Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szczecin - Split - sierpien 2013r

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2012 18:31

Witam uprzejmie
Temat walkowany od zawsze - trasa ze Szczecina do Splitu
W zwiazku z tym, ze co roku mamy zmiany na drogach, dochodza nowe lub sa modernizowane dotychczasowe autostrady mam pytanie do zaawansowanych podroznikow, czy trasa ktora wyrysowalem - https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF& ... 0f94f13444 jest droga optymalna? zmienilibyscie cokolwiek? Wybieram sie w przyszlym roku na 10 dni i chetnie poznam opinie innych wakacjowiczow. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

PS Wiem,ze jeszcze kilka rodzin planuje swoje wakacje w 2013r. w Chorwacji, wiec bedzie to rowniez cenna informacja dla mnie jak i dla nich.
Czy moglby ktos podsumowac ile wyniesie podroz Audi A4 B5 1.9TDI wraz ze wszystkimi oplatami za przejazd? Nocleg na miejscu i wyzywienie to inna para kaloszy, wiec o to nie pytam.
Sciskam i dziekuje z gory
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Wodnik73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wodnik73 » 26.08.2012 19:05

Cześć

Tak jak pisałeś trasy mogą być otwierane lub zamykane i z takim pytaniem to raczej w 2013 roku koło lipca możesz pytać, bo chyba nie musisz znać trasy już na rok do przodu tym bardziej, że może się ona zmienić.

A tu masz zajefajny link do kalkulatora podróży kolegi iggy jest o nim temat więc tam szukaj reszty odpowiedzi na jego temat.

http://iggy.mypage.pl/index.php?

pozdrawiam
edytas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytas » 27.08.2012 11:37

Za 1,5 tygodnia wyruszamy w okolice Trogiru. Do Chorwacji jedziemy po raz trzeci i dokładnie tą trasą, którą wskazałeś. Myślę, że jest optymalna. W tym roku planujemy objazd Słowenii, bo poprzednie dwa razy były płatne (winieta). Dodatkowo robimy nocleg w Austrii, pierwszym razem jechaliśmy bez noclegu i stwierdziliśmy, że to potworna mordęga. W Austrii, w Alpach piękne widoki, przemili gospodarze i przyjemny pensjonacik. Odpocząć po przejechaniu ok. 1100km wskazane a do celu zostaje i tak ok. 500km.

Jak wrócimy i podliczymy koszty będę mogła odpowiedzieć na pytanie o koszty podróży.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2012 20:35

Wodnik73 napisał(a):Cześć

Tak jak pisałeś trasy...

z pewnoscia masz racje, dziekuje uprzejmie :)
juz siedze na tej stronie i przeliczam
pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2012 20:41

edytas napisał(a):Za 1,5 tygodnia wyruszamy ...

dziekuje edyta
czekam z niecierpliwoscia na podsumowanie Twojej podrozy
Tak nawiasem dodam jedynie,ze przed sekunda byli u mnie znajomi, ktorzy wrocili z Chorwacji tydzien temu. Powiedzieli, ze pierwszy i ostatni raz. Drogo i bez fajerwerkow. Nigdy drugi raz by tam nie pojechali. Twierdza, ze Egipt, Tunezja, Turcja. Tylko i wylacznie
Szkoda, ze do mnie przyjechali, humor mam bez wzgledu na wiarygosnosc tych opowiesci do kitu :(
Sciskam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.08.2012 23:43

przemek1973 napisał(a):
edytas napisał(a):Za 1,5 tygodnia wyruszamy ...

dziekuje edyta
czekam z niecierpliwoscia na podsumowanie Twojej podrozy
Tak nawiasem dodam jedynie,ze przed sekunda byli u mnie znajomi, ktorzy wrocili z Chorwacji tydzien temu. Powiedzieli, ze pierwszy i ostatni raz. Drogo i bez fajerwerkow. Nigdy drugi raz by tam nie pojechali. Twierdza, ze Egipt, Tunezja, Turcja. Tylko i wylacznie
Szkoda, ze do mnie przyjechali, humor mam bez wzgledu na wiarygosnosc tych opowiesci do kitu :(
Sciskam

Poczytaj przez zimę kilka relacji z podróży do Chorwacji - humor Ci się poprawi :lol:
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 28.08.2012 07:25

Twierdza, ze Egipt, Tunezja, Turcja. Tylko i wylacznie

W powyższych krajach byłam po kilka razy, w Egipcie 4 :) W tym roku w Cro byłam pierwszy raz i żałuję, że wcześniej nie zawitałam do tego kraju.
Już planuje urlop 2013 oczywiście w Chorwacji... Egipt, Tunezja,Turcja- nie tak prędko- może na późnej emeryturze, a że do 67 lat daleko- więc nie prędko :)
edytas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytas » 28.08.2012 11:38

przemek1973 napisał(a):Tak nawiasem dodam jedynie,ze przed sekunda byli u mnie znajomi, ktorzy wrocili z Chorwacji tydzien temu. Powiedzieli, ze pierwszy i ostatni raz. Drogo i bez fajerwerkow. Nigdy drugi raz by tam nie pojechali. Twierdza, ze Egipt, Tunezja, Turcja. Tylko i wylacznie
Sciskam

Jedziemy po raz trzeci do Chorwacji i z pewnością nie ostatni. Zakochaliśmy się w tym kraju i w cudownym Jadranie. Nie wiem czego oczekiwali Twoi znajomi, każdy ma swoje własne priorytety. Mnie w Cro zauroczyło wszystko, klimat, woda, widoki, ludzie.
Ja już się nie mogę doczekać i powoli zaczynam pakowanie.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone