Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szlaki turystyczne w Parku Jezior Plitvickich

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 28.06.2013 19:23

:) Dzisiaj przeszlismy trase H zajelo nam to z przerwa jedna dluzsza na posilek ok. 4 godziny, nie bylo tlumow, dwa czy trzy razy tylko przeszla fala grupowych wycieczek, co nie znaczy ze nie bylo sporo indywidulanych zwiedzajacych... trasa K jest skreslona z tablic...statkiem mozna tylko raz plynac, stawiaja pieczatke na bilecie. Autobusie nikt nic nie sprawdzal .
Ladne miejsce ten Park, woda i ryby, fajnie.
Czy pojechalam bym tam jeszcze raz, moze w okresie gdy wiecej wody sie przelewa, mam jakis niedosyt, jak ktos juz gdzies wspomnial jak sie widzialo wodospady i fjordy w Norwegii, to park nie zachwyca tak bardzo.
Miejsce jak najbardziej warte polecenia i zobaczenia :papa:
ps. mam nadzieje ze malzenstwo , ktorym ja i moj maz odstapilismy bilety zdazyli zobaczyc choc kawalek trasy, moze tez tu czytaja i dadza znac jak poszlo :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.06.2013 12:21

fire napisał(a)::) ..statkiem mozna tylko raz plynac, stawiaja pieczatke na bilecie.

fire przeczytałeś to gdzieś czy ten co sprawdzał ci powiedział ,
stawiając pieczątkę potwierdzają tym że sprawdzili bilet z tego dnia .
...bo są osoby co na drugi dzień tez chodzą po parku ,
z wykupionym biletem na jeden dzień :wink:
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 29.06.2013 12:27

To odpowiem pytaniem na pytanie, jak wyglada bilet dwudniowy? ile jest na dole obrazkow autobus , statek, tylko po jednym :) ?a moze dostaje sie dwa bilety jeden na pierwszy a drugi na drugi dzien , he?
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 29.06.2013 12:50

mervik napisał(a):...bo są osoby co na drugi dzień tez chodzą po parku ,
z wykupionym biletem na jeden dzień :wink:

No to nie ma sie czym chwalic chyba co nie?
----------------
Po 16h gdy kasy biletowe sa zamkniete, nikt nie zabrania wejscia na teren parku, nie wiem jak z korzystaniem z sr.transportu na terenie parku, ale z rozmowy wynika, ze nie jest to zadnym przestepstwem wejscie bez biletu , gdy kasy biletowe sa juz zamkniete. Jak jest naprawde nie sprawdzalam osobiscie , to tylko poslyszone informacje i nie potwierdzone.
No nic nie bede wiecej sie rozpisywac w tej kwestii , zeby nie zbiesic tematu.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.07.2013 20:13

fire napisał(a):To odpowiem pytaniem na pytanie, jak wyglada bilet dwudniowy? ile jest na dole obrazkow autobus , statek, tylko po jednym :) ?a moze dostaje sie dwa bilety jeden na pierwszy a drugi na drugi dzien , he?

fire jaja sobie robisz , po prostu bilet na dwa dni jest tańszy
...niż miałbyś kupować codziennie :lol:
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 23.07.2013 21:23

:) Malo precyzyjnie zapytalam byc moze.
Oczywiscie,ze jest tanszy, ...ale co na nim jest wydrukowane i z ilu czesci sie sklada?, czy z dwoch blankietow ikazdy wazny na dany dzien?, czy tylko z jednego blankietu i tam stoi ,ze wazny na dwa dni? pytam bo nie wiem i nie widzialam jak wyglada bilet dwudniowy.
Moze ktos posiadal takowy i podzieli sie informacja?dziekuje z gory. :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 23.07.2013 21:45

fire napisał(a)::) Malo precyzyjnie zapytalam byc moze.
Oczywiscie,ze jest tanszy, ...ale co na nim jest wydrukowane i z ilu czesci sie sklada?, czy z dwoch blankietow ikazdy wazny na dany dzien?, czy tylko z jednego blankietu i tam stoi ,ze wazny na dwa dni? pytam bo nie wiem i nie widzialam jak wyglada bilet dwudniowy.
Moze ktos posiadal takowy i podzieli sie informacja?dziekuje z gory. :D

..też nie wiem jak wygląda bilet dwudniowy :roll:
Park otwiera swe piękno codziennie przez cały rok (8:00 - 18:00), przy czym w okresie letnim czas na zwiedzanie jest wydłużony (7:00 -20:00). Za wstęp na teren parku pobierane są opłaty, które służą utrzymaniu i ochronie ich piękna. Opłaty dla dorosłych w okresie od listopada do marca wynoszą 80 Kun (43 PLN ) a w okresie od kwietnia do października 110 Kun ( 60 PLN). Bilet grupowy dla minimum 15 osób to koszt odpowiednio 70 i 100 kun (zima - lato). Zniżki przysługują studentom oraz dzieciom i młodzieży do 18 roku życia. Studenci w zależności od sezonu płacą 60 lub 80 kun, a dzieci i młodzież - 40 lub 55. Dzieciom do 7 roku życia otrzymują wstęp bezpłatny. Osoba dorosła, za dwudniowy bilet, w sezonie turystycznym musi zapłacić 180 kun. Opłata za wejście obejmuje autobus , rejs promem z napędem elektrycznym, szlaki turystyczne, ubezpieczenia i podatki.
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 19.08.2013 15:54

Podnosze, z tym samym pytaniem o dwudniowy bilet, moze ktos przez ten czas takowy zakupil i moze sie podzielic informacja?
zalaczam zdjecie rowniez, jak widac kapoki w tym sezonie nie byly uzywane :wink:
P1050036.JPG
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 19.08.2013 19:04

fire napisał(a):Podnosze, z tym samym pytaniem o dwudniowy bilet, moze ktos przez ten czas takowy zakupil i moze sie podzielic informacja?

...przecież post wyżej ,
wszystko wyjaśnia ile kosztuje dwudniowy bilet :wink:
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 20.08.2013 08:29

Ja nie pytam ile kosztuje ,tylko jak wyglada.
Niestety na tyle setek ludzi , nikt nie zwiedzal chyba parku przez dwa dni ...z tego wynika.
A informacje ktora wkleiles moze przydac sie innym osoba jak najbardziej, niestety nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.08.2013 08:46

fire napisał(a):Ja nie pytam ile kosztuje ,tylko jak wyglada.

Prawdopodobnie dokładnie tak samo, jak jednodniowy, tylko w miejscu daty masz nadrukowane dwa dni, a w miejscu ceny - cenę za dwa dni:

Obrazek

Nie dziw się, że nikt takiego biletu na oczy nie widział, skoro do obejrzenia większości atrakcji na terenie Parku wystarczają cztery godziny.

Zapełnienie sobie tam czasu na dwa dni to, mz, awykonalne.
Może, jakby spróbować przejść wszystkimi ścieżkami? :? Ale to pod warunkiem, że powoli i że nie męczą cię tłumy i hałas :D

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.08.2013 10:10

weldon napisał(a):Zapełnienie sobie tam czasu na dwa dni to, mz, awykonalne.
Może, jakby spróbować przejść wszystkimi ścieżkami? :? Ale to pod warunkiem, że powoli i że nie męczą cię tłumy i hałas :D

Tu bym polemizował... :wink:
Gdybym siedział 2 miesiące w HR to te dwa dni spokojnie poświęciłbym na Plitvicke.
(na Krka też 2 dni).
Ale ja mam zwolnione obroty na urlopie (i ciekawość pociech, które idą ze mną) więc może dlatego.
:hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.08.2013 10:31

Dwa miesiące i po dwa dni w tych parkach?

W Krka pewnie łatwiej, bo tam można biwakować i się kąpać, ale Plitvice w dwa dni to bardzo, bardzo na siłę :)

Jeżeli już, to lepiej ten czas poświęcić i pojeździć po okolicy, Rastaoke, Bośnia, jaskinia - w ten sposób udało nam się zagospodarować półtora dnia, które tam spędziliśmy za pierwszym razem, a i tak mieliśmy go w nadmiarze.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.08.2013 16:43

weldon napisał(a):ale Plitvice w dwa dni to bardzo, bardzo na siłę :)

...ja jakoś chodziłem dwa dni i tak na wszystkich szlakach nie byłem :wink:
...weldon daję głowę że na dolnych jeziorach nie byłeś :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.08.2013 17:27

Ja bym polemizował z tym stwierdzeniem:
weldon napisał(a):
Nie dziw się, że nikt takiego biletu na oczy nie widział, skoro do obejrzenia większości atrakcji na terenie Parku wystarczają cztery godziny.

Takim minimum wydaje mi się wjazd kolejką do Jezior Górnych. Następnie przemieszczamy się w dół pomiędzy 12 jeziorami, podziwiając wspaniałe wodospady i kaskady. Dochodzimy do największego Jeziora Kozjak, przepływamy na drugą stronę i idziemy szlakiem wiodącym wzdłuż 4 Jezior Dolnych, usytuowanych kolejno w głębokiej i wąskiej dolinie. Po drodze można wspiąć się do jednej z jaskiń, a potem dochodzimy do punktu kulminacyjnego - Wielkiego Wodospadu. Następnie trzeba włożyć trochę wysiłku, aby wyjść z kanionu i wspiąć się do stacji kolejki, która zawiezie nas do punktu wyjścia.
Na to, 4 godziny to trochę mało. :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szlaki turystyczne w Parku Jezior Plitvickich - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone