napisał(a) mervik » 06.06.2013 14:18
belgrano napisał(a):Jadę z dzieckiem i biorę pod uwagę 2 szlaki Zielone C i pomarańczowe H. Czy kolory to stopnie trudności? Który szlak jest z góry na dół? Wejście 1 czy 2? Możecie podpowiedzieć? Będę z dzieckiem 6 lat i chcę w miarę spokojnie obejść jeziora. Czy na tych trasach zobaczę wodospady? Bo nie jestem pewien trasy C ze strony Jezior Plitwickich.
Ja bym ci radził zacząć od wejścia pierwszego i widziałem że dużo osób było z małymi dziećmi .
Po pierwsze wchodząc masz widoki na wodospady ,schodząc w dół idziesz do Veliki Slap ,
stamtąd idziesz do przystani na statek ,schodząc ze statku kierujesz się na prawo i idziesz jak ci zaznaczyłem na mapce i dochodzisz do ST4 [końcowa] i kolejką jedziesz do końca ST1 [końcowa]
i kawałeczek idąc cały czas w dół oglądając wspaniałe widoki z góry z punktów widokowych nam ta trasa zajęła 4-5 godzin w tempie żółwim ponieważ miałem bolącą nogę po złamaniu .
jednie przed końcem trasy jakieś 50m jest pod górkę reszta trasy jest łagodna ,a po drodze najważniejsze wodospady zobaczysz ,podziwiając je nawet nie byliśmy zmęczeni tą trasą
na czerwono trasa
na zielono zjazd pociągiem
frajda dla dzieci