Ale foty suuuper!
Jeszcze chwila a mnie przekonasz do Izraela...
Mikromir napisał(a):Ale foty suuuper!
Jeszcze chwila a mnie przekonasz do Izraela...
aga_stella napisał(a):Dam sobie spokój z fotkami, bo jak mnie wywala to jest za upierdliwe.
dhmegi napisał(a):W tamtych rejonach byłam 10 lat temu (ale tylko na wycieczce podczas wczasów w Egipcie), więc chętnie popatrzę, bo na pewno zobaczę dużo więcej w Twojej relacji, niż podczas tego jednodniowego wypadu.aga_stella napisał(a):Dam sobie spokój z fotkami, bo jak mnie wywala to jest za upierdliwe.
Przez dłuższy okres czasu wstawianie fotek działało bezproblemowo, ale ostatnio coś się popsuło i bardzo wolno ładują się posty z dołączonymi zdjęciami. Mnie jeszcze nie wywaliło, ale już coś mi świta, że w każdej chwili może się tak zdarzyć, tak jak kilka lat temu, kiedy wywalało mi prawie każdy post.
Jednak nie poddawaj i pisz, wstawiaj zdjęcia i dziel się z nami swoimi wspomnieniami. Dla bezpieczeństwa jednak lepiej pisać w jakimś edytorze i wstawiać na forum już gotowy tekst. Jak Cię wywali, to masz go w pamięci i nie będziesz musiała tworzyć drugi raz.
aga_stella napisał(a):Witaj, dzięki za podpowiedzi. Mam pytanie jaką wielkość powinny mieć zdjęcia, bo niektóre są nieco za duże i je obcina z boku. O ile na kilku to nie bardzo razi, to wielbłąd z odciętą głową już tak
dhmegi napisał(a):aga_stella napisał(a):Witaj, dzięki za podpowiedzi. Mam pytanie jaką wielkość powinny mieć zdjęcia, bo niektóre są nieco za duże i je obcina z boku. O ile na kilku to nie bardzo razi, to wielbłąd z odciętą głową już tak
Właśnie zauważyłam, że wymiar Twoich fotek (np. 2558x1706 pikseli) jest dosyć duży przy małym rozmiarze 669 KB.
Najprawdopodobniej zmieniasz tylko rozmiar zdjęcia bez zmiany wymiaru i ten duży wymiar zostaje przycinany bez zachowania proporcji. Ja zmniejszam fotki do wymiaru 800x533 pikseli przy rozdzielczości 72 dpi, nie wskazując rozmiaru zdjęcia. Fotka zmniejsza się automatycznie do rozmiaru ok 400-500 KB i nie dochodzi wtedy do ucinania boków.
Franz napisał(a):aga_stella napisał(a):skoro tyle razy korzystałam z ciekawych informacji na tym forum, więc może czas dać coś od siebie.
Witaj po stronie piszących...
Pozdrawiam,
Wojtek
piekara114 napisał(a):Max. wymiar zdjęć to 800*600. Piękne to co pokazujesz....
piekara114 napisał(a):Kołpaka zgubiliście