Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ostatnio zainteresował mnie temat przemierzenia tzw. drogi francuskiej Szlaku Jakubowego czyli trasy która prowadzi do Santiago di Compostella w Portugalii poprzez Hiszpanię, wyrusza z Francji. Trasa ma około 780 km, prowadzi do grobu Św. Jakuba, jest trasą pielgrzymkową. Podróżujący nią przebywaja ją na pieszo lub na rowerach. Pomijając aspekty religijne (dla mnie akurat cenne ale mam świadomość, że nie dla wszystkich podróżujących po świecie , jest to według mnie bardzo interesujące wyzwanie turystyczne. Trasa prowadzi przez setki miasteczek i zakątków do których nie dojedzie się samochodem. Mam ochotę przejechać ta trasę na rowerze. Znalazłem sporo informacji ale ciągle brak mi podstawowych informacji technicznycha szczególnie informacji od ludzi którzy tam byli. Ciekawi mnie czy można gdzieś tam zostawić samochód na parkingu na dwa tygodnie, jak wrócić po samochód- pociąg, autobus? Czy może lepiej z Polski pojechac tylko z rowerami. Inaczej mówiąc będe wdzięczny za wszystkie informacje od ludzi którzy byli na tym szlaku.