Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SZCZECIN - CHORWACJA 30.VII korki i utrudnienia, urlop

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Finto
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finto » 04.07.2005 12:24

mam pytanie czy w tym czasie bedzie problem z przejechaniem przez Niemicy i Austrie>?? Nie wiece kiedy jest zmiana turnusow lub urlopow w tych krajach?????? Pomóżcie ...

Pozdrawiam :!: :!: :!:
Marco Polo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marco Polo » 08.07.2005 15:57

Jak jedzesz w środku tygodnia to spoko, ja wystartowalem ok 18,30 z kołbaskowa ok 2-3 bylom na granicy Austrii, ruch niewielki warto jechać nocą, bo jak wracalem to w dzień i w piatek to na autostrawdach w A i D byla makabra ze 2 godz stracilem w korkach dopiero ok 22 zrobilo sie lużniej
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 10.07.2005 10:39

MArco Polo: Czy moglbys napisac ,czy z Niemiec jechales do Austrii przez czechy? Czy tez inna droge obrales?
Ja jade ze Swinoujscia i planuje jechac wzdluz naszej graniczy autostrada niemiecka , potem na Prage ,do Znojmo i do Wiednia.
Jak oceniasz ten pomysl?
Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 10.07.2005 21:31

Panowie, w naszej sytuacji to tylko autostrada A9 ! Omijamy w ten sposób piękne polskie drogi i czeskich kierowców - rajdowców :D . Osobiście proponuję ominąć również autostradę do Drezna, bo prawie cała w remoncie. Niedawno byłem w "Tropical Island". Co prawda średnia wyszła 120km/h, ale trzeba było ostro cisnąć :twisted: . Tak więc pozostaje: Berlin, Monachium , Salzburg, Villach, Lubljana, Rijeka . Wyruszam JUŻ 05.08.2005! Ktoś jeszcze jedzie w tym samym czasie? Tak na marginesie to mam wrażenie , że z naszych rejonów to prawie nikt nie jeździ do Chorwacji. Jak przeglądam forum to większość jest z południa, trafia się Gdańsk, Białystok, a Szczecin i okolice to sporadycznie. Ziomale! Wylazic z ukrycia!! :lol:
Pozdr.
Marco Polo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marco Polo » 11.07.2005 07:33

Popieram, Berlin Monachium, Salzburg,-tunel St,Michael 9,5 E - Villach, Klagenfurt, Loilbl - to masz z głowy oplate za tunel a warto się przejechać dla Widoczków i adrenalinki. Potem zależnie od tego gdzie jedzieśż to albo Rijeka albo Karlovac i Stara trasa lub autostrada. Oczywiście w SLO też wal autostradą bo płaty to grosze. W Cro to już trochę gorzej.
Lechutek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechutek » 11.07.2005 20:01

Wyruszam ze Szczecina 22.07. w rejon Novi Vinodolski trasa przez Berlin, Monachium , Salzburg, Villach, Lubljana, Rijeka . W sobote wrocili znajaomi z Rijeki mowili ze trasa ok .
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 11.07.2005 20:56

Witam ziomali ja niestety jadę ale przez Zwardoń / jestem u rodziny/ 22-07 do Zatonu z przerwa na odpoczyek w OEKOTEL Kalsdorf/Graz i 23-07 melduję sie w Zatonie. Tak że nie jesteśmy tak nieliczni w Chorwacji. Zawsze można się spotkać :D
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 13.07.2005 12:15

Bartus napisał(a): Tak na marginesie to mam wrażenie , że z naszych rejonów to prawie nikt nie jeździ do Chorwacji. Jak przeglądam forum to większość jest z południa, trafia się Gdańsk, Białystok, a Szczecin i okolice to sporadycznie. Ziomale! Wylazic z ukrycia!! :lol:
Pozdr.

Nie jest tak tragicznie, do CRO jeździ sporo ludzi ze Ś-cia ,problem w tym ,ze mało osób opowiada o tym w Necie. Predzej wyraziłbym opinie,że w naszych rejonach (NW POLSKA) mało ludzi pojeło obsługę kompa... :D

Ja jade 01.09.br.- Ciovo k.Trogiru.
Marco Polo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marco Polo » 14.07.2005 15:01

Wracając do trasy którą podałem to parędrobnych uwag. Odcinek Klagenfurt Loibl do Slo dość trudny i wolny ale warto przejechać się tą trasą. Potem autostrada przez Lubliane dalej na Nove Miesto i Karlowac - ten odcinek jest kiepski wąska droga i pozakręcana troche dziurawa. Potem Już z Karlovaca stara trasa na poludnie. Jechałem nią w nocy bardzo płynnie i dość szybko ale trzeba uważać bo nawet nocą stoją patrole z radarami w większych miejscowościach. ew pozostaje autostrada.
Borovy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 19.07.2005 23:23

Jade z Gorzowa wielkopolskiego i moja trasa to Slubice za Lubben wskakuje na autostrade dalej Drezno Chemitz przed Hof'em na Regensburg przejscie w Passau nastepnie mijam Graz i Słowenia gdzie smigam przez Maribor i wyskakuje w Cro :) no i tutaj dylemat :) czy jechac w glebi chorwacji Karlovac az do Sinj aby wyskoczyc na Split a dalej na Hvar czy jechac autostradami :) no i nie wiem jaki koszt przejazdu przez tunele na trasie w Austri :/ jakies podpowiedzi ??
Marco Polo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marco Polo » 20.07.2005 08:17

Podobno na twojej trasie w Niemczech są remonty. Poszukaj na forum. Ja jechałem przez Monachium SAlzburg Klagenfurt. Platny tunel St,Michael w Autrii 9.5 e, przez Loibl przejazd gratis. Oplaty za autostrady w Cro poszukaj na forum jest adres strony z cennikiem. Całość wychodzi ok 80 zł.?.
rochu
Turysta
chetnie bym sie przylaczyl

Nieprzeczytany postnapisał(a) rochu » 20.07.2005 20:12

Mili Panstwo,

Nie chcialbym sie narzucac, ale widze, ze kilka osob jedzie na przelomie lipca i sierpnia. A ja od tygodnia bezskutecznie poszukuje transportu do Cro. Moze mnie wezmiecie? Musze sie dostac do Zagrzebia na 2-3 sierpnia.
Da rade?

Kuba (teraz z Poznania, ale rodowity Szczecinianin)
Borovy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 20.07.2005 22:19

Kuba ja jade 8 sierpnia i jestem zapachany po sam dach :)
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 20.07.2005 23:28

Bartus opowiedz co jest z tą autostradą Berlin - Drezno.

Mimo, że mieszkam w Gostyniu, to 5 sierpnia bede jechał z Gorzowa Wielopolskiego i muszę jechać przez Drezno, bo tam spotykamy się z drugim autem, który startuje własnie z Gostynia, przez Zgorzelec.

Granice przejade w Słubicach i pozniej można spokojnie przez Beesków, Lubbenau jachać az do autostrady Berlin - Drezno? Od wjazdu na aitostrade do Drezna jest 100km. I tam własnie jest remont?

Viamichelin też mi pokazuje roboty drogowe, ale ciezko mi określic na jakim odcinku. Nimy mają trwać do listopada.
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 20.07.2005 23:34

Aha. I czym podyktowane jest kierowanie sie z Villach na Klagenfurt a nie na Ljubljane?

W zeszłym roku jechałem Drezno-Ragensburg-Monachium-Salzburg-Villach-Ljubljana-Rijeka-Crikvenica.

Gdzie na co pozniej kręcicie w tym Klagenfurcie?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone