Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szalone Vodice, żarełko na Prvicie & KacVegas w Splicie

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 09.09.2011 12:32

Janusz Bajcer napisał(a):Melodia i głosy "jako tako" tylko tekstu brakło :wink:

Januszu-obiecuję, że w następnym projekcie mnie nie usłyszysz :mrgreen: Bo to i słów nie znam, z melodia na bakier. Głosu z grzeczności nie skomentuję :wink:
Knjaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Knjaz » 09.09.2011 15:17

Nie da się ukryć, tekstu brakowało... ale na usprawiedliwienie powiem, że to był nasz pierwszy kontakt z piosenką... Dario zapisał nam treść refrenu na kartce... Nikt go nie znał... więc efekt jest jaki jest...

ale liczy się serce.... za Hajduka... teraz moglibyśmy zaśpiewać już o wiele więcej 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.09.2011 16:05

jolamik napisał(a):Januszu to było demo :lol: od tamtej pory przećwiczylismy tekst i przy okazji pierwszej hrvatskiej imprezy nagramy i pokażemy co juz potrafimy :D

Mam nadzieję :lol: nie możecie Dario przynieść wstydu :idea:
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 09.09.2011 20:38

damy radę 8)

a tak nawiasem mówiąc :wink: po czterech pobytach w Cro zaczynam łapać Hrvatski :D fakt że nie przykładałam się wcześniej, nawet nie uczyłam się ... jakoś w tym roku zaczął mi wchodzić ... zaczęłam dużo rozumieć, moze i jakies rozmówki sobie sprawię :roll: no i najlepiej uczyć sie na piosenkach :) przynajmniej z dala od Cro ... niestety :roll: lotto ciągle mnie olewa :lool:
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 09.09.2011 21:51

Między baranem a barszczem - 6 sierpnia przed wieczorem :wink:

Zaczęło się tak. Siedzę w Vodicach na cro i znalazłam ten post:

Oglądam i oczom mym ukazało się jedno z miejsc w Chorwacji, które chciałabym zobaczyć. No więc zaczęłam korespondencję i dostałam wytyczne dojazdu. Wszystkich zainteresowanych odsyłam tu: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=288 ... &start=810

Zrmanja nie była w naszym routeplanie, bo nie znaleźliśmy nigdzie dokładnych danych dojazdu. gregorr (jeszcze raz dzięki)wypełnił tę lukę i moja brzydsza połowa stwierdziła: "Mamy namiary, jedziemy". Wszyscy w samochód i jadymy, podziwiając widoki na starej drodze (wkleję później).

Oczywiście, pojechaliśmy trochę za daleko :roll:
Skręciliśmy na drogę asfaltową i dojechaliśmy do jedynego domu w okolicy, gdzie droga się kończyła. Wyszedł pan i powiedział, że Winnetou to kawałek wcześniej przebywał, ale tu tez można oglądać ładne widoki. Jego córka wraz z psem o wdzięcznym imieniu "Ninja" zaprowadzili nas na brzeg kanionu. I takie widoczki ukazały się nam.

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

A ten z naszą przewodniczką:
Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Jedyny ptak w okolicy (podobna czapla siwa)
Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Nasza przewodniczka powiedziała, że jałowiec jest bardzo dobry jako lekarstwo w formie herbatki.
Obrazek
By HAncura at 2011-09-09

Pooglądalim, podziękowalim za wskazówki i pojechalim wg wskazówek, uzyskanych chwilę wcześniej:

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

I dojechalim :hearts: :hearts:

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Nasz rumak na tle słynnej góry ze słynnych filmów prod.śp.niemiecko-jugosłowiańskiej.

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

No i polscy Indianie:
Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

A na koniec kilka roślinek dzikozachodowych:
Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

Obrazek
By hancura at 2011-09-09

A potem wróciliśmy do Vodic, gdzie był polski wieczór. Oddaję jednak głos głównodowodzącej w tym temacie. :mrgreen:

Na zachętę tylko jedno zdjęcie :nice:

Obrazek
By hancura at 2011-09-09
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 13.09.2011 08:11

Anka czy myśmy byli aby w tym samym miejscu i tym samym czasie?? :wink:

:lol: :lol: :lol:

Kurna naprawdę duzo wiecej zobaczyliście :?

ale to się zmieni w przyszłym roku :twisted:
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 13.09.2011 08:33

a nazajutrz po hrvatskim wieczorze, niektórzy z niektórych musieli sobie poleżywszy odpocząć i odżyć więc niektórzy inni za sprawą i dzięki Kozie, która przygarnęła pod opiekę nasze latorośla :wink: mogli wyruszyć w nieznane :lol: :lol: :lol: i tak oto jolamik i Knjaz wylądowali w Pirovać 8)

zacne spokojne miejsce - informacja praktyczna - tuż za płatnym parkingiem w centrumie, z którego mysmy skorzystali jest uliczka w lewo i można tam parkowac za free :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pirovać to naprawde spokojne miejsce - jeśli kotos lubi polecamy

Obrazek

podwodne knieje tez nienajgorsze 8)

Obrazek

i zacne widoki

Obrazek

a potem poszliśmy w miasto - tu kwiaty złożone dnia poprzedniego

Obrazek

i piwko w eko- dalmaciji

Obrazek

i oczywiście Stasiek znowu zajada mule

Obrazek

potem zostały już tylko przygotowania do polskiego wieczoru ....

[/url]
Ostatnio edytowano 13.09.2011 13:08 przez jolamik, łącznie edytowano 1 raz
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 13.09.2011 10:32

jolamik napisał(a):Anka czy myśmy byli aby w tym samym miejscu i tym samym czasie?? :wink:

Bo to są prawdziwe zwiedzacze, a nie tylko próbowacze jedzonka, spijacze Karlovacko i moczący dupska w Jadranie (i mówie tu o sobie osobiście) :D No ale każdy zwiedza wedle własnych potrzeb :wink:
Poza tym nie narzekaj, bo kiedy my jeszcze spali, to podróżnicy już ruszali. No i pewnie nie zwiedzali wedle poradnika Pascala :D
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 14.09.2011 17:23

Zicowski napisał(a):
jolamik napisał(a):Anka czy myśmy byli aby w tym samym miejscu i tym samym czasie?? :wink:

Bo to są prawdziwe zwiedzacze, a nie tylko próbowacze jedzonka, spijacze Karlovacko i moczący dupska w Jadranie (i mówie tu o sobie osobiście) :D No ale każdy zwiedza wedle własnych potrzeb :wink:
Poza tym nie narzekaj, bo kiedy my jeszcze spali, to podróżnicy już ruszali. No i pewnie nie zwiedzali wedle poradnika Pascala :D

jolamik, jeszcze ze dwie wycieczki się znajdą :twisted: , ale na pocieszenie oznajmiam, że jedna była po Waszym wyjeździe :D

Zico, niektóre wycieczki się rozpoczynały, jak Wyście już ten tyłek moczyli :wink:
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 14.09.2011 17:39

Wieczór polski - ja wizję, a jolamik opis potem popełni :D

Jak wszyscy wiedzą, to najbardziej polską zupą jest barszcz z uszkami. Skąd były uszka - nie wiem.
Obrazek
By hancura at 2011-09-14

Natomiast barszcz robiła koleżanka Koza :D , za co wielkie podziękowania od nas się należą.
Obrazek
By hancura at 2011-09-14

Tenże barszcz wszystkim smakował, ja uchwyciłam tylko Lovre, który wcinał aż mu się uszy trzęsły :lool:

Obrazek
By hancura at 2011-09-14

Poza barszczem były jajeczka z majonezem, pomidory ze śmietaną i cebulką (mniam, mniam), biała kiełbaska, pieczone kawałki kurczaka, buraczki jolamikowe, różne polskie kiełbasy i oscypki spod Lubomierza, ....

Obrazek
By hancura at 2011-09-14

Obrazek
By hancura at 2011-09-14

Obrazek
By hancura at 2011-09-14

a tu Maks kurczaka wcina

Obrazek
By hancura at 2011-09-14

I była też łącka śliwowica, i trojaczek i wino Dariowe mieszaliśmy z Jamnicą i było miło - niech darek1 wie. :twisted:
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 15.09.2011 11:11

HAncur napisał(a):Jak wszyscy wiedzą, to najbardziej polską zupą jest barszcz z uszkami. Skąd były uszka - nie wiem.

Uszka były z... Włoch
HAncur napisał(a): Natomiast barszcz robiła koleżanka Koza :D , za co wielkie podziękowania od nas się należą.
Obrazek
By hancura at 2011-09-14

I znowu szklana z browcem kole koleżanki Kozy :lool:

HAncur napisał(a):Poza barszczem były jajeczka z majonezem, pomidory ze śmietaną i cebulką (mniam, mniam), biała kiełbaska, pieczone kawałki kurczaka, buraczki jolamikowe, różne polskie kiełbasy i oscypki spod Lubomierza, ....

Sam robiłem owe pomidory :wink:
Ogólnie było w miarę polsko i swojsko. Na tyle ile można było, to przybliżyliśmy braciom Chorwatom Polskę. Ach jakbym chciał prawdziwą Polskę im przybliżyć już tu-w PL...
Ewin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewin » 16.09.2011 08:11

A ja uczyniłam oprócz barszczu te piękne kwiaty biało-czerwone, oczywiście w przewie pomiędzy piciem jednego piwa a śliwowicą zaraz po tym jak opiłam się wińska, i trochę otrzeźwiałam :twisted: :twisted: :twisted:

W przyszłym roku zamierzam wykazać się nowymi polskimi daniami więc bójcie się :wink:
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 16.09.2011 08:20

Kwiaty rzeczywiście były piękne. Chciałabym zaznaczyć, że piwo obok gara z czerwona zupą nie należało do Ciebie, Kozuniu moja droga :P
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 16.09.2011 10:16

Kwiaty(tulipany) sa nadal piekne nic nie stracily na swojej swiezosci :D i stoja na polce z polskimi wodkami ,Dario moglby otworzyc stragan z naszymi trunkami ,nazbieralo sie tego troche
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 16.09.2011 10:34

domingos napisał(a):Kwiaty(tulipany) sa nadal piekne nic nie stracily na swojej swiezosci :D i stoja na polce z polskimi wodkami ,Dario moglby otworzyc stragan z naszymi trunkami ,nazbieralo sie tego troche

Bo to są polskie kwiaty :D
I muszą wytrzymać do przyszłej imprezy sierpniowej (jak palmy wielkanocne) :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Szalone Vodice, żarełko na Prvicie & KacVegas w Splicie - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone