Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szczecin-Trogir (Ciovo) - wasze propozycje drogi.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
truskawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) truskawa » 19.03.2007 16:56

Cześć

ja podobnie jak Ty planuje wyjazd w 3 auta z 4 dzieci (2,8,8,10) i raczej wszystko wskazuje że jedziemy z noclegiem gdzieś po drodze - my będziemy mieli dość a dzieci tym bardziej. U nas jeszcze jest tak iż jedno z trzech aut ma tylko jednego kierowce.

pozdrawiam
truskawa
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 19.03.2007 19:34

maar napisał(a):
mariusz29 napisał(a):Krótki nocleg na parkingu to dobry pomysł...

no właśnie, nocleg na parkingu (tzn. 2-3 godzinki) czy lepiej jednak jakiś hotelik. Jadę na 3 samochody, 9 osób, w tym 3 dzieci (8, 13 i 14 lat) i nie wiem czy dzieciaki wytrzymają te kilkanaście godzin non stop w samochodzie. Może lepiej jakiś nocleg gdzieś przy granicy niemiecko-austriackiej. Może macie jakieś propozycje.

Jeżeli jedziesz z dziećmi to jednak hotel.
Wyjeżdżając rano ze Szczecina, spokojnie dojedziesz do Grazu, a tam niezawodny Oekotel.
Natomiast nie mogę nic polecić na granicy aut.-niem., chociaż widziałem Motel przy samej drodze jadąc z Regensburga na Passau - Wels dokładnie w miejscu byłego punktu granicznego. Nie pamiętam nazwy Motelu, ale było to przy dużym parkingu i stacji Shell.
Pamiętaj też, że jedziesz na urlop - odpoczynek. Dobrze jest wdrożyć tą zasadę już w czasie dojazdu do CRO i nie nadwyrężać sił swoich i współpodrużujących.
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 19.03.2007 22:35

Mogę ci to polecic to taki tranzytowy hotel jadąc do Zadaru korzystałem z niego w obydwie strony pokój 4 osobowy ok 60 euro i rano śniadanko i dalej w droge. dla dzieciaków super spanko płacić jednak mozna tylko gotówka chyba że cos się zmieniło, obok stacja benzynowa i dobre tanie paliwko jak na zachodnie ceny. Polecam poniżej link.
http://www.oekotel.com :wink:
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 19.03.2007 22:42

Tak o hotelach obok autostrad to mogę polecić super link korzystam z niego
dodatkowo zamówiłem sobie broszure u Niemców przysłano mi do domu
http://www.linksundrechts.com. Tym sposobem w ubiegłym na trasie do Poreć znalazłem super hotelik po niemieckiej stronie 10 km od Salzburga czyli ze Świnoujścia to jest ok 1000 km :P
maar
Odkrywca
winiety w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) maar » 20.03.2007 13:23

wyjaśnijcie mi jeszcze sprawę winiet w Austrii.
Są winietki 10 dniowe (7,60Euro). Co oznacza nazwa 10 dni? kupuję winietę 02.07 o godz. 00.01. Do kiedy ona będzie obowiązywać??
Wg. tego co znalazłem na stronie PZWotuhttp://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1346 to jest to nie 10 dni a 9. No chyba, że nie umiem tego przeczytać.
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 20.03.2007 13:38

Dziesięc to dziesięć.
Co prawda mnie nie złapali, ale w zeszłym roku jak byliśmy to wracaliśmy dokładanie na dziesiątą dobę od kupienia (kupiona z datą 19 sierpnia, powrót 28 :).
I żadnej kontroli i żadnych kłopotów :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES
mariusz29
Croentuzjasta
Re: winiety w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 21.03.2007 10:35

maar napisał(a):wyjaśnijcie mi jeszcze sprawę winiet w Austrii.
Są winietki 10 dniowe (7,60Euro). Co oznacza nazwa 10 dni? kupuję winietę 02.07 o godz. 00.01. Do kiedy ona będzie obowiązywać??
Wg. tego co znalazłem na stronie PZWotuhttp://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1346 to jest to nie 10 dni a 9. No chyba, że nie umiem tego przeczytać.

Okres ważności winietki 10-dniowej w Austrii: od 0h dnia wystawienia do 24h 9. dnia kolejnego

Według mnie jest tak: jeżeli kupujesz winietkę 02.07, to jest ona ważna od godz. 0.00 dnia 02.07 do godz. 24.00 dnia 11.07 (9 dzień kolejny po dniu wystawienia).
Tracisz kilka - kilkanaście godzin na tym że wjeżdżasz do Austrii w ciągu dnia, w chwili kiedy upłynęło kilka - kilkanaście godzin od północy.
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 21.03.2007 10:50

A właśnie w temacie winietek - orientuje się ktoś ile kosztuje na motóra? Bo chyba będę musiał poszukać. I co ważniejsze, chyba mi się udało zaszczepić kilku braother's fascynację Chorwacją, więc może większe stado pociągnie z zachodniopomorskiego do Cro w tym roku, w sierpniu.
DO tego przynajmniej jeden moto będzie oznaczony naklejką cro.pl :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 21.03.2007 12:08

damiangres napisał(a):A właśnie w temacie winietek - orientuje się ktoś ile kosztuje na motóra?
--
damian
GSX750ES

Najtańsza 4,30E.
http://www.oeamtc.at/index.php?type=art ... active=116
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Szczecin-Trogir (Ciovo) - wasze propozycje drogi. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone