Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam campa na Peljesacu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zebra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 28.03.2004 12:10

Wybieram sie w czerwcu na Peljesac. Szukam malego przydomowego campingu. Jadę z 3 letnim dzieckiem więc zalezy mi zeby teren był bezpieczny. Koniecznie nad samym morzem. Kto był i może pomóc?[/url]
Gajus.ems
Cromaniak
przydomowy camp-Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 28.03.2004 13:42

Chociaż staram sie uważnie śledzić strony o campach, to niestety informacje o campach przydomowych na Peljesacu są tu tylko śladowe. Była informacja o campie w mjsc Zuljana/ na który ja w tym roku chciałbym pobyć parę dni, oraz campie w mjsc. Divna k. Trapanja. Sam osobiście widziałem w kilku mjsc. na Peljesacu po 1, 2 namioty rozbite przy domach, myślę że to własnie te campy. Na Peljesacu jest natomiast duzy wybór campów trochę większych. Dla rodziny z małym dzieckiem polecałbym camp Papratno k. Stonu, przepieknie położony, dobrze wyposażony z łagodnym zejściem do wody. W czerwcu nie będziesz mieć żadnych trudności ze znalezieniem ciekawego campu i miejsca na nim.
Pozdrawiam GAJUS.
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 28.03.2004 15:17

Duży camping z dobrymi warunkami i nad samiutkim morzem ( piękna plaża wśród skał ) jest w miejscowości MOKALO jakieś 3-4 km przed Orebicem jadąc od lądu stałego.

Pozdrawiam , Jacek
zebra
Globtroter
camp

Nieprzeczytany postnapisał(a) zebra » 28.03.2004 15:26

Może jednak nie bede się upierac przy małym campie,choc na takim łatwiej zapanować nad wszędobylskim dzieciakiem.
Dziękuje Wam bardzo za info :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 28.03.2004 16:06

Camp Vrilla w Trpanju. Bardzo kameralny-w szczycie sezonu także bardzo zatłoczony/tzn. w sumie nie ma tam dużo namiotów bo nie ma jak ale tez ciężko znaleźć sensowane miejsce/. Sam kemping bardzo przyjemny-żadnych asfaltowych drog, jeźdżących samochodów etc. Położony jest przy bardzo ladnej i bezpiecznej dla dzieci plaży: "piaskożwir".
Sama miejscowość Trpanj tez spokojna i sympatyczna. Polożona na północnym brzegu Peljesaca /stad pływaja promy do Ploce/
Do Orebica kawałek/choć tam akurat nie ma nic ciekawego/ ale z Orebica kwadrans i jesteś w Korculi a tam juz jest cudny klimacik :)
Właśnie doczytalem że jedziesz w czerwcu-jeśli tak szczerze polecam ten camp zze znalezieniem miejsca nie będzie problemu a reszta to same zalety:)
PZDR
SZOP
Croentuzjasta
Re: przydomowy camp-Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 28.03.2004 17:39

Gajus.ems napisał(a):Chociaż staram sie uważnie śledzić strony o campach, to niestety informacje o campach przydomowych na Peljesacu są tu tylko śladowe. Była informacja o campie w mjsc Zuljana/ na który ja w tym roku chciałbym pobyć parę dni, oraz campie w mjsc. Divna k. Trapanja. Sam osobiście widziałem w kilku mjsc. na Peljesacu po 1, 2 namioty rozbite przy domach, myślę że to własnie te campy. Na Peljesacu jest natomiast duzy wybór campów trochę większych. Dla rodziny z małym dzieckiem polecałbym camp Papratno k. Stonu, przepieknie położony, dobrze wyposażony z łagodnym zejściem do wody. W czerwcu nie będziesz mieć żadnych trudności ze znalezieniem ciekawego campu i miejsca na nim.
Pozdrawiam GAJUS.

Witam.Divna jest faktycznie boska.Nie mieszkałem wprawdzie na tym campie(właściwie to był on zamknięty-byliśmy po 17.09)ale faktycznie nie jest duży i przy samej plaży.A plaża :lol: to istny raj dla dzieci.Pzdr,Jacek
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 29.03.2004 14:20

Maciej napisał(a):Camp Vrilla w Trpanju. Bardzo kameralny-w szczycie sezonu także bardzo zatłoczony/tzn. w sumie nie ma tam dużo namiotów bo nie ma jak ale tez ciężko znaleźć sensowane miejsce/. Sam kemping bardzo przyjemny-żadnych asfaltowych drog, jeźdżących samochodów etc. Położony jest przy bardzo ladnej i bezpiecznej dla dzieci plaży: "piaskożwir".
Sama miejscowość Trpanj tez spokojna i sympatyczna. Polożona na północnym brzegu Peljesaca /stad pływaja promy do Ploce/
Do Orebica kawałek/choć tam akurat nie ma nic ciekawego/ ale z Orebica kwadrans i jesteś w Korculi a tam juz jest cudny klimacik :)
Właśnie doczytalem że jedziesz w czerwcu-jeśli tak szczerze polecam ten camp zze znalezieniem miejsca nie będzie problemu a reszta to same zalety:)
PZDR

Popieram Kolegę w całej rozciągłości... :oczko_usmiech:
Co prawda na nim nie mieszkałem, ale parę razy przyjechałem tam z Orebica, tak podobała nam się ta miejscowość i plaże. Kamping zwiedziliśmy również i wywarł na nas miłe wrażenie. Faktycznie może być problem z miejscem - wiem, że już od lutego ludzie rezerwują tam miejsce.

Sam mieszkałem na dużym kampingu Perna w Orebicu, z którego byłem bardzo zadowolony. O ile pamiętam pisałem trochę o nim w zeszłym roku, po powrocie.

Pozdrawiam,
J.
Ja
Beata
Odkrywca
Kamp ADRIATYK - OREBIC na plw.Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata » 30.03.2004 10:05

tomek2234
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek2234 » 30.03.2004 14:42

Mo¿e nieco obok tematu. Ceny apartamentów podanych w linku Beaty sa lekko mówiac- wysokie. W czerwcu ub. roku w Orebiciu - 30 euro za dzieñ, a tutaj 50-60. Ciekawe czy to kolejna zmiana cen, czy tylko ktos ma taki luksus.
jacek37
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek37 » 30.03.2004 14:55

zebra napisał(a):Wybieram sie w czerwcu na Peljesac. Szukam malego przydomowego campingu. Jadę z 3 letnim dzieckiem więc zalezy mi zeby teren był bezpieczny. Koniecznie nad samym morzem. Kto był i może pomóc?[/url]

mam b.dobre miejsce w Orebicu, zobacz na stronie www.begli.pl - wakacje
Gajus.ems
Cromaniak
campy na Peljesacu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 12.04.2004 14:10

Link do dwóch campów na Peljesacu w mjs.BRIJESTA / zdjęcia, oraz ceny na rok 2004/
campy :
-VRELA i - ZAKONO
http://www.brijesta.com/html/auto-camp.html
Pozdrowienia GAJUS
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 26.05.2004 14:46

Gajus, a byłeś na tych campach, które polecasz - ja byłam w zeszłym roku przejazdem - trudno je było znaleźć i nie wyglądały zachęcająco - brzeg brzydki, patelnia i PUSTO w lipcu (co też o czymś świadczy), chyba że w tym roku wyremontowali (ale sądząc ze zdjęć to nie bardzo), albo mówimy o całkiem innych miejscach - wtedy przepraszam. Anka :?
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 26.05.2004 16:13

anka napisał(a):Gajus, a byłeś na tych campach, które polecasz -

Nie nocowałem na tych campach. Sądzę , że są to te obok których przejeżdżałem, faktycznie nie wygladały ciekawie. Zaznaczam, że ja ich NIE POLECAŁEM, a jedynie podałem linka dla zainteresowanych, który może być przydatny. Na Peljesacu nocowałem tylko na camp PERNA, oglądałem kilka innych ADRIATC, ANTONY BOY ze 3 campy w OREBICU, oraz PAPRATNO, którego położenie bardzo mi sie spodobało.
Pozdrawiam GAJUS
inga!!!
Croentuzjasta
My również !!

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 03.06.2004 15:33

ja w raz z rodzinką też wybieram sie na peljesac ale my myśleliśmy o campie który polecał nam w tamtym roku Darek 3 czy ktoś może nam pomóc i powiedzieć o campie prapratno.... :?: :?: :?:
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 03.06.2004 15:42

Gajus! Czy z campu Papratno jest widok na czyste morze czy może widać jakąs wyspę ?(chodzi nam by nie być nad kanałem)
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone