Jak długo Pan jechał?
W tym roku dwa noclegi po drodze: Młynicky Dvur (Czechy) , Oroslavje (Chorwacja)
W drodze powrotnej - jeden nocleg Mikulov
Łącznie w jedną stronę około 20 godzin
Jaka droga?
4300 km - Jarocin - Kłodzko - Ołomuniec - Wiedeń - Graz - Zagrzeb - Dubrownik - Mostar - Medjugorje - Makarska - Zagrzeb - Wiedeń - Mikulov - Krnov - Opole - Kępno - Jarocin
Czy winety są drogie a szczególnie w Słoweni?
Winiety Czechy- miesięczna, Austria - 10 dniowa - około 60 zł na stronie pzmtravel, przy trasie można kupić z 10 zł taniej, ale ja zawsze wolę już jechać a nie tracić czas na kupowanie.
W Słowenii bez winietki trasą
Przed granicą zjazd na Mureck - Lenart - Ptuj - do granicy z CRO
Jakieś kłopoty z porozumiewaniem sie?
Nawet po polsku się dogadacie
Na drogach dużo policji?
Włąsnie zdziwiony byłem, przez tydzień może z 5 policjantów widziałem i to zarówno w CRO jak i w BIH. Piszą żeby koniecznie w Bośni nie przekraczać prędkości !
Jak daleko z Makaraski do BH? (KM)
do granicy około 70 km, do Mostaru - około 130 km
Czy wszustkie miejsca ze zdjęć znajdują się w BH?
W pierwszej fotorelacji na zdjęciach jest Makarska, dwa z Dubrownika, jedno ze Ston, reszta z BiH, druga fotorelacja oprócz pierwszego to Bośnia i Hercegovina
Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji jakieś rady?
Obawiałem się pierwszej podróży autem, a tu luz. Najwazniejsze patrzec na drogowskazy, wszędzie droga świetnie oznakowana. Wykupić dobre ubezpieczenie zdrowotne i assistance na samochód ( tak na wszelki wypadek, żeby spokojniej było , bo tfu, tfu nigdy się nie przydało )
Prosżę