Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szlaki turystyczne w Parku Jezior Plitvickich

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.05.2013 20:00

Bocian napisał(a):
fire napisał(a):Tak, korzystam z google map i widze jak wytycza droge , bardziej mi chodzi w ktorym miejscu tam sie zaczna te parkingi i budki biletowe, ale dzieki za pomoc...jade teraz sobie satelitarnie i zaraz dociagne do miejsca , no milo jest :D

Stritwiu sobie załącz :)

dokładnie, aż mi się łza w oku zakręciła :smo:
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 29.05.2013 20:04

Tak lece jako czlowieczek....
No i wsio jasne, nie zginiemy jest i cywilizacja :lol:
Z tego co wyczytuje, to w cenie biletu przejazdzka wagonikami i stateczek... i nasuwa sie takie pytanie: czy mozna stateczkiem plynac kilka razy? ,czy jest to jakos odfajkowane na bilecie , ze raz i dosc? Nie ma nic o ograniczeniach ,albo niedoszukalam tej informacji.
Ale dziwnie jak czlowiek z terenem nieobyty, to o kazda pierdole chce sie zapytac, sorki jak kogos to irytuje :P
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.05.2013 20:13

fire napisał(a):Tak lece jako czlowieczek....
No i wsio jasne, nie zginiemy jest i cywilizacja :lol:
Z tego co wyczytuje, to w cenie biletu przejazdzka wagonikami i stateczek... i nasuwa sie takie pytanie: czy mozna stateczkiem plynac kilka razy? ,czy jest to jakos odfajkowane na bilecie , ze raz i dosc? Nie ma nic o ograniczeniach ,albo niedoszukalam tej informacji.
Ale dziwnie jak czlowiek z terenem nieobyty, to o kazda pierdole chce sie zapytac, sorki jak kogos to irytuje :P

Gdzie tam irytuje, miło, jak można podpowiedzieć.
Z tego co pamiętam, to ilość rejsów jest przypisana do danej trasy. Ja płynąłem raz.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.05.2013 20:14

fire napisał(a):

Nie wiem czy to norma, ale nam przez całe 8 godzin spędzonych w Parku nikt nigdzie biletów nie sprawdzał.
Przy wejściu do niego też nie było żadnego "kasownika".

A co do pytania to wydaje mi się, że statki pływają w jedną strone, a więc żeby zaliczyć drugi rejs trzeba by było chyba zaliczyć drugi raz całą trasę.
Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Ktoś pytał wcześniej, którą trasę wybrać?
Najdłuższą.
Jeżeli macie możliwości, nazwijmy je zdrowotno-techniczne, wybierzcie wariant najdłuższy.
Warto.
Po prostu. :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 29.05.2013 20:21

david8213 napisał(a):Czy jest jakiś szlak z którego można zobaczyć poniższą panoramę: ?

To jakby w pobliżu miejsca, skąd ja pstrykałem fotki.
Na początku tamtego wątku zamieszczam opis słowny.

Pozdrawiam,
Wojtek
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.05.2013 20:23

anakin napisał(a):Jeżeli macie możliwości, nazwijmy je zdrowotno-techniczne, wybierzcie wariant najdłuższy.
Warto.

Nie pamiętam, którą trasą zwiedzaliśmy, ale był taki upał, że co chwila, mimo czapki, moczyłem głowę w wodzie. .
Ale ja już stary jestem :smo:
lisek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek1 » 30.05.2013 09:58

A wejście nr 1 i nr 2 są gdzieś blisko siebie? Bo w googlach ten duży parking przy trasie to jest przy którym wejściu?
edit: :) nie aktualne pytanie, już wiem to.
Gdzieś doczytałem, że jak się wejdzie wejściem nr 1 to większość trasy, którą należy przejść pieszo jest pod górę, a z wejścia nr 2 to raczej trasa piesza wiedzie w dół. Czy ktoś to może potwierdzić lub dementi :)
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 30.05.2013 15:25

Proszę bardzo:

Parkingi 7Kn/h
Wstęp do parku 110Kn

Obrazek

Trasy/szlaki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 30.05.2013 15:34 przez david8213, łącznie edytowano 3 razy
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 15:27

david8213 napisał(a):Proszę bardzo:

fajnie powspominać :lol:
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 30.05.2013 15:33

Nawiązując do pierwszego postu, którym szlakiem widać poniższą panoramę

Gdy szedłem szlakiem C nie było takich widoków

Obrazek
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 30.05.2013 17:55

Przyłączam się do pytania, za 3 tygodnie wyjeżdżamy :D W niedzielę o 13 planowane Plitvice i w miarę krótka ;) trasa z takim widokiem.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.05.2013 18:16

kataryniarz napisał(a):Przyłączam się do pytania, za 3 tygodnie wyjeżdżamy :D W niedzielę o 13 planowane Plitvice i w miarę krótka ;) trasa z takim widokiem.

Zdecydujecie na miejscu. Ja nie pamiętam, którą trasą szliśmy, ale wybieraliśmy ją właśnie na miejscu. Każda trasa ma swoje atrakcje.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.05.2013 06:50

david8213 napisał(a):Nawiązując do pierwszego postu, którym szlakiem widać poniższą panoramę

Obrazek

Z tego co kojarzę to jest zdjęcie robione "z góry" gdzieś pomiędzy wyjściem nr1 a ST1 (ale mogę się mylić) :mrgreen: .
W Plitvicach byliśmy 5 lat temu, mój mały miał wtedy 4,5 roku wybraliśmy trasę H, zajęła nam ok 6 godzin z przystankami. Mały dał rade, my też :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.05.2013 16:12

fire napisał(a):Z tego co wyczytuje, to w cenie biletu przejazdzka wagonikami i stateczek... i nasuwa sie takie pytanie: czy mozna stateczkiem plynac kilka razy? ,czy jest to jakos odfajkowane na bilecie , ze raz i dosc? Nie ma nic o ograniczeniach ,albo niedoszukalam tej informacji.

Nigdzie nie odfajkowują.
Twoje zwiedzanie może się ograniczyć tylko i wyłącznie do pływania po Kozljaku. :wink:

Pozdrawiam
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 31.05.2013 19:31

dids76 napisał(a):
david8213 napisał(a):Nawiązując do pierwszego postu, którym szlakiem widać poniższą panoramę

Obrazek

Z tego co kojarzę to jest zdjęcie robione "z góry" gdzieś pomiędzy wyjściem nr1 a ST1 (ale mogę się mylić) :mrgreen: .
W Plitvicach byliśmy 5 lat temu, mój mały miał wtedy 4,5 roku wybraliśmy trasę H, zajęła nam ok 6 godzin z przystankami. Mały dał rade, my też :wink:

Jest to raczej niemożliwe bo szedłem tym szlakiem (C) i nie było takiego widoku

Bardziej górzysty teren jest na szlaku między ST3 i ST4. Czy tam tego nie będzie ???

Dalej czekam na odpowiedź. Niech ktoś naniesie na mapie tą lokalizację

Czy to nie będzie w poniższym miejscu : ???

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szlaki turystyczne w Parku Jezior Plitvickich - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone