jan_s1 napisał(a):Z kontekstu wynika, że to źle jak Ci się miesza.
Dlatego ja nie mieszam
nie lubię jak potem głowa boli
a na poważnie - lubię porządek, w sensie kompozycji
coś musi mi wynikać z czegoś, ale to już wiesz
jan_s1 napisał(a):A dlaczego źle? Ma się mieszać pod warunkiem, że jedno wzmacnia drugie tworząc pewną całość.
Właśnie. Dokładnie tak, ale mi ani chmury zamku nie wzmacniają ani zamek chmur - obawiam się, że jakbym to zobaczyła bez kolorów - to miałabym większy problem
jan_s1 napisał(a):Wiem że masz tendencję do rozbierania fotki na czynniki pierwsze i wyszczególniania z niej detali, lub większych fragmentów. Oczywiście to nie jest złe widzenie - to jest inne widzenie. Na ten temat już rozmawialiśmy.
Oczywiście Janie, jak zwykle masz rację
skupiam się na detalu i nie wstydzę się tego, potrafię go wyszczególnić - co nie każdy potrafi
bo to jest inne widzenie
(przydało mi się to w kopalni ostatnio
)
jan_s1 napisał(a):Nie chodzi o to, żeby ktoś widział tak jak ja, ale żeby wyczuwał mój punkt widzenia. Sęk w tym, że powinien go wyczuwać nie w momencie gdy mu to powiem, tylko wtedy gdy ogląda fotkę.
Szczerze mówiąc, jakby mi tak mówił każdy odbiorca - że widzi tak jak ja - przeraziłoby mnie to
bo ja nie chce, żeby każdy widział tak jak ja, nie jestem ekshibicjonistycznym typem odsłaniającym się, żeby się sprzedać
Fajnie jest jak ktoś zauważa sam, co dla Ciebie jako fotografa jest ważne, bo świadczy to o dobrym przekazie
jan_s1 napisał(a): I znowu jak bumerang wraca poprzednie stwierdzenie: żeby ktoś to kupił, zdjęcie musi być czytelne, a z tym różnie bywa.
to tak jak z gustami Janie