Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam dobrego kempingu przy plaży

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gosiak149
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak149 » 26.05.2006 21:41

Trzy razy byliśmy na Galeb w Omisiu. Podobało nam się tam, ale może warto jechać gdzie indziej. Wybieramy się z dwuletnim dzieckiem. Interesuje nas kemping przy plaży żwirkowej (żadne schody na plażę, wybetonowane miejsca, skały i.t.p.) z dobrymi warunkami sanitarnymi. Przydałby się plac zabaw. Byłoby fajnie gdyby keming był blisko miejscowości. Czy żądamy za dużo? :D Może ktoś zna taki kemping? Pozdrawiam. Gosia
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.05.2006 22:54

Jest taki- ale drogi, lecz wg mnie warto.
http://www.zaton.hr/
gosiak149
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak149 » 27.05.2006 11:36

Dzięki za info i link. Obejrzałam, poczytałam. Faktycznie, warunki super. To właśnie to, o co mi chodziło. Ale te ceny! Nawet za malutkie dziecko każą płacić. :cry: Chyba jednak nas nie stać. A szkoda!
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.05.2006 13:28

Ja byłem dwa razy na kampingu Adriatic k. Primosten i było naprawdę super. Pisałem o tym kilka razy, np tu:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=8684 tak pod koniec...
Nie jest tanio, ale taniej niż w Zatonie. Natomiast warunki są naprawdę dobre, to ulubiony kamping moich dzieci. Strona kampingu:
http://www.camp-adriatic.hr/index.php?lang=2
Jeśli byście się wybierali w szczycie sezonu, to warto zarezerwować sobie parcelę odpowiednio wcześniej.

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.05.2006 22:20

Na kempingu Adriatik w Primosten podobnie jak Jacunio byłem dwukrotnie-w 2002 r. dwa tygodnie non stop i w 2003 r. sześć dni po "ucieczce" z kempingu Dole w Zivogosce (po jedenastu dusznych nocach nawet w namiocie i kilku bardzo "wiejących"- zapragnęliśmy (moja rodzina i towarzysze)" oddechu" nad pełnym morzem -bo usytuowanie kempingu Primosten można tak określić-jest to chyba tak najbardziej "odkryta" część stałego lądu w Cro.
(tu najbardziej "srebrzyło się" morze przed zachodem słońca)

A więc również polecam ten kemping ze względu na usytuowanie i warunki pobytowe.
Polecam też kemping na którym byłem w 2005 r.- t.j. kemping Kozarica w Pakostane, położony w lasku, warunki sanitarne super,ceny porównywalne z Adriatikiem, choć plaża częściowo wybetonowana.
http://www.adria-more.hr/index.php?opti ... Itemid=100
Suma sumarum-tydzień Kozarica, tydzień Adriatyk :wink: :lol:
Pozdrawiam
Ps. A tak na marginesie, to prawie wszystkie kempingi na wybrzeżu Chorwacji są przy plaży :wink: :lol:
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 28.05.2006 20:01

polecam kemp lopar na wyspie RAB ciut tłoczno i ciut drogo ale blisko,i wyspa jest piekna,poza plaza przy samym kempie mase małych dzikich piaszczystych zatoczek PIOTR
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 10.06.2006 16:23

Jacunio napisał(a):Ja byłem dwa razy na kampingu Adriatic k. Primosten i było naprawdę super. Pisałem o tym kilka razy, np tu:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=8684 tak pod koniec...
Nie jest tanio, ale taniej niż w Zatonie. Natomiast warunki są naprawdę dobre, to ulubiony kamping moich dzieci. Strona kampingu:
http://www.camp-adriatic.hr/index.php?lang=2
Jeśli byście się wybierali w szczycie sezonu, to warto zarezerwować sobie parcelę odpowiednio wcześniej.

PozdraV
J.

Dotre do Adriatyku w szczycie sezonu- czyli 1 sierpnia i zastanawiam sie czy nie zarezerwowac sobie parceli...tylko, ze ze znajomymi podrozujemy z plecakami, bez samochodu i zastanawiam sie czy moze jednak jechac w ciemno ( osobna parcela jest drozsza niz jakbym miala placic tylko za os + namiot).. Zostaniemy tam 6 nocy( licza tam ilosc dni czy nocy spedzonych na campie??)- i teraz-rozumiem, ze za parcele-czyli te 16.40 euro place codziennie, do tego dodaje 3.4euro za kazdy dzien/noc spedzona na campie od osoby...czyli wyczodzi o jakies 40 euro wiecej niz jakbym liczyla wedlug tej pierwszej tabelki w cenniku..hmmm.. to co mi doradzicie ?? :roll:
lukoran
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukoran » 10.06.2006 16:31

A może kamping Mel w Kamporze na wyspie Rab.
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 10.06.2006 16:38

lukoran napisał(a):A może kamping Mel w Kamporze na wyspie Rab.

Nie- juz postanowilismy ze Adriatyk...tylko teraz kwestia czy rezerwowac czy nie... czy zaryzykowac i zaoszczedzic, czy zaszalec (a wiadomo- student liczy kazdy grosz ;) )
lukoran
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukoran » 10.06.2006 16:47

Dla dziecka plaża Mel jest idealna.Morze płyciutkie,maluch idzie na 100 metrów od brzegu i jest mu ledwie wody po szyję.Woda w zatoczce ze względu na płyciznę wygrzana do 30 stopni - bez przesady. Moich znajomych Bartuś jak miał dwa latka to tak sobie upodobał Mel, że póżniej już wszędzie woda była dla niego zimna.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2006 18:05

borboleta - jak jedziesz bez samochodu, to nie rezerwuj miejsca na kempingu, napewno znajdziesz miejsce na rozbicie namiotu.
I nie rozbijaj się na wydzielonej parceli. gdzie płaci się za auto,namiot,prąd- rozbijaj się na miejscu nie numerowanym, zapłacisz za namiot,osobę i taksę
klimatyczną
namiot - 5.3 euro, osoba - 5.7 euro + 1 euro taksa (2 osoby doba 18.7 euro)
(może też być jednorazowa opłata meldunkowa)
:papa:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 10.06.2006 19:00

No oczywiście że TAK JAK RADZI JANUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 11.06.2006 08:59

Janusz Bajcer napisał(a):borboleta - jak jedziesz bez samochodu, to nie rezerwuj miejsca na kempingu, napewno znajdziesz miejsce na rozbicie namiotu.
I nie rozbijaj się na wydzielonej parceli. gdzie płaci się za auto,namiot,prąd- rozbijaj się na miejscu nie numerowanym, zapłacisz za namiot,osobę i taksę
klimatyczną
namiot - 5.3 euro, osoba - 5.7 euro + 1 euro taksa (2 osoby doba 18.7 euro)
(może też być jednorazowa opłata meldunkowa)
:papa:

Dziekuje :D Mam nadzieje, ze Twoja opinia przekona moich znajomych :)
munia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) munia » 14.06.2006 23:00

lukoran napisał(a):A może kamping Mel w Kamporze na wyspie Rab.

może coś więcej na temat tego campu ? nie mogę go nigdzie znaleźć, zawsze wyskakuje mi od razu San Marino i Padova.

pozdrawiam
borboleta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borboleta » 26.06.2006 19:54

hmmm..tak sie zastanawiam czy w Primostenie nie ma jakiegos kempingu tanszego od Adriatyku?? Informacja ta przydalaby mi sie tak na wszelki wypadek- jak okaze sie, ze spora czesc funduszy wydam w czasie drogi z dubrovnika w strone Primostenu ;)
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone