Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam atrakcyjnego campu w okolicach MAKARSKIEJ....h e l p!

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pablo84
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo84 » 13.07.2005 10:49

Poszukuje atrakcyjnego, czystego, nie koniecznie najtańszego :) kampingu w okolicach riviery Makarskiej(Baska, Podgora, Makarska itp) w internecie nic konkretnego znalezc nie moge... prosze pomózcie!!! Czy miejsca na chorwackich campach trzeba rezerwowac??? pozdrowionka
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 13.07.2005 17:53

Camp "Dole" w Żivogosće.Około 20 km od Makarskiej
jolam15
Croentuzjasta
Camping Sutikla w Podgorze

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 16.07.2005 20:46

Własnie wróciłam z tego campingu.Mogę go polecić z czystym sumieniem.Ciepła woda(prawie zawsze),dwa sanitariaty mały i duzy,sklep spozywczy i drogeria na miejscu.Do plaży 30 metrów.Na miejscu boisko i korty tenisowe.Właściwie wszystko na miejscu. Jednak nie jest to zbyt duże pole namiotowe, więc niekoniecznie musisz znaleźć dobre miejsce.Połowa pola zajęta jest przez namioty i przyczepy z czeskiego biura podróży. Ceny znośne za 13 dni, w tym 5 dni czerwca i 8 lipca zapłaciliśmy za trzy osoby ok.1900 kun. 12 kun kosztuje podłączenie do prądu,jeśli więc możez to weź butlę gazową z palnikiem. Wychodząc główna bramą z campingu po lewej stronie sprzedają warzywa,owoce i sprzęt plażowy,gdzie u faceta który sprzedaje ten sprzęt mozna sprzedać Euro po korzystnym przeliczniku, troche trzeba się jednak potargować,ale daje więcej niż w banku.Podgora jest miłym i sympatycznym miasteczkiem,choc nie zbyt dużym.Wybierz się koniecznie do Dubrownika,ale koniecznie z przewodnikiem-książką.wejdż na mury Starego Dubrownika-opłaca się. Można też wjechać na góry Biokovo-piękne widoki.Życzę udanego urlopu.
jolam15
Croentuzjasta
Omiś

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 16.07.2005 20:49

Nie byłam osobiście ,ale podobno w Omiśu podobno jest camping godny uwagi. Będąc na tym kempingu możesz się wybrać na spływ kajakiem na rzece Cetinie,lecz przed zapłaceniem za tą frajdę sprawdź jaki jest poziom wody,bo jeżeli niski to się nie opłaca.
odpadek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) odpadek » 19.07.2005 09:42

Wrocilem w niedziele z HR. Bylismy 7 dni w Dalmacji, na kampingu "Dole" (juz ktos wczesniej o nim wspominal) w Zivogosce. Chyba jeden z lepszych w okolicy. Jadac dalej w strone Dubrovnika byl jeszcze jeden (ok. 10 km) troszke tanszy i rownie ladny. Z okolic Baskiej i Makarskiej to chyba te dwa sa godne polecenia. W "Dole" za 2 osoby z samochodem i namiotem wychodzilo nas 117.5 kuny = ok. 65 zl.
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 20.07.2005 19:01

Ja równiez polecam camp Dole w Zivogosce. Bylem tam 3 lata temu, warunki w porzadku, cene rozsadne a i polozenie naprawde fajne. Polecam !
Krzysztof S
Autostopowicz
Camp Sirena

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof S » 31.07.2005 11:57

Właśnie wróciłem z Chorwacji. Byłem tam po raz czwarty. W tym roku naszym celem były okolice Omisia i Makarskiej. Zwiedziliśmy wszystkie kampy w tej okolicy i zaczymaliśmy się na Campie Sirena w miejscowości Lokva Rogoznica. Wszystkim gorąco polecam. Bardzo fajnie położony, cichy nieduży, bardzo zadbany z dobrymi sanitariatami. Większość miejsc biwakowych jest pod drzewami. Na miejscu jest gustowna knajpka i sklepik. Przepiękny widok na Riwierę Makarską. Jest tam duża plaża żwirowa jeżeli ktoś jest z dziećmi lub małe zatoczki ze skałkami dla szukających ciszy i spokoju. Miejsce to jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania okolic. Omiś-8km, Split-28km, Trogir-50km, Makarska-30km. Co tydzień są organizowane przez właścicieli wspaniałe Fish-pikniki na których można podjeść smacznej rybki, potańczyć. Musze dodać że nigdzie nie spotkałem tak wspaniałych, gościnnych i serdecznych ludzi którzy prowadzili camp.
Dla zainteresowanych podaję namiary - http://www.autocamp-sirena.com/
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: szukam atrakcyjnego campu w okolicach MAKARSKIEJ....h e

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.07.2005 12:38

Pablo84 napisał(a):Poszukuje atrakcyjnego, czystego, nie koniecznie najtańszego :) kampingu w okolicach riviery Makarskiej(Baska, Podgora, Makarska itp) w internecie nic konkretnego znalezc nie moge... prosze pomózcie!!! Czy miejsca na chorwackich campach trzeba rezerwowac??? pozdrowionka

http://www.hoteli-zivogosce.hr/hr/main.htm
http://www.club-adriatic.hr/indexhd.php?h=5&d=2
http://www.autocamp-sirena.com/index.htm
pozdrawiam
Marcin W.
Croentuzjasta
Re: szukam atrakcyjnego campu w okolicach MAKARSKIEJ....h e

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin W. » 05.08.2005 18:39

Pablo84 napisał(a):Poszukuje atrakcyjnego, czystego, nie koniecznie najtańszego :) kampingu w okolicach riviery Makarskiej(Baska, Podgora, Makarska itp) w internecie nic konkretnego znalezc nie moge... prosze pomózcie!!! Czy miejsca na chorwackich campach trzeba rezerwowac??? pozdrowionka

Polecam Camp w Baska Voda - piękna miejscowość, a pole malutkie kameralne nieźle wyposażone. Jest knajpka, czyste sanitariaty oraz wyposażona kuchnia. Camp NIKO. Jest jeszcze jedno za Baską duże takie ale nie mam pojęcia jak tam jest.
Ostatnio edytowano 10.08.2005 08:42 przez Marcin W., łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty
Re: Camp Sirena

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2005 14:00

Krzysztof S napisał(a):Właśnie wróciłem z Chorwacji. Byłem tam po raz czwarty. W tym roku naszym celem były okolice Omisia i Makarskiej. Zwiedziliśmy wszystkie kampy w tej okolicy i zaczymaliśmy się na Campie Sirena w miejscowości Lokva Rogoznica. Wszystkim gorąco polecam. Bardzo fajnie położony, cichy nieduży, bardzo zadbany z dobrymi sanitariatami. Większość miejsc biwakowych jest pod drzewami. Na miejscu jest gustowna knajpka i sklepik. Przepiękny widok na Riwierę Makarską. Jest tam duża plaża żwirowa jeżeli ktoś jest z dziećmi lub małe zatoczki ze skałkami dla szukających ciszy i spokoju. Miejsce to jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania okolic. Omiś-8km, Split-28km, Trogir-50km, Makarska-30km. Co tydzień są organizowane przez właścicieli wspaniałe Fish-pikniki na których można podjeść smacznej rybki, potańczyć. Musze dodać że nigdzie nie spotkałem tak wspaniałych, gościnnych i serdecznych ludzi którzy prowadzili camp.
Dla zainteresowanych podaję namiary - http://www.autocamp-sirena.com/
:papa: Witam Krzysztofa,byliśmy razem na tym kampie,poznałem po zdjęciu,czerwony lanos z opola,zielony namiot na prawo od was.Pozatym potwierdzam opinię o tym kampie.Pozdrowienia. :lol:
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 18.08.2005 14:23

Pytanie do Marcina
Jakie ceny na tym małym campingu?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.08.2005 19:49

dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 24.08.2005 08:33

Czy zna ktoś ceny na campie NIKO w Baska Voda ?
maciek_l
Plażowicz
Baska Voda i Baska Poljie

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_l » 26.08.2005 10:52

kamping w baska voda w 100zł zmieścilismy sie namiot auto 3 osoby. Mały w sezonie czesto przepełniony. Sanitariaty OK!
kemping w baska poljie to przeciwienstwo. Ceny podobne. Natomiast jest to ośrodek (kompleks) z lat gdzy przyjeżdzało sie do Jugosławi (!) z ośrodków pracy. Ogromne pola namiotowe. Hotel. Budowle które służyły kiedyś tłumowi turystów. Sanitariaty w skali 1-10 oceniam na 4-. Da sie wyżyć. Plaża super. Dzika plaża naturystyczna. 7km przed makarską. Śliczna promenada do Promis (?) i Baski Vody. Supermarket na miejscy. Duuużo polaków. Na kempingu osiedla namitowe typu Eurocamp. Czeskie i Słowackie biura podróży wynajmują gotowe namioty.
POLECAM

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone