Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam campingu z plażą piaszczystą...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomierz1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomierz1 » 27.02.2006 22:11

Witam,wybieram sią do Chorwacji na camping samochodem z przyczepą.Podróżuję z małymi dziećmi,dlatego szukam campingu nad morzem z plażą piaszczystą.Bardzo proszę o jakieś wskazówki i dane,może zdjęcia lub strony www-dziękuję z góry i pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.02.2006 00:07

http://www.zaton.hr/hr/
dobry kemping dla rodzin z małymi dziećmi, jest trochę "piachu",baseny, i płytka woda w morzu po kolana 50 m od brzegu - UWAGA kemping jest drogi
Pozdrawiam
PS. strona jest chyba "w budowie" bo nie wszystko się otwiera
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 28.02.2006 08:23

Kamping "Galeb" Omiś. Szeroka piaszczysta plaża, na kampie plac zabaw, trampoliny, sklep, restauracje i knajpki, korty tenisowe, boisko do kosza i siatki, wypożyczalnia desek windsurfingowych + szkółka.

http://www.galeb.hr/kamp/nem/kamp01.html
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.02.2006 09:18

tomierz1 napisał(a):Witam,wybieram sią do Chorwacji na camping samochodem z przyczepą.Podróżuję z małymi dziećmi,dlatego szukam campingu nad morzem z plażą piaszczystą.Bardzo proszę o jakieś wskazówki i dane,może zdjęcia lub strony www-dziękuję z góry i pozdrawiam.

Kwestia dzieci i piaszczystych plaż pojawia się bardzo często na tym forum.
Ja może dodam kilka słów z własnego doświadczenia. Posiadam :wink: duuuużżżoooo młodszą siostrę, która w wieku 5 lat podróżowała z nami na chorwackie kempingi.... i byliśmy wyłącznie na plażach kamienistych ( nalezy dodać, że nazwa kamieniste nie oznacza głazów i niedostępności morza wręcz przeciwnie - zazwyczaj są to małe kamyki a plaża jest wręcz idealna dla dzieci). Sisotra była wniebozięta a człowiek nie musiał czyścić z piasku buzi, rąk itd.

Poza tym z moje doświadczenia wynika, że Chorwacja nie posiada pięknych piaszczystych plaż .... te które sa wymieniane na forum jak dla mnie nie mają nic wspólnegoz definicją - polskich piaszczystych plaż, któe są poprostu piękne.
No ale to moje subiektywne odczucia.

Ja dla Ciebie polecam kemping: Simuni ( drogia le idealny dla małych dzieci) na wyspię pięknej i niecodziennej!
Polecam również Hvar i kempin Lilli, gdzie byłam ostatnio i byliśmy nielicznym wyjątkiem .... który nie posiadał dzieciaków ( z tym, że tam prócz zwykłąje choć małej plaży jest też druga dla tych co lubią zażywać kąpieli słonecznych bez strojów kąpielowych - odgrodzona skałą) - kemping relwelacja ale dzieciaki trzeba pilnowac bo jest urwisko.

hmmmmm - Makarska i kemping Dole - spokojne zejscie do wody, pięna plaża i rewelacyjne miejsce na wakacje, można wiele zobaczyć.

Następny primosten - kemping Adriatic - małe zatoczki ze zwirkiem, połozony na płaskim terenie.
tomierz1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomierz1 » 28.02.2006 15:32

Dziękuję bardzo za porady-pozdrawiam wszystkich!
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 28.02.2006 15:41

jeszcze raz - Wyspa Rab kemp. San Marino - piach +kilkaset metrów w głąb morza płycizna z ciepłą wodą- raj dla dzieci. Minus - głośno w nocy
pozdrawiam
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 28.02.2006 17:20

Kamping Strasko w Novaliji na Pagu. Jest piaszczysta plaża, jakieś dodatkowe atrakcje dla dzieci, nie spotkałem za to jeżowców.
http://www.turno.hr/
tomierz1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomierz1 » 28.02.2006 17:30

jeszcze raz wielkie dzieki-pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w Chorwacji!!!
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 28.02.2006 18:28

kryspinow
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 28.02.2006 21:14

Ladna plaża piaszczysta jest obok kempingu Drazica na Pagu - www.autocampdrazica.com , na samym kempingu jest malutka plaża z kamyczków, ok 200m dalej mało uczęszczana plaża piaszzysta. Oprócz tego wąski dojazd i daleko od Novalji - 6 km.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.02.2006 22:04

ally napisał(a):[hmmmmm - Makarska i kemping Dole - spokojne zejscie do wody, pięna plaża i rewelacyjne miejsce na wakacje, można wiele zobaczyć.

Hmmmm.. Kemping Dole nie jest w Makarskiej, a 21 km na południe od niej. No i jest tam maleńki skrawek gruboziarnistego piasku - raczej żwirek. Ale plaże piękne :)

Tu masz kilka fotek

Plumek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.03.2006 09:33

kasper68 napisał(a):Ladna plaża piaszczysta jest obok kempingu Drazica na Pagu - www.autocampdrazica.com , na samym kempingu jest malutka plaża z kamyczków, ok 200m dalej mało uczęszczana plaża piaszzysta. Oprócz tego wąski dojazd i daleko od Novalji - 6 km.

I dzięki temu spokojnie.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 01.03.2006 10:39

slawek66 napisał(a):kryspinow

Pogoria :wink:
kamil99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil99 » 01.03.2006 11:11

gratkorn napisał(a):Kamping "Galeb" Omiś. Szeroka piaszczysta plaża, na kampie plac zabaw, trampoliny, sklep, restauracje i knajpki, korty tenisowe, boisko do kosza i siatki, wypożyczalnia desek windsurfingowych + szkółka.

Według mnie ten kamping nie jest najlepszy. Potwierdzam, że jest piaszczysta plaża, ale warunki na kampie budzą zastrzeżenia. Warunki sanitarne słabe, na kampingu straszny tłok. Poza tym Omiś nie wzbudza mojego zachwytu. zastrzegam, że byłem tam 3 lata temu.

pzdr
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 01.03.2006 12:08

kamil99 napisał(a):
gratkorn napisał(a):Kamping "Galeb" Omiś. Szeroka piaszczysta plaża, na kampie plac zabaw, trampoliny, sklep, restauracje i knajpki, korty tenisowe, boisko do kosza i siatki, wypożyczalnia desek windsurfingowych + szkółka.

Według mnie ten kamping nie jest najlepszy. Potwierdzam, że jest piaszczysta plaża, ale warunki na kampie budzą zastrzeżenia. Warunki sanitarne słabe, na kampingu straszny tłok. Poza tym Omiś nie wzbudza mojego zachwytu. zastrzegam, że byłem tam 3 lata temu.

pzdr

No cóż, dokładnych danych o warunkach panujących na kampie nie mam, bo byłam tam tylko gościem - mieszkałam w apartmanie obok kampu - ale w toalecie zdarzyło mi się być i stan był taki : wszędzie białe czyste kafelki, porządne zamki w drzwiach, prysznice czynne, wydzielone miejsca do mycia naczyń, wydzielone do prania i wydzielone do mycia nóg. Ludzi było rzeczywiście sporo, ale moi znajomi rozbijają się zawsze w pierwszej linii, dlatego mieszkają w zasadzie "na plaży". W tym roku po raz pierwszy były prowadzone programy animacyjne ( dyskoteki dla dzieci, wodny aerobik) również przy nas było otwarcie nowej knajpy na drugim końcu plaży kampowej. Znajomi, którzy byli tam już kilka razy twierdzą, że i kamp i miasto rozwijają się w doskonałym kierunku - jest coraz więcej atrakcji i udogodnień dla turystów. Jak przyjechali pierwszy raz - jakieś 7 lat temu - to facet poszedł im wykosić metrową trawę w tym miejscu w którym będą chcieli postawić namiot :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone