napisał(a) ally » 28.02.2006 09:18
tomierz1 napisał(a):Witam,wybieram sią do Chorwacji na camping samochodem z przyczepą.Podróżuję z małymi dziećmi,dlatego szukam campingu nad morzem z plażą piaszczystą.Bardzo proszę o jakieś wskazówki i dane,może zdjęcia lub strony www-dziękuję z góry i pozdrawiam.
Kwestia dzieci i piaszczystych plaż pojawia się bardzo często na tym forum.
Ja może dodam kilka słów z własnego doświadczenia. Posiadam
duuuużżżoooo młodszą siostrę, która w wieku 5 lat podróżowała z nami na chorwackie kempingi.... i byliśmy wyłącznie na plażach kamienistych ( nalezy dodać, że nazwa kamieniste nie oznacza głazów i niedostępności morza wręcz przeciwnie - zazwyczaj są to małe kamyki a plaża jest wręcz idealna dla dzieci). Sisotra była wniebozięta a człowiek nie musiał czyścić z piasku buzi, rąk itd.
Poza tym z moje doświadczenia wynika, że Chorwacja nie posiada pięknych piaszczystych plaż .... te które sa wymieniane na forum jak dla mnie nie mają nic wspólnegoz definicją - polskich piaszczystych plaż, któe są poprostu piękne.
No ale to moje subiektywne odczucia.
Ja dla Ciebie polecam kemping: Simuni ( drogia le idealny dla małych dzieci) na wyspię pięknej i niecodziennej!
Polecam również Hvar i kempin Lilli, gdzie byłam ostatnio i byliśmy nielicznym wyjątkiem .... który nie posiadał dzieciaków ( z tym, że tam prócz zwykłąje choć małej plaży jest też druga dla tych co lubią zażywać kąpieli słonecznych bez strojów kąpielowych - odgrodzona skałą) - kemping relwelacja ale dzieciaki trzeba pilnowac bo jest urwisko.
hmmmmm - Makarska i kemping Dole - spokojne zejscie do wody, pięna plaża i rewelacyjne miejsce na wakacje, można wiele zobaczyć.
Następny primosten - kemping Adriatic - małe zatoczki ze zwirkiem, połozony na płaskim terenie.