Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szok po zobaczeniu HR

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 18.09.2006 08:51

wojan napisał(a):Zibek - Ty to chyba troszkę masochista jesteś.Jak sam napisałeś maruda jesteś i tyle. :lol:
Pozdrav.

Fakt -po prostu chciałem spędzić wakacje w Raju -bo tak na pewnym forum opisują Chorwacje :)))))
Byłem w sprawdzonym "super apartamencie" w miejscowości nazywanej "perełką". :)))))
tylko czemu tych kilkunastu Krakusów natychmiast sie zwinęło tracąc zaliczkę 300 EU ???? bo to chyba jeszcze większe marudy i masochisty były :)))))
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 18.09.2006 09:29

victoo napisał(a):w europie to polecam zobaczyć Santorini! Architektura tej wyspy powala!
kilka zdjec
http://www.pbase.com/wiktorbubniak/santorini

Santorini jest przepiękna (a na Twoich zdjęciach victoo wyjątkowo pięknie uchwycona), ale z całym szacunkiem z Chorwacją się jednak mierzyć nie może (pewnie narażę się wielu tym stwierdzeniem). Santorini jest jednak malutka, ma mało roślinności, często czarny piasek na plaży a wodę pitną dowożą na nią z Krety. Niesamowity klimat, ale bardziej na wycieczkę, nie na całe wczasy. A Chorwacja... Co ja wam będę pisała tak oczywiste rzeczy :D Szkoda, że odkryłam ją tak późno...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 18.09.2006 10:02

zibek napisał(a):
wojan napisał(a):Zibek - Ty to chyba troszkę masochista jesteś.Jak sam napisałeś maruda jesteś i tyle. :lol:
Pozdrav.

Fakt -po prostu chciałem spędzić wakacje w Raju -bo tak na pewnym forum opisują Chorwacje :)))))
Byłem w sprawdzonym "super apartamencie" w miejscowości nazywanej "perełką". :)))))
tylko czemu tych kilkunastu Krakusów natychmiast sie zwinęło tracąc zaliczkę 300 EU ???? bo to chyba jeszcze większe marudy i masochisty były :)))))

Jak się zwinęły i pojechały szukać czegoś lepszego tracąć kasę, to wcale nie były masochisty tylko wręcz przeciwnie.
Trzymaj się :lol:
andrzejkam
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejkam » 18.09.2006 11:16

Ja byłem już 2 razy jest tam super i w tym roku znowu mnie ciągnie jak diabli być może jeszcze pojadę ale to wszystko zależy od kasy.
Tak mnie ciągnie okropnie nie moge aż zboleć ze jestem tu a nie tam.
Zawsze byłem we wrzęsniu i było super zarówno pogoda jak i wszystko inne- ceny tez są niższe i ruch jest mniejszy. :D
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 18.09.2006 11:26

Trebor napisał(a):Janusz, FUX - was nikt nie przebije (no, może Dorota - A to ja, albo ta od Thalii, co to firmę turystyczną ma...). Cayman - bedziesz smakował ten deser jeszcze nie raz. Ja chcę też dalej smakować, ale dozując przyjemności - co drugi rok. Pamiętajcie, że są też w Europie inne cudowne miejsca. Naprawdę.

A co byś szczególnie polecił?
barbarella
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbarella » 25.09.2006 16:59

mnie rowniez Chorwacja zafascynowala !!! bylam tam w sierpniu i dalej mnie tam ciagnie !! ludzie mili, sympatyczni, pomocni, po prostu rewelacyjni !! Panowei bardzo przystojni :D wszedzie cudnie, kolorowo, magicznie !! szczegolnie oczarowala mnie Podgora, Makarska , Pakostane i oczywiscie Plitvice!! :) mam nadzieje ze i w przyszle wakacje tam zagoszcze :D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 28.09.2006 18:10

A ja wczoraj wróciłem, napiszę tylko skromnie, drugi raz w tym roku!!!
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 29.09.2006 00:23

w Cro bylem juz 3 razy. w przyszlym roku niestety /bo wcale sie nie zawiodlem tym miejsce, a wrecz przeciwnie/ od chorwacji "biore odpoczynek". stad decyzja by zobaczyc cos nowego. co by nie mowic ale jest tyle pieknych miejsc do zwiedzenia w europie. szczegolnie ciagnie mnie teraz w strone Sycylii, zwlaszcza po przeczytaniu jednej z relacji ;) na lamach naszego forum
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 29.09.2006 13:35

Byłem w tym roku 2 raz w Cro. Było super i myślę juz o przyszłym roku, jednak zastanawiam się jeszcze nad Hiszpanią, bo nigdy tam nie byłem. Do Chorwacji mam prawie 2 razy bliżej a żonka nie posiada prawa jazdy więc chyba jednak Dalmacja. :D
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 29.09.2006 13:59

Adam,K napisał(a): Do Chorwacji mam prawie 2 razy bliżej a żonka nie posiada prawa jazdy więc chyba jednak Dalmacja. :D
A czemu nie odstawić samochodu i polecieć samolotem ? Zwłaszcza, że zyjemy w czasach tanich linii lotniczych ?
Ja w tym roku poleciałem do Malagi. Tydzień w hiszpańskiej Andaluzji zwiedzania, tydzień byczenia się na plażach (pięknych! ale to pewnie kwestia gustu) w portugalskim Algarve i myk w powrotną drogę z Faro do Polski żelaznym ptakiem. I jestem pozytywnie zaskoczony.
pozdrawiam
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 30.09.2006 11:43

qqryq napisał(a):
Adam,K napisał(a): Do Chorwacji mam prawie 2 razy bliżej a żonka nie posiada prawa jazdy więc chyba jednak Dalmacja. :D
A czemu nie odstawić samochodu i polecieć samolotem ? Zwłaszcza, że zyjemy w czasach tanich linii lotniczych ?
Ja w tym roku poleciałem do Malagi. Tydzień w hiszpańskiej Andaluzji zwiedzania, tydzień byczenia się na plażach (pięknych! ale to pewnie kwestia gustu) w portugalskim Algarve i myk w powrotną drogę z Faro do Polski żelaznym ptakiem. I jestem pozytywnie zaskoczony.
pozdrawiam

Bez auta jak bez nogi-wszędzie można pojechać, pozwiedzać, itp. Wiem-są wypożyczalnie, ale co swoje to swoje tym bardziej, że bardzo wygodne. :D
mag.o
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mag.o » 01.10.2006 17:31

Odwiedziłam Chorwację w tym roku po raz 2. Dwa lata temu odpoczywałam na wyspie Hvar w miejscowości Ivan Dolac - piękna plaża i duuużo darmowego winka od sympatycznych gospodarzy :) Był to wyjazd z rodzinką.
W tym roku postanowiliśmy pojechać z przyjaciółmi sami na własną rękę.
Jako środek transportu wybraliśmy samolot. Podróż była zaskakująco krótka i przyjemna. Wypoczywaliśmy tydzień na przedmieściach Trogiru a potem tydzień na przedmieściach Omisu. Było rewelacyjnie! Poznałam mase ciekawych ludzi , wszedzie jeździliśmy stopem. Ludzie niesamowicie życzliwi i otwarci! Nadal jestem w kontakcie z kilkoma Chorwatami i na pewno wróce za rok do Chorwacji! Zakochałam się w języku i nawet zapisałam na kurs. Także za rok planuję powalić znajomych Chorwatów moimi umiejętnościami :)
Pozdrav svima!
Gabrielak
Podróżnik
fajnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 03.10.2006 08:17

Fantastycznie, ten kraj działa tak przyciągająco! Pierwszy raz pojechałam , jak jeszcze tłukli się w Dubrowniku i na lądzie....Pojechaliśmy przez Ljubljanę na Istrie, potem na Krk....była straszna dzicz, ale było cudownie....potem jeździłam co roku (z mała przerwą)...Szok był kiedy skończyła się wojna, przyjechaliśmyśmy na ten sam kamp co wcześniej i było zupełnie inaczej...W ciągu roku kamp się powiększył, zrobiono ubikacje i prysznice, no i oczywiście było 4x więcej ludzi i wyższe ceny....ale jest coś takiego że muszę tam pojechać znowu....co roku wybieram inne miejsce i co roku wracam zafascynowana

Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków! :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.10.2006 09:43

Nie zapomnę jak po raz pierwszy, 3 lata temu, zobaczyłem Bałkany jadąc w stronę Zadaru wieczorem. Miałem je za plecami... (muszę powiedzieć w tym momencie, że jestem maniakalnym fanem Tolkiena) wyglądały jak Mordor :twisted: , w czerwonej poświacie, otulone mgłą. Mrrrr aż mi ciarki wtedy przeszły po skórze. To był najpiękniejszy widok jakim mnie wtedy Chorwacja poczęstowała. Nie mogę sobie do dzisiaj wybaczyć że, nie zrobiłem wtedy zdjęcia. Takie ujęcie już się nie powtórzy. :cry: :cry: :cry: :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2006 16:14

Może jedno z tych ujeć które Ci uciekło jest tu:
http://www.lovinac.hr/priroda/priroda.htm
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szok po zobaczeniu HR - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone