split Dubrownik. Moim zdaniem super baza wypadowa. Na kempingu spokój, figowe drzewka, extra plaża i raz w tygodniu pobudka o 6.00 rano (sławny Renault 5 i Riba! Riba! :)) - warto kupić choć raz świeżą rybkę i zgrillować - mniam mniam!
Polecam poszukać miejsca najbliżej morza - zapominasz o magistrali, której odgłosy raczej tu nie docierają - no chyba że jesteś bliżej recepcji i akurat pomyka jakiś chorwat w kąpielówkach na crossowym enduro :)
Reasumując - liczysz się z kosztami i szukasz przyjemnego, czystego i spokojnego miejsca z bliską lokalizacją innych atrakcji - tylko camping DOLE. Ale to oczywiście moje skromne zdanie ...

Jeśli szukasz zaś mercedesa wśród campingów to ja trafiłem na taki tylko raz - we włoszech: http://www.marinadivenezia.it/ Niezbyt tanio ale po prostu FULLWYPAS - praktycznie miasteczko a nie camping:) Przy meldunku dostajesz mape i adres:)) bo są ulice z nazwami i numerami. W cenie masz piękny basen (wstęp tylko w czepku) ponad to ooooooogromną plażę, sklepy, detpak, kluby .... ech wszystko czego dusza zapragnie! I to tylko 12 godz. jazdy z Krakowa!
Kiedyś jeszcze tam wrócę, a w tym roku ... Lloret De Mar :) Viva España!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2007 07:49

Kir prawie wszystko opisał.
Od siebie dodam, że najwięcej kempingów z basenami jest na Istrii, i te z basenami nie należą do tanich {obsługa i utrzymanie basenu kosztuje).
Z tym,ze na części tych kempingów nie ma basenu na jego terenie, a korzysta się z położonych przy hotelach.

KEMPINGI Z BASENAMI

Ps. Jedziesz jako kierowca z tą przyczepą pierwszy raz :?: jeśli tak to podziwiam młodego człowieka, szerokiej drogi, jazda z przyczepą do łatwych (i tanich) nie należy. Najbliżej z Gorlic masz na Istrię.

:papa:
Potii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potii » 04.07.2007 12:38

Dzięki za odpowiedzi wieczorkiem będę je dokładnie studiował :) mówię od razu że na pewno parę pytań jeszcze zadam :) a co do cen to mi nie chodzi o takie najtańsze byle jakie kempingi tylko takie średnie :)

z przyczepką pierwszy raz jadę za granicę ale myślę że nie będzie tak źle i że nie jest to trudniejsze niż jazda ciężarówką którą się czasem w pracy jeździło :wink:

kurcze przeglądam sobie strony z kempingami i nie mogę się wyznać z tych cenników :( :roll:

mógłby mi ktoś przykładowo obliczyć ile kosztowałby pobyt 4 osób (dorosłych) w Bijela Uvala razem z prądem samochodem przyczepką itp...
link do cennika http://www.plavalaguna.hr/Cjenik_C.asp
oczywiście w terminie 30.06.-25.08

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone