Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SZKOCJA północna 2006/2007

Wielka Brytania (Anglia, Szkocja i Walia) jest w pełni otoczona wodą. W Wielkiej Brytanii akcenty zmieniają się zauważalnie co 40 km (25 mil). Szczególnie trudno jest wymówić jedno walijskie miasto. Llanfairpwllwlllandysiliogogogoch jest jedną z najdłuższych nazw miast na świecie. Stonehenge jest starsze niż piramidy - powstało około 3000 roku p.n.e.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 23.01.2007 21:22

Obrazek

pozostale zdjecia na stronie http://picasaweb.google.pl/Keja35/Szkocja20062007 lecz kiepsciutkie.Taka pogoda i kiepski fotograf ze mnie.

Jak ktos tu zajrzy,to milego ogladania
a to pilotObrazek
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 23.01.2007 21:26

NO wreszcie :D , to biorę sie za oglądanie! dzięki :wink:
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 23.01.2007 21:30

Byłam kiedyś w Szkocji latem. Szkocja zachwyciła mnie wrzosowiskami i Edynburgiem. Choc Twoja Szkocja troszkę inna niż pamiętam, fajnie pooglądac...
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 23.01.2007 21:31

Szkocja cudooooowna!
Do tej pory wzdycham, wspominając the Isle of Skye... Eeeech....
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 23.01.2007 21:36

świetnie oddają klimat miejsca- tak mnie się wydaje choć tam nie byłam, ale na fotach ten klimat jest. Wielkie dzięki za podzielenie się. Bardzo mi sie podobają! :D :papa:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 23.01.2007 21:52

wiolak3 napisał(a):świetnie oddają klimat miejsca- tak mnie się wydaje choć tam nie byłam, ale na fotach ten klimat jest. Wielkie dzięki za podzielenie się. Bardzo mi sie podobają! :D :papa:

To górki nie dla Was ,widoki miałas na pewno wspanialsze i wielka satysfakcje.Lecz tam istnieje klub chodzacych po....i wchodzacych na te pagorki ,na ktorych niejeden alpinista połamal sobie zęby.Jest w Szkocjii 279 gór o wysokości powyzej 914 m nazywanych Munros wielu wedrowcow je po prostu "kolekcjonuje'"poznałam sympatycznego Szkota,ktory przeszledł wszystkie góry.łecz a bardzo niebezpieczne.Mimo zimy jest przepieknie,urokliwie,wyobrazam sobie wiosne,to musi byc niesamowite.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 23.01.2007 22:00

Twarda jesteś!
Nic nie pisnęłaś na GG - że wątek szykujesz :D
A Szkocja? - niedosięgła.
Z całkiem głupiego powodu :oops:

Pozdraviam i idę oglądać zdjęcia :)
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 24.01.2007 08:44

petris gdzie byłas dokładnie?Inverness?

tak sie składa że też gościłem niedawno w Szkocji (Edynburg).Piękne miasto, wspaniali ludzie i ten klimat.......ehh mam nadzieje że wypali wyjazd na weekend majowy (Isle of Skye)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 24.01.2007 09:14

arekwroc napisał(a): Isle of Skye

Polecam, przepiękne miejsce- jeszcze tam wrócę...
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 24.01.2007 09:55

Kto by pomyślał, że Cromaniacy czasami wolą zimne morze. Swoją relację napiszę po świętach Wielkanocnych...z Aberdeen
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.01.2007 11:03

Petris, dzieki za podzienie sie zdjeciami, wczoraj ogladalem z wywalonymi galami :) Juz gdzies pisalem ze jak na razie nie bylo mi dane blizej poznac Szkocji chociaz bylem blisko.
Ze szkockie gory wzbudzaja respekt mimo pozornej niewielkosci to ja wiem :D Zaczynaja sie z poziomu morza a wiec duze wzgledne wysokosci, paskudny klimat jeszcze gorszy niz w naszych Tatrach, a mimo to piekne.
arekwroc napisał(a):ehh mam nadzieje że wypali wyjazd na weekend majowy (Isle of Skye)

No to kto wie czy sie nie spotkamy? Kumpel z Anglii mnie zaprasza na poczatek maja na gorski wypad na Cuilin Ridge. Marne szanse na wyrwanie sie z roboty... ale moje albansko-kosowskie eskapady tez sie zaczely od takich luznych planow kiedy wygladalo ze sa "marne szanse" :lol:
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 24.01.2007 11:54

Wiosna w Szkocji jest najlepszą i najpewniejszą porą na zwiedzanie......średnia temperatura w maju to około 17stopni,mniej dni deszczowych i te przepiekne zielone wzgórza......
Śmiem twierdzić że wyspa Skye i Glen Coe na pewno nie ustępują pięknem Chorwacji a może nawet ją przebijają :wink:

zawodowiec na twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawiał.Uwierz mi że warto :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.01.2007 11:58

Arek, nie musisz mnie przekonywac, juz dawno mialem tam jechac! Planowalem ostatni tydzien 3-letniego pobytu na Wyspie, maj 2005, ale skrzeczaca rzeczywistosc nie pozwolila.
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 24.01.2007 12:03

Trochę czasu spędziłeś :D Oby teraz się udało.Oczywiście nie zapomnij o aparacie....
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 24.01.2007 13:23

Ależ Petris!!! Pięknie!!! Nigdy nie widziałam jak tam jest i wreszcie choć trochę wiem! Dzięki! No i wreszcie wiem jak wyglądasz :D ! Pozdrawiam serdecznie!
Następna strona

Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies