Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szlaki turystyczne w Parku Jezior Plitvickich

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 01.06.2013 11:36

david8213 napisał(a):
Dalej czekam na odpowiedź. Niech ktoś naniesie na mapie tą lokalizację[/url]

David przy Veliki Slap po lewej stronie są schody do góry ,później leśną ścieżką kawałek ,wychodzisz na drogę i kawałek dalej skręcasz w prawo w ścieżkę

20120605102527(1).jpg

....i po jakiś 100m masz taki widok :wink: :D

20120605111625(1).jpg
Ostatnio edytowano 01.06.2013 13:52 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
iwik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwik » 01.06.2013 12:27

Wybieramy się do Jezior w tym roku z dzieciakami 3 i 6 lat. Trasa pewnie jakaś mniej forsowna więc wchodzi w grę...
Powiedzcie, czy tam po drodze można coś zjeść czy wałówkę na cały dzień zabrać raczej ze sobą?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 01.06.2013 13:31

iwik napisał(a):Wybieramy się do Jezior w tym roku z dzieciakami 3 i 6 lat. Trasa pewnie jakaś mniej forsowna więc wchodzi w grę...
Powiedzcie, czy tam po drodze można coś zjeść czy wałówkę na cały dzień zabrać raczej ze sobą?

...przy parkingu masz bar , a na terenie parku też coś znajdziesz , jak się nie mylę jeden jest przy jeziorze koło przystani drugi na pewno przy końcu trasy , koło stacji kolejki ST4 :wink:
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 02.06.2013 12:13

mervik napisał(a):
david8213 napisał(a):
Dalej czekam na odpowiedź. Niech ktoś naniesie na mapie tą lokalizację[/url]

David przy Veliki Slap po lewej stronie są schody do góry ,później leśną ścieżką kawałek ,wychodzisz na drogę i kawałek dalej skręcasz w prawo w ścieżkę

20120605102527(1).jpg

....i po jakiś 100m masz taki widok :wink: :D

20120605111625(1).jpg

Czyli to jest w tym miejscu co na mapie poniżej TAK ???

Obrazek

A tu jest jaskinia i w prawo się idzie na ten punkt widokowy TAK ???

Obrazek
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 02.06.2013 21:06

Tu jest zejście od punktu widokowego przy wejściu 1

20120605111625(1).jpg

.....ze schodków przechodzisz przez takie przejście :wink: i dalej pod górkę leśną ścieżką do drogi :wink:
1-tak
2-tak :lol:

20120605112753(1).jpg
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 03.06.2013 13:26

OK. Dzięki. Wszystko jasne
belgrano
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) belgrano » 05.06.2013 07:04

A jak zaparkuję to jest się jak dostać komunikacją na parking jak nie wydolę chodzić? W cenuie są jakies busy, statki czy za każde trzeba płacić i się dogadam gdzie chce wrócić?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 05.06.2013 12:30

belgrano napisał(a):A jak zaparkuję to jest się jak dostać komunikacją na parking jak nie wydolę chodzić? W cenuie są jakies busy, statki czy za każde trzeba płacić i się dogadam gdzie chce wrócić?

Na terenie parku jeżdżą takie pociągi :wink: i możesz zawsze wsiąść na którejś stacji ,wszystko jest w cenie biletu [pociąg , statek ] i nie ma znaczenia ile razy będziesz jeżdżił w danym dniu ,
dogadasz się na pewno tylko się wsłuchaj ile języków usłyszysz również Polski :lol:

20120605145910(1).jpg

małą mapkę masz na bilecie z oznaczeniami ST
możesz kupić sobie większą za grosze w informacji przed wejściem :hut:
belgrano
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) belgrano » 06.06.2013 06:47

Jadę z dzieckiem i biorę pod uwagę 2 szlaki Zielone C i pomarańczowe H. Czy kolory to stopnie trudności? Który szlak jest z góry na dół? Wejście 1 czy 2? Możecie podpowiedzieć? Będę z dzieckiem 6 lat i chcę w miarę spokojnie obejść jeziora. Czy na tych trasach zobaczę wodospady? Bo nie jestem pewien trasy C ze strony Jezior Plitwickich.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.06.2013 08:55

belgrano napisał(a):Jadę z dzieckiem i biorę pod uwagę 2 szlaki Zielone C i pomarańczowe H. Czy kolory to stopnie trudności? Który szlak jest z góry na dół? Wejście 1 czy 2? Możecie podpowiedzieć? Będę z dzieckiem 6 lat i chcę w miarę spokojnie obejść jeziora. Czy na tych trasach zobaczę wodospady? Bo nie jestem pewien trasy C ze strony Jezior Plitwickich.

Cześć.

Mogę Ci podesłać swoją relację ze zwiedzania.

Pozdrawiam
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 06.06.2013 14:18

belgrano napisał(a):Jadę z dzieckiem i biorę pod uwagę 2 szlaki Zielone C i pomarańczowe H. Czy kolory to stopnie trudności? Który szlak jest z góry na dół? Wejście 1 czy 2? Możecie podpowiedzieć? Będę z dzieckiem 6 lat i chcę w miarę spokojnie obejść jeziora. Czy na tych trasach zobaczę wodospady? Bo nie jestem pewien trasy C ze strony Jezior Plitwickich.

Ja bym ci radził zacząć od wejścia pierwszego i widziałem że dużo osób było z małymi dziećmi .
Po pierwsze wchodząc masz widoki na wodospady ,schodząc w dół idziesz do Veliki Slap ,
stamtąd idziesz do przystani na statek ,schodząc ze statku kierujesz się na prawo i idziesz jak ci zaznaczyłem na mapce i dochodzisz do ST4 [końcowa] i kolejką jedziesz do końca ST1 [końcowa]
i kawałeczek idąc cały czas w dół oglądając wspaniałe widoki z góry z punktów widokowych nam ta trasa zajęła 4-5 godzin w tempie żółwim ponieważ miałem bolącą nogę po złamaniu .
jednie przed końcem trasy jakieś 50m jest pod górkę reszta trasy jest łagodna ,a po drodze najważniejsze wodospady zobaczysz ,podziwiając je nawet nie byliśmy zmęczeni tą trasą :D

na czerwono trasa
na zielono zjazd pociągiem :D frajda dla dzieci :lol:

P1030425.jpg
belgrano
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) belgrano » 07.06.2013 06:42

Podeślij, chętnie poczytam.

Jacek S napisał(a):

Cześć.

Mogę Ci podesłać swoją relację ze zwiedzania.

Pozdrawiam
belgrano
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) belgrano » 07.06.2013 06:44

Czyli szedłeś trasą C :-))

mervik napisał(a):

Ja bym ci radził zacząć od wejścia pierwszego i widziałem że dużo osób było z małymi dziećmi .
Po pierwsze wchodząc masz widoki na wodospady ,schodząc w dół idziesz do Veliki Slap ,
stamtąd idziesz do przystani na statek ,schodząc ze statku kierujesz się na prawo i idziesz jak ci zaznaczyłem na mapce i dochodzisz do ST4 [końcowa] i kolejką jedziesz do końca ST1 [końcowa]
i kawałeczek idąc cały czas w dół oglądając wspaniałe widoki z góry z punktów widokowych nam ta trasa zajęła 4-5 godzin w tempie żółwim ponieważ miałem bolącą nogę po złamaniu .
jednie przed końcem trasy jakieś 50m jest pod górkę reszta trasy jest łagodna ,a po drodze najważniejsze wodospady zobaczysz ,podziwiając je nawet nie byliśmy zmęczeni tą trasą :D

na czerwono trasa
na zielono zjazd pociągiem :D frajda dla dzieci :lol:

P1030425.jpg
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 07.06.2013 07:02

belgrano napisał(a):Podeślij, chętnie poczytam.

Jacek S napisał(a):relację

Pozdrawiam

Kliknij na podkreśloną relację w poście Jacka i już masz :D

Pozdrawiam
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 07.06.2013 10:23

mervik ten punkt widokowy co fotki wklejałeś na forum powyżej to trzeba mocno wspinać się pod górę bo zamierzam zabrać ze sobą starszych ludzi ???

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szlaki turystyczne w Parku Jezior Plitvickich - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone