Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szalony wypad..

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcinator
Podróżnik
Szalony wypad..

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinator » 01.07.2006 16:41

Hej wybieram sie w sierpniu z dziwczyna autostopem do Chorwacji :D Poniewaz nie mamy zbyt duzo kasy mam pytanie ktora czesc Chorwacji jest najtansza? Slyszalem ze Dalmacja jest tansza od Istrii.. Prawda? Jedziemy pod namiot, czy na jakies pole namiotowe i skromne zycie wystarczy nam 700 zlotych na glowe na 2 tygodnie. Tak tylko by zaplacic za namiot i nie umrzec z glodu :P
Pozdrawiam dzeki..
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 01.07.2006 17:14

Jeżeli nie liczycie kosztów dojazdu to 700plz na głowę na dwa tygodnie na tanim kempie wystarczy. Za nocleg na tanim kempie nad morzem zapłacicie ok 100kun czyli 60plz, jak nie będziecie szaleć z kasą na jedzenie, piwo itd to wystarczy. Nie mniej dużo to to nie jest i będą to skromne wakacje, bez np parków narodowych i trochę żarcia trzeba z kraju wziąść, zwłaszcza konserwy
Maciek95
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek95 » 02.07.2006 19:21

W sumie to wychodzi po 50 zl na osobe na dzien, szczerze to wydaje mi sie troszke malo ale bez wybrykow moze starczyc. Napewno nie bedziecie mogli szlec po knajpach i pic miejscowych alkoholi w wiekszych ilosciach. Jesli dojedziecie za darmola to moze sie udac :lol: Trzymam kciuki :!:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.07.2006 19:33

a ja czekam po Twoim powrocie na relację z takiego wypadu:)
tylko dbajcie tam o siebie w trakcie podróży :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.07.2006 21:37

Marcinator napisał(a):Hej wybieram sie w sierpniu z dziwczyna autostopem do Chorwacji :D Poniewaz nie mamy zbyt duzo kasy mam pytanie ktora czesc Chorwacji jest najtansza? Slyszalem ze Dalmacja jest tansza od Istrii.. Prawda? Jedziemy pod namiot, czy na jakies pole namiotowe i skromne zycie wystarczy nam 700 zlotych na glowe na 2 tygodnie. Tak tylko by zaplacic za namiot i nie umrzec z glodu :P
Pozdrawiam dzeki..

Nie chcę ale muszę ...... za tą kwotę to nad Bałtykiem będziecie mieli kłopoty. Rozumiem chęć zwiedzania, popieram i gratuluję odwagi lecz doświadczenie życiowe każe pisać co innego. Będzie bardzo trudo. Może pożycie od kogoś, może należy zarobić ... tak czy siak, taka kwota to strasznie mało.
Marcinator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinator » 03.07.2006 21:35

A my wierzymy ze sie uda:D bylem juz stopem kilka razy nad morzem (700 km dla nas..) i nie bylo problemu, tak ze tam za darmoche tez sie uda:) No nad polskim morzem spokojnie bym przezyl, ale to zalezy jak kto zyje, nam wystarczy.. Wiem nie poszalejemy.. ALe jak tylko bedzie pogoda, cieplutkie morze i wspaniale widoki, to powedrujemy tym stopem i zatrzymamy sie we trzech kempingach na 4-5 dni. Moze mozeczie polecis cos w zpieknymi krajobrazami i niedrogiego?
A pozyczac nie chce a, zarobic. zarabiam:) Tylko mam wiecej wydatkow, chce jeszcze w te wakacje wypasc do Szwajcarii (pewnie tez stopem) i wykonac skok z najwyzszego miejsca w Europie, z Tamy - 220 metrow!!! Pozatym jeszcze zbieram na skok spadochronowy..
Poszalejemy jak bedziemy juz zarabiac.. Narazie takie zycie studentow;)
Pozdrawiam Wszystkich:] I napewno opisze jak nam minela podroz..

Powrót do Chorwackie ABC

Szalony wypad..
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone