Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szczecin Orebic

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martapal
Autostopowicz
Szczecin Orebic

Nieprzeczytany postnapisał(a) martapal » 03.02.2011 13:45

Witam serdecznie, w lipcu jedziemy do Chorwacji, pierwszy raz :D
Stąd moja prośba o najlepszą trasę i namiary na nocleg gdzieś w połowie drogi. Jedziemy z dwójką dzieci: 6 i 4.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.02.2011 13:48

Cześć.

Dojazd
Nocleg

Pzdr
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 03.02.2011 14:00

Już Jacek Ci zapodał :wink: , musisz trochę poczytac.
Opini jest wiele, my jeździmy przez Niemcy, Austrię, Słowenię i CRO :lol:

Pozdrawiam ziomali :lol:
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 03.02.2011 14:15

My jeżdzimy podabnie Niemcy, Austria, Włochy / Udine, Triest/, Słowenia - tu tylko 30 km bez obowiązku posiadania winniety, Chorwacja a celem jest Rijeka . Tu wsiadamy na prom i płyniemy na Korcule i jesteśmy prawie w Orebicu.Też pozdrawiam ziomala.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 03.02.2011 14:27

zybog napisał(a):My jeżdzimy podabnie Niemcy, Austria, Włochy / Udine, Triest/, Słowenia - tu tylko 30 km bez obowiązku posiadania winniety, Chorwacja a celem jest Rijeka . Tu wsiadamy na prom i płyniemy na Korcule i jesteśmy prawie w Orebicu.Też pozdrawiam ziomala.

Przez Włochy (Udine), jechaliśmy do Rovinji na Istrię.
pzkfv
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pzkfv » 09.04.2012 12:45

zybog napisał(a):My jeżdzimy podabnie Niemcy, Austria, Włochy / Udine, Triest/, Słowenia - tu tylko 30 km bez obowiązku posiadania winniety, Chorwacja a celem jest Rijeka . Tu wsiadamy na prom i płyniemy na Korcule i jesteśmy prawie w Orebicu.Też pozdrawiam ziomala.

Witam
Trochę odgrzewany kotlet mam, ale jakie koszta tego promu. Mam do pokonania tą sama trasę i zaciekawiła mnie ta opcja. A Triest bardzo mi pasuje bo łatwiej sie wydostać z planowanego hochalpenstrasse.
Pozdrawiam
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 12.04.2012 16:03

Jak jedziecie ze Szczecina to tylko przez Niemcy, Austrię, Słowenię. W Chorwacji autostrada jest aż do Ploce. Ja osobiście śpię w Mirjana Rastoke.
Może ktoś podać jakie są ceny promu z Rijeki na Korculę - w tym roku wybieram się do Czarnogóry.
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 12.04.2012 17:47

wojstar napisał(a):Jak jedziecie ze Szczecina to tylko przez Niemcy, Austrię, Słowenię. W Chorwacji autostrada jest aż do Ploce. Ja osobiście śpię w Mirjana Rastoke.
Może ktoś podać jakie są ceny promu z Rijeki na Korculę - w tym roku wybieram się do Czarnogóry.

Nocleg w Slunj to cirka 1331 km ze Szczecina i jazda przez Maribor i Zagrzeb. Tak na oko z 16 do 18 godzin jazdy.
Proponuję inną opcję: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=879 ... ht=#879984
pzkfv
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pzkfv » 12.04.2012 20:13

Witam
To chyba ja ten temat nieco odkurzyłem, bo wcześniejsze posty z poprzedniego roku. Wiec dzięki za podpowiedź. Problem w moim przypadku jest trochę bardziej skomplikowany.
1. Wyjazd 29.06. pewno nie wcześniej niż 11-12 przed południem (zakończenie roku dla dzieciaków)
2. Uparliśmy się na Grossglockner i hochalpenstrasse
3. Należy dojechać do Orebica 30.06 najlepiej przed 20.00, ale to jeszcze do obgadania z właścicielem.

Nasz plan to dojechać na początek hochalpenstrasse i tam czekać do rana. Jak pogoda dopisze to jedziemy w góry, jak nie to zawijamy się na autostradę. W drugim przypadku spoko dojedziemy, ale pierwszy wymaga przemyślenia i podpytania bardziej doświadczonych. Najlepiej tych, co już jechali ze Szczecina lub okolic. Co prawda podpytuje też na innych wątkach, ale jednoznacznych wskazówek jeszcze nie mam. Szukam, też optymalnej drogi powrotu, po przejechaniu hochalpenstrasse, na autostradę w kierunku Orebica.
Pozdrawiam
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 22.04.2012 11:54

wojstar napisał(a):Jak jedziecie ze Szczecina to tylko przez Niemcy, Austrię, Słowenię. W Chorwacji autostrada jest aż do Ploce. Ja osobiście śpię w Mirjana Rastoke.

Na dzień dzisiejszy prom z Rijeki na Korcule nie kursuje, podobno ma być ale.../ nikt nic nie wie/.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone