Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szok po zobaczeniu HR

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.10.2006 18:41

rowniez witam wklubie

my tez pare lat temu zobaczylismy po raz pierwsze chorwacje i powiem Ci szczerze, ze wiele innyc krajow to juz raczej nie zobaczymy. tam jest mowiac krotko IDEALNIE no i fkk :)
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 03.10.2006 19:15

piotrulex napisał(a):rowniez witam wklubie

my tez pare lat temu zobaczylismy po raz pierwsze chorwacje i powiem Ci szczerze, ze wiele innyc krajow to juz raczej nie zobaczymy. tam jest mowiac krotko IDEALNIE no i fkk :)

Przyznam się, że moje spotkanie z Chorwacją było w tym roku bardzo udane. Miejsce bardzo urocze, przepiękne widoki, sympatyczni ludzie.
Ale, żebym się musiał tak zapierać, że to miłość na całe życie, i więcej już nic?????
Człowieku, ile masz lat aby rezygnować z poznawania nowego. Nie mówię, że tak pięknych, ale podobnych miejsc jest w Europie całkiem sporo. A jeśli ich nie zobaczysz, nie będziesz mogł relatywnie ocenić swojej miłości.
Oczywiście możesz sobie założyć, że wszędzie poza Chorwacją jest drożej, i to rozwiazuje twój problem, bo nie pojedziesz tam ze względu na to, że jest tam na pewno gorzej i drożej.
I to jest własnie najgorszą bzdurą.
Od wielu lat jeżdzę po południowej Europie, zawsze oszczędnie i w sposób wcześniej przemyślany. Jeżeli nie zobaczysz innych krajów, nie będziesz miał punktu odniesienia i jakiekolwiek porównania nie będą miały sensu.

Przepraszam, że to napisałem, choć sam jestem zauroczony tegoroczną Chorwacją. Uważam jednak, że kilka słów prawdy również się tutaj należy.

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam. Grzegorz. :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.10.2006 09:19

Janusz Bajcer napisał(a):Może jedno z tych ujeć które Ci uciekło jest tu:
http://www.lovinac.hr/priroda/priroda.htm

Niestety ... :( poświata zachodzącego słońca i mgły nad górami i u ich stóp sprawiły, że wyglądały naprawdę niesamowicie. Przejeżdżałem przez te góry i w tym roku, ale to już nie było to :(. Za to mam je w pamięci :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.10.2006 20:36

Grzegorz Ćwik napisał(a):
piotrulex napisał(a):rowniez witam wklubie

Człowieku, ile masz lat aby rezygnować z poznawania nowego. Nie mówię, że tak pięknych, ale podobnych miejsc jest w Europie całkiem sporo. A jeśli ich nie zobaczysz, nie będziesz mogł relatywnie ocenić swojej miłości. Jeżeli nie zobaczysz innych krajów, nie będziesz miał punktu odniesienia i jakiekolwiek porównania nie będą miały sensu. :wink:

chyba kolego do konca dobrze mnie zrozumiales. widzialem kilka innych kraji, na poludniu europy gdzie bylo cieplo, pieknie, egzotycznie dlatego moge napisac co o tym wszystkim sadze

cro jest relatywnie blisko, tanio, pieknie i naturystycznie

znacznie bardziej nam tam sie podoba niz np. w rozreklamowanych wloszech
bociek68
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 19.10.2006 11:55

Witam wszystkich Cromaniakow! Bylem w tym roku pierwszy raz w Cro Marina , Trogir, Split ,PN Krka wrazenia niesamowite, klimat cudny (palmy, figowce, kiwi, granaty),Jadran - cudowny,super jedzonko i winko. Dalmacja jest the best. :D :D :D
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 20.10.2006 13:32

Chorwacja ma swój urok. Bardzo mi się tam podoba ale nie przesadzajcie.
Naprawde nie tylko w Chorwacji jest piękne morze. Fajnie jest kiedy piasek mi nie wchodzi w zęby jak np. nad włoskim Adriatykiem ale już dzieciom tego nie wytłumaczę bo one się zachwycają budową zamków z piasku i falami a piasek nawet w zebach nic im nie przeszkadza. W Chorwacji piasek gdzie niegdzie jest ale to tylko parodia piasku a przy takiej linii brzegowej i wyspach trudnio o prawdziwe fale. A co do zabytków to już wogóle nie ma o czym mówić. To wszystko to tylko biedniejsze naśladownictwo. Wzorce szły z metropolii i w zależności od zamożności prowincji mniej lub więcej przypominały oryginał. Ja osobiście wolę poświęcić czas na oglądanie oryginałów w Rzymie czy Wenecji lub Wiedniu (zależy o jaki okres i region chodzi).To co pozostaje atutem Chorwacji to mili-podobnie mówiący ludzie, tańsze ceny i bliski dojazd.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szok po zobaczeniu HR - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone