ArliJ napisał(a):
Na tym placu przy Crkva Svih Svetih spędziliśmy sporo czasu....jakby wymarłe...duża przestrzeń....
dzieciaki nabiegały się do woli a nam przez ten upał nie chciało się specjalnie dużo chodzić...posnuliśmy się więc po zakątkach powyższego...ciekawy budynek na środku, zadaszony, z kolumnami...chyba służył czekającym na mszę jako ochrona od słońca, miejsce spotkań po nabożeństwie...tak zastanawiamy się co to jest...
Koziorożec napisał(a):ArliJ napisał(a):
Na tym placu przy Crkva Svih Svetih spędziliśmy sporo czasu....jakby wymarłe...duża przestrzeń....
dzieciaki nabiegały się do woli a nam przez ten upał nie chciało się specjalnie dużo chodzić...posnuliśmy się więc po zakątkach powyższego...ciekawy budynek na środku, zadaszony, z kolumnami...chyba służył czekającym na mszę jako ochrona od słońca, miejsce spotkań po nabożeństwie...tak zastanawiamy się co to jest...
Kolumnada może pełnić funkcję konstrukcyjną lub dekoracyjną, najczęściej jednak stanowi wyodrębniony, mocno zaakcentowany element w obrębie budowli lub też budowlę wolno stojącą.
AniaJ. napisał(a):Arli, piszesz jak na moje zamówienie;) Jak dotąd odwiedzacie miejsca, które i my planujemy na sierpień. Mam nadzieję, że będzie również Proizd
Rozumiem, że na Vaję nie zeszliście? Czytałam gdzieś, że zejście do najłatwiejszych nie należy...
Mam nadzieję, że zdążymy zobaczyć wiele (bo wszystkich na bank nie) pięknych zatoczek. Jednak po zeszłorocznej przygodzie na Braciu zależy nam na spokojnym, bezproblemowym dojeździe, bez ekstremalnych przeżyć.
Czekam na ciąg dalszy
Igłą pinii napisał(a):Po uroczej relacji i pięknych zdjęciach z Hvaru, z wypiekami na twarzy czytam wasze korculańskie przygody. Dziewczynki śliczne i jakie zaprawione globtroterki! Zapowiadasz Badiję - cudne miejsce z tak krystalicznie czystą wodą, że zapiera dech w piersi....tylko te jeżowce... My jeszcze jesteśmy przed wyjazdem do Cro (wrzesień), ale Twoja relacja dodaje mi takiego powera, że już nie mogę się doczekać!
ARTUR_KOLNICA napisał(a):Piękne zdjęcia, jakiego filtru używacie?
CroAna napisał(a):Koziorożec napisał(a):ArliJ napisał(a):
Kolumnada może pełnić funkcję konstrukcyjną lub dekoracyjną, najczęściej jednak stanowi wyodrębniony, mocno zaakcentowany element w obrębie budowli lub też budowlę wolno stojącą.
niczym ateński portyk...mhmmmm ten klasyczny porządek..
Marsallah napisał(a):Pupnatska fajna, patrzę na nią na Twoich zdjęciach i wciąz mi się podoba...ale i tak wolę Baćvę
Miło też popatrzeć na Blato - na którymś zdjęciu ujęłaś wejście do restauracji, mimo pozornego sztywniactwa jest tam ok, a kelnerzy znają sięna rzeczy Mnie w Blato najbardziej podobała się wysadzana drzewami aleja w centrum miasta i miejscowi siedzący w okolicznych kafejkach. A, no i Blato - paradoksalnie, bo przecież nie jest miejscowością portową - okazało się być świetnie zaopatrzone w ryby, o niebo lepiej niż np. Vela Luka. Zaraz za wspomnianą przez Ciebie apteką jest ribarnica, a w kamienicy vis a vis - targ.
loverosa napisał(a):Cudowne foty pokazujesz,córeczki masz wspaniałe ,a figurka jaka po dwójce dzieci:)
Powrót do Nasze relacje z podróży