Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szczecin - Cro - jakimi trasami ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 07.07.2010 07:37

zybog napisał(a):Naszym celem jest Rijeka i dlatego trasa jest taka; Niemcy, Austria, Włochy / Udine, Triest/= cały czas super autostrady/ wygodnie i bezpiecznie/. Z Triestu tylko 30 km przez Słowenie drogą bez obowiązku posiadania winniety/ przejście na Kozine/.I mały kawałek autostrady już w samej Chorwacji do Rijeki.

jesteś pewien że tą trasa przez triest jedzie się przez słowenie drogami bez obowiazku płacenia za winiety?
patrzyłem na mape i jest ta droga przez włochy jakies 70km dalej ale przecina się słoweńską autostradę A1 bez wjeżdzania na nią i jedzie się drogą H5 chyba z 10km to chyba ekspresówka ale gdzie sprawdzić czy jest ona bezpłatna ???

czy niema tam znowu jakiegos tajemniczego ronda za przejechanie którego trzebapłacić?

jeśli tam też trzeba by kombinowac z objazdami po polach to nie ma sesu i zapłacę za winietkę i pojade przez lubljane centralnie ?
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 08.07.2010 11:37

Tak, jestem pewien,że z Triestu przez Słowenie / przejście Kozina/ jedzie sie bez winniety. Już czwarty raz pojade tą trasą- trasa jest bardzo wygodna i jak celem jest Istria lub Rijeka to myśle, że to jest bardzo dobra trasa.To jest normalna droga bez jakichkolwiek kombinacji z omijaniem autostrad.
maciomon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciomon » 08.07.2010 12:22

pozwolicie ze sie podepnę... Co bardziej polecacie ? Trasę przez :

1) Niemcy, gdzie dalej jade przez Regensburg, Passau, Graz, Lubljana, Rijeka.

2) czy Niemcy, gdzie jade przez Monachium, Salzburg, Villach, Lubljana, Rijeka ? (z tej trasy mam zle wspomnienia; okolo 4 godziny w korku w Austrii przed jakims tunelem)
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 08.07.2010 15:09

Mój znajomy jechał tą druga trasa i tez mówił o jakimś korku przed tunelem, powiedział, ze gdyby wiedział nie pojechał by ta trasą :D
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 08.07.2010 17:29

a może z Villasch na Włochy/ Udine, Triest/ ?-nigdy nie miałem korków .
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 08.07.2010 20:43

pojade przez ten triest , do KRK jest 75 km dalej na autostradzie to moment
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 13.07.2010 20:42

Jechał juz ktos w tym roku ? czekamy na opnie :D
przemascb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemascb » 22.07.2010 12:36

U mnie nastąpiła zmiana planów i ruszam 27.08.2010 Szczecin - Supetar

i tu mam prośbę do kolegi zybog ponieważ w temacie "Kalendarz wyjazdowy - CHORWACJA 2010" piszesz że też ruszasz w tym dniu tylko że do Orebić mam prośbę czy możesz odezwać się na mój e-mail: [url]pdendewicz@o2.pl[/url] to może polecimy w "konwoju" oczywiście jeśli nie zmieniły się Tobie plany.

A może udałoby się na ogon przyczepić do Cromek lub Anusiaaa1 - jak już pisałem w poprzednim poście jadę pierwszy raz wiec fajnie by było się do kogoś na ogon załapać.

Z góry serdecznie dziękuję za każde info
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 25.07.2010 15:35

szkoda, ze jedziecie tydzień wcześniej niż my, pozdrawiam i szerokiej drogi
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 25.07.2010 16:11

ja ruszam za jakies 7 godzin na krk

:D

a co do tych którzy chcieli by w konwoju pojechac to jeśli zatrzymają sie na chwilę na pierwszej stacji schella za grazem po prawej stronie gdzieś tak ok godz 9 to ide o zakład że znajdą jakąś dróżyne do której beedzie sie można przykleić na najtrudniejszy słowacki odcinek trasy ...

masa ludzi ncujących w grazu w tych oetokelach i innych tam sie z rana zatrzymuje
nam w zwszłym roku to tak zupełnie bez planowania zrobił się konwuj 6 aut z polski
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 25.07.2010 16:17

Ja jeszcze lekko ponad tydzień i też ruszam do Cro :lol: :D :P
przemascb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemascb » 26.07.2010 07:35

madziaimaciek napisał(a):szkoda, ze jedziecie tydzień wcześniej niż my, pozdrawiam i szerokiej drogi

madziaimaciek mam prośbę możecie odezwać się na mój e-mail [url]pdendewicz@o2.pl[/url]

Swoją drogą szkoda, że opcja PW nie działa byłoby o wiele prościej
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 26.07.2010 15:26

przemascb napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):szkoda, ze jedziecie tydzień wcześniej niż my, pozdrawiam i szerokiej drogi

madziaimaciek mam prośbę możecie odezwać się na mój e-mail [url]pdendewicz@o2.pl[/url]

quote]
Poszło:D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Szczecin - Cro - jakimi trasami ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone