Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

sytuacja na granicy SLO - HR w nocy z soboty na niedzielę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 08.04.2011 13:45

woka napisał(a):
Marek75 napisał(a):Nie rozumiem skąd ta ironia? Po co ludzie piszą takie bzdury? Jakieś problemy emocjonalne macie i potem się wyżywacie na innych? WTF?

Ano w myśl zasady: jakie pytanie taka odpowiedź. :wink:
Jak można odpowiedzieć co będzie za kilka miesięcy na dodatek w tym czasie co Ty będziesz przejeżdzał. 8O

Skoro jesteś taki bystry jak woda w strumieniu to powinieneś załapać, że chodzi mi o doświadczenia z lat ubiegłych.
Napisałem skąd dokąd i w jakim terminie oraz to, że pytanie kieruję do doświadczonych Cromaniaków. Po ilości napisanych przez Ciebie postów wydawałoby się, że takim już jesteś ale chyba tylko ilość, a nie treść merytoryczna postów się u Ciebie liczy.

Jeżeli już tak chętnie kierujesz się zasadami to Ci kilka, a konkretnie dwie mądrości podpowiem:
1 - Kto pyta, nie błądzi.
2 - Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi - tę mądrość ludową dedykuje właśnie Tobie.

Wok-u daj sobie na luz.

Pozdrawiam serdecznie ;) i z góry uprzedzam, że dalej nie brnę w tą dyskusję, więc ewentualną odpowiedź sobie daruj. No chyba, że masz coś jeszcze na temat to bardzo proszę.
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 08.04.2011 14:13

Witaj. W ub. r. w sobotę w sezonie po godz 19 na b. popularnym przejściu w Trakościan odprawa była na bieżąco więc sądzę, że na innych przejściach do tego kilka godzin później też nie powinno być problemu. Nie radzę jednak wracać w sob. w sezonie przez w/w przejście. Kolejka masakryczna (wczesnym wieczorem).
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.04.2011 15:04

Marku75, wydaje mi się, że jesteś troszkę niegrzeczny..
Pozdrawiam
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 08.04.2011 15:44

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Marku75, wydaje mi się, że jesteś troszkę niegrzeczny..
Pozdrawiam

Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. Grzecznie i rzeczowo zapytałem i liczyłem na taką samą odpowiedź. Jak jednak widać niektórzy wolą gnębić "pierwszaków". Nie wiem, ale może w ten sposób się dowartościowują. Ja nie nadstawiam drugiego policzka :twisted:
Jak widać inni nie mieli problemów i starali się udzielić wyczerpujących odpowiedzi, a nawet się za mną wstawili. Za co serdecznie dziękuję.
Można? Można!

Forum jest po ty by dzielić się informacjami, każdy z was też kiedyś jechał pierwszy raz, miał wiele pytań i szukał informacji. Jeżeli tu nie można zadać pytania to gdzie?
.
Pozdrawiam serdecznie

winetu napisał(a):Witaj. W ub. r. w sobotę w sezonie po godz 19 na b. popularnym przejściu w Trakościan odprawa była na bieżąco więc sądzę, że na innych przejściach do tego kilka godzin później też nie powinno być problemu. Nie radzę jednak wracać w sob. w sezonie przez w/w przejście. Kolejka masakryczna (wczesnym wieczorem).

Co do powrotu to jeszcze nie wiemy na ile dokładnie dni jedziemy. Ale dzięki za informację
Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.04.2011 17:45

Marek75 napisał(a):..2 - Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi - tę mądrość ludową dedykuje właśnie Tobie.

Ta niby "mądrość ludowa" nigdy nie była żadną mądrością. Czasami ktoś to przytoczył ..... jak sam wiesz, nie była "mądrością", bo biorąc z logiki, być nie mogła. ....(mit obalony) :lol:

Marek75
...nie żebym się czepiał. Ja każdemu pomogę jeżeli tylko jest to w moich możliwościach.
Tobie ironicznie odpowiedziałem mając nadzieję, że zorientujesz się, że tak zadane przez Ciebie pytanie jest bezsensowne. Nawet jeżeli byś oczekiwał historycznych danych to jaką masz gwarancję że tak będzie. Dla mnie to zupełnie zbędne zapytanie.
Zapytam się Ciebie ...... jaką będziesz miał pogodę :?: :lol:

Jakby co ...... uśmiechnij się. Sorry Pan. :lol:
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 09.04.2011 14:44

woka napisał(a):Jakby co ...... uśmiechnij się. Sorry Pan. :lol:

:lol: Od ucha do ucha :lol:

a pogodę będę miał fantastyczna!!!
Właśnie wywróżyłem z fusów i kontrolnie sprawdziłem w szklanej kuli.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 09.04.2011 20:25

Jezuuu,
3 strony bicia piany, a pytanie proste jak drut ...
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 09.04.2011 20:37

Dromader napisał(a):Jadąc w ciemno musisz jeszcze brać pod uwagę, że większość tzw. "turnusów" kończy się zwykle i zaczyna w soboty. Jeżeli będziesz na miejscu w niedzielę, to jest prawdopodobne, że duża część "okazji" do brania w ciemno będzie już wynajęta.

Jedziesz bardzo dobrze. Jesli turnusy konczą sie w sobotę, to w niedzielę czy poniedziałek masz największą szanse wynając w ciemno dobry apartman. Jesli ktos nie wynajał w sobotę w niedzielę odda go za dobrą cenę (bo nie będzie czekał do nastepnej soboty). i tyle w temacie.
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 09.04.2011 23:28

faziolot napisał(a):Jezuuu,

Też się dziwię ;)

andykan napisał(a):
Dromader napisał(a):Jadąc w ciemno musisz jeszcze brać pod uwagę, że większość tzw. "turnusów" kończy się zwykle i zaczyna w soboty. Jeżeli będziesz na miejscu w niedzielę, to jest prawdopodobne, że duża część "okazji" do brania w ciemno będzie już wynajęta.

Jedziesz bardzo dobrze. Jesli turnusy konczą sie w sobotę, to w niedzielę czy poniedziałek masz największą szanse wynając w ciemno dobry apartman. Jesli ktos nie wynajał w sobotę w niedzielę odda go za dobrą cenę (bo nie będzie czekał do nastepnej soboty). i tyle w temacie.

Dzięki, coraz bardziej utwierdzam się słuszności swojej decyzji.
Myślę, że ta informacja miło zakończy ten wątek.
Pozdrawiam i dzięki wszystkim za okazaną pomoc.
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 10.04.2011 19:58

witam
poniżej masz link do kamerek na słowenii
www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 10.04.2011 20:34

Dzięki, jeżeli macie więcej tak przydatnych linków to wrzucajcie. Przydadzą się nie tylko mnie ;)
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 10.04.2011 20:58

Marek75 napisał(a):
faziolot napisał(a):Jezuuu,

Też się dziwię ;)

andykan napisał(a):

Dzięki, coraz bardziej utwierdzam się słuszności swojej decyzji.
Myślę, że ta informacja miło zakończy ten wątek.
Pozdrawiam i dzięki wszystkim za okazaną pomoc.

Tak, zakończmy ten wątek .... i nie bijmy dalej piany. Jedź kiedy uznasz za stosowne. Wal w ciemno. Ewentualne reklamacje kieruj do doświadczonego andykana :roll:
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 10.04.2011 21:16

Mam pytanie: czy ja w którymś miejscu pytałem czy to dobry termin na wyjazd? Jadę tak jak jadę bo nie mam innej możliwości!!!
Ludzie, dlaczego to tak trudno zrozumieć?!
Chciałem tylko informacji jak wygląda sytuacja na granicy SLO-HR na bazie waszych doświadczeń. Jak widać niektórym to sprawiło kłopot i woleli pisać bzdury, czepiać się mnie i nabijać sobie posty. Po co zaśmiecać wątek? Przez takich pismaków wątek zamiast zakończyć się na kilku postach ma już 3 strony. Zanosi się na to, że będzie miał więcej.
Nie rozumiem dlaczego mam mieć pretensje do andykana?* Jestem dorosły i za swoje decyzję konsekwencję ponoszę sam. Do nikogo pretensji mieć nie będę.
Pozdrawiam.
* Pytanie retoryczne
andriu.polak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriu.polak » 26.04.2011 21:00

Witaj.
Przekraczałem tą granicę cztery razy. Zawsze w lipcu i poza weekendem. Za każdym razem był korek 30 do 50 minut. Tam jest po prostu ciasnawo.
Pozdrawiam i szerokiej drogi.
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 26.04.2011 21:06

kolejny nic nie znaczący temat.........godzina w te czy wewte:((((((
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

sytuacja na granicy SLO - HR w nocy z soboty na niedzielę - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone