Gajus.ems napisał(a):Chociaż staram sie uważnie śledzić strony o campach, to niestety informacje o campach przydomowych na Peljesacu są tu tylko śladowe. Była informacja o campie w mjsc Zuljana/ na który ja w tym roku chciałbym pobyć parę dni, oraz campie w mjsc. Divna k. Trapanja. Sam osobiście widziałem w kilku mjsc. na Peljesacu po 1, 2 namioty rozbite przy domach, myślę że to własnie te campy. Na Peljesacu jest natomiast duzy wybór campów trochę większych. Dla rodziny z małym dzieckiem polecałbym camp Papratno k. Stonu, przepieknie położony, dobrze wyposażony z łagodnym zejściem do wody. W czerwcu nie będziesz mieć żadnych trudności ze znalezieniem ciekawego campu i miejsca na nim.
Pozdrawiam GAJUS.
Maciej napisał(a):Camp Vrilla w Trpanju. Bardzo kameralny-w szczycie sezonu także bardzo zatłoczony/tzn. w sumie nie ma tam dużo namiotów bo nie ma jak ale tez ciężko znaleźć sensowane miejsce/. Sam kemping bardzo przyjemny-żadnych asfaltowych drog, jeźdżących samochodów etc. Położony jest przy bardzo ladnej i bezpiecznej dla dzieci plaży: "piaskożwir".
Sama miejscowość Trpanj tez spokojna i sympatyczna. Polożona na północnym brzegu Peljesaca /stad pływaja promy do Ploce/
Do Orebica kawałek/choć tam akurat nie ma nic ciekawego/ ale z Orebica kwadrans i jesteś w Korculi a tam juz jest cudny klimacik
Właśnie doczytalem że jedziesz w czerwcu-jeśli tak szczerze polecam ten camp zze znalezieniem miejsca nie będzie problemu a reszta to same zalety:)
PZDR
zebra napisał(a):Wybieram sie w czerwcu na Peljesac. Szukam malego przydomowego campingu. Jadę z 3 letnim dzieckiem więc zalezy mi zeby teren był bezpieczny. Koniecznie nad samym morzem. Kto był i może pomóc?[/url]
anka napisał(a):Gajus, a byłeś na tych campach, które polecasz -