Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szczegóły n/t trasy Katowice-Zadar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 03.09.2005 15:35

Witam,

Za półtorej tygodnia wyruszam do Sv Filip i Jakov z Katowic. Jadę przez Cieszyn, Mikulov, Wiedeń, Maribor, itd...
Chciałem zapytać jak najlepiej jechać od MAriboru do Zadaru?
Interesuje mnie w którym miejscu najlepiej przekroczyć granicę SLO-CRO? Z mapy widzę, że można w:
- Obreżje,
- Rogaska Slatina,
- czy też jechać w okolicy Ptuj, KRapina, itp.?

Będę jechał we wtorek - zależy mi na najszybszym przejeździe ale jeśli jest gdzieś coś ciekawego do obejrzenia, to czemu nie.
as12345600
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) as12345600 » 03.09.2005 20:43

Ja jechałem przez Ptuj, nie jest żle. W kazdyn razie jedz na Zagrzeb potem już jest cały czas autostrada. :)
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 03.09.2005 21:03

as12345600 napisał(a):Ja jechałem przez Ptuj, nie jest żle. W kazdyn razie jedz na Zagrzeb potem już jest cały czas autostrada. :)

Viamichelin tez pokazuje przez Ptuj... pewnie wiec tak zrobie.
Czy okolice przejscia SLO-CRO w Ptuj sa bardzo gorzyste? Rok temu jak jechalem na Istrie, to bardzo mi sie podobaly te ostre podjazdy do przejscia w okolicach Rupy :)
Niestety straszna mgla byla.
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 03.09.2005 21:12

Powiedzcie mi proszę, czy cena winiety na czeskie autostrady na 15 dni, podana na stronie PZM (200KC) jest aktualna?
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 04.09.2005 07:55

Tak cena jest aktualna 200 koron za 15 dni. Co do przejścia pomiędzy SLO-HR to ja radzę jechać na Krapinę. Główna droga, w tygodniu ruch raczej mały. I po około 30-40 km od granicy wpadasz na autostradę. Żadnych ekstremalnie stromych podjazdó nie ma a okolica bardzo malownicza.
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 11.09.2005 08:55

as12345600 napisał(a):Ja jechałem przez Ptuj, nie jest żle. W kazdyn razie jedz na Zagrzeb potem już jest cały czas autostrada. :)

Czy przez Ptuj znaczy przez Varażdin? Bo ja w sumie chciałbym jechać tym bardziej zachodnim przejściem SLO-HR i potem przez okolice miejscowości Krapina, Zabok, Zagreb. Jadąc zgodnie z drogowskzami na Zagrzeb którą drogą mnie one poprowadzą?

Chciałbym jakoś trafić na stację BP Lucko za Zagrzebiem - którą drogą to będzie łatwiejsze?
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 11.09.2005 19:09

Mając winietkę na Czechy jak najlepiej (najszybciej) jechać do Brna - przez Ołomuniec?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone