Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze [/color]
... taaa ... mz też
Anai napisał(a):
Ha! Próbowałam robić kiedyś zdjęcia wnętrza bazyliki w Licheniu
Tragedyja
Anai napisał(a):Mam natomiast wrażenie, że jest na nim coś nie halo z perspektywą - rozłazi mi się na boki
Bea.ta napisał(a):a gdzie Ty Janie na 2giej fotce masz obszary głębokiego cienia???
Anai napisał(a):Prawdopodobnie za pomocą HDRa zostały właśnie rozjaśnione
Anai napisał(a):Beata, spójrz na lewy i prawy górny róg - tam musiał być cień...
To samo na samym dole przed ławkami - tak myślę
Nie tylko dlatego tragedia, że w Licheniu...Bea.ta napisał(a):ja nawet nie spróbuję
Pomijalny szczegół mówisz?Bea.ta napisał(a):czepiasz się, tylko górą się rozłazi
No mówię Ci... Serio, serio...Bea.ta napisał(a):no coś Ty???
... aleś Ty Beata niekumata - pacz mi na usta: bo został rozjaśniony, żebyś widziała co tam się w tym cieniu ukrywałoBea.ta napisał(a):jest zgoda, ale dlaczego go nie ma???? skoro był.... tak myślę
Anai napisał(a):
[color=#004080]Pomijalny szczegół mówisz?
Anai napisał(a):... aleś Ty Beata niekumata - pacz mi na usta: bo został rozjaśniony, żebyś widziała co tam się w tym cieniu ukrywało
Bea.ta napisał(a):
chcesz powiedzieć, że jestem uboższa o głęboki cień?
Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze
mariusz-w napisał(a):Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze [/color]
... taaa ... mz też
Bea.ta napisał(a):oki, to next time niech będzie karteczka Janie - tu był cień
jan_s1 napisał(a):mariusz-w napisał(a):Anai napisał(a):315 w/g mnie z tych trzech najlepsze [/color]
... taaa ... mz też
Tu się zgadzamy.
jan_s1 napisał(a):Zamiast karteczki oryginalny JPG z aparatu (bo robię podwójnie - JPG i RAW) tylko pomniejszony, na którym widać, że jakieś światło tam było. Widać poza tym, że fotka była w większym stopniu przyciemniana w miejscach przepalonych, niż rozjaśniana w cieniach.
Anai napisał(a):M/z goły jpg lepszy - więcej widać i wolę jak wnętrze "wali" się do środka niż rozłazi na boki,
bo mam wtedy wrażenie, że jak się rozejdzie całkiem to mi dach na głowę spadnie...
jan_s1 napisał(a):Mówisz, że widać tu więcej? Przepraszam, ale ja widzę mniej.
jan_s1 napisał(a):Jeśli masz ekran taki o jakim pisałem, to tak. Nic na to nie poradzę. Ale na pewno porównywałaś fotki na takim ekranie laptopowym i normalnym.
jan_s1 napisał(a):Anai napisał(a):M/z goły jpg lepszy - więcej widać i wolę jak wnętrze "wali" się do środka niż rozłazi na boki,
bo mam wtedy wrażenie, że jak się rozejdzie całkiem to mi dach na głowę spadnie...
To bardzo ciekawe, co piszesz.
Napisałem już gdzieś, że nie zawsze prostuję zdjęcie. Tu rzeczywiście byłoby chyba lepiej nie prostować, lub wyprostować w 50%.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja