Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sycylijska przygoda krakusów

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.07.2014 14:25

fiolek napisał(a):Szkoda, że nie mogliśmy wybrać się na La Roccę :( , cóż siła wyższa :la:
Widoki na okolicę przepiękne. 8O
A Cefalu z góry ( mnie ) przypomina odrobinkę Dubrownik :D
Dzięki za super zdjęcia :hearts:

Molim ;)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 29.07.2014 14:30

i już ostatnia porcja zdjęć
Sycylia cz 2 805.jpg
coś przeleciało po prawej stronie
Sycylia cz 2 806.jpg
i po lewej
Sycylia cz 2 810.jpg
i nad nami
Sycylia cz 2 824.jpg
Sycylia cz 2 825.jpg
Sycylia cz 2 826.jpg
Sycylia cz 2 828.jpg
Sycylia cz 2 829.jpg
Sycylia cz 2 830.jpg
Sycylia cz 2 831.jpg
Sycylia cz 2 832.jpg
Sycylia cz 2 833.jpg
Sycylia cz 2 834.jpg
Sycylia cz 2 835.jpg
Sycylia cz 2 837.jpg
Sycylia cz 2 838.jpg
Sycylia cz 2 839.jpg
i już Warszawa
Ostatnio edytowano 12.08.2019 10:54 przez krakusowa, łącznie edytowano 1 raz
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 29.07.2014 16:56

Kiedyś przeczytałam taką opinię: "Sycylia jest piękna, ale czasem kapryśna i wybuchowa, jak jej wulkany, uważana za ojczyznę mafii, woli chlubić się tradycjami kulturalnymi. Kipi od kolorów i zapachów."
I to jest cała prawda o Sycylii.
Bardzo się cieszę, że tam byłam i zobaczyłam tyle pięknych miejsc. :D :roll:
Kończąc te moje wypociny dziękuję za uwagę, cierpliwość i wyrozumiałość czytaczom jawnym i niejawnym. :-| :la:
Przepraszam za jakość zdjęć, ale ja nie lubię ich poprawiać.
Dlatego też czasem morze mi się wylewa 8O , i jest krzywy horyzont 8O :oops:
Poza tym duża część zdjęć została zrobiona przez nie zawsze idealnie czystą szybę jadącego autokaru :(
Pozdrawiam :papa:

KONIEC.

może kiedyś cos jeszcze napiszę :wink:
Bernadr C
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bernadr C » 30.07.2014 18:30

Super relacja, tym bardziej że w przyszłym roku planujemy właśnie wyjazd na Sycylię, tylko zastanawiam się jak to zorganizować. Samolotem czy samochodem. Droga trochę daleka. I tak w obie strony to tydzień stracony. Muszę to jeszcze przeliczyć. Bernard. :D
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 30.07.2014 21:33

widoki "ziemi" włoskiej i chorwackiej z samolotu co najmniej jak ze stratosfery...:)
no coś niesamowitego...:)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 02.08.2014 11:43

Bernadr C napisał(a):Super relacja, tym bardziej że w przyszłym roku planujemy właśnie wyjazd na Sycylię, tylko zastanawiam się jak to zorganizować. Samolotem czy samochodem. Droga trochę daleka. I tak w obie strony to tydzień stracony. Muszę to jeszcze przeliczyć. Bernard. :D

Dzięki za miłe słowa :D
Życzę wielu wspaniałych chwil na przepięknej Sycylii :hearts:

Sol-Wagon napisał(a):widoki "ziemi" włoskiej i chorwackiej z samolotu co najmniej jak ze stratosfery...:)
no coś niesamowitego...:)

fakt, widoki przepiękne

pozdrawiam :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.08.2014 09:34

Myślałem Fiolek, ze boisz się latać ? Myliłem się. :lol: :lol:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 12.08.2014 07:50

darek1 napisał(a):Myślałem Fiolek, ze boisz się latać ? Myliłem się. :lol: :lol:

Kolego darku1 :!: Nie myliłeś się :!:
Boję się latać :evil:

Ale jak trzeba będzie jeszcze gdzieś polecieć, to polecę :D :wink:
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 20.08.2014 19:59

Dziś dopiero trafiłem na relację , w czasie wstawiania relacji byłem w Chorwacji . Miło było przeczytać i pooglądać zdjęcia a zwłaszcza wspomnieć pobyt i zwiedzanie Taorminy , Mesyny , Wąwozu i wysp Vulkaco , lipari , ... Fajne zdjęcia.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 21.08.2014 08:04

Marek40 napisał(a):Dziś dopiero trafiłem na relację , w czasie wstawiania relacji byłem w Chorwacji . Miło było przeczytać i pooglądać zdjęcia a zwłaszcza wspomnieć pobyt i zwiedzanie Taorminy , Mesyny , Wąwozu i wysp Vulkaco , lipari , ... Fajne zdjęcia.

Miło mi, że dzięki mojej relacji wróciły Twoje wspomnienia :D
Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.08.2014 07:17

fiolek napisał(a):
darek1 napisał(a):Myślałem Fiolek, ze boisz się latać ? Myliłem się. :lol: :lol:

Kolego darku1 :!: Nie myliłeś się :!:
Boję się latać :evil:

Ale jak trzeba będzie jeszcze gdzieś polecieć, to polecę :D :wink:

Czy w przyszłym roku to lecisz czy jedziesz.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 24.08.2014 15:59

darek1 napisał(a):Czy w przyszłym roku to lecisz czy jedziesz.

oooooo jeszcze daleko do przyszłego roku, nie wiemy co zaplanujemy 8O
Przed nami jeszcze urlop tegoroczny - jesienny wypad do Chorwacji :D
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 24.08.2014 16:31

Ale macie fajnie, że jeszcze tegoroczna Chorwacja przed Wami. Mam nadzieję, że po powrocie napiszesz chociaż krótką relację dla spragnionych słońca w środku polskiej jesieni?
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 24.08.2014 20:58

Sara76 napisał(a):Ale macie fajnie, że jeszcze tegoroczna Chorwacja przed Wami. Mam nadzieję, że po powrocie napiszesz chociaż krótką relację dla spragnionych słońca w środku polskiej jesieni?

Postaram się :roll:
Mam nadzieję,że w październiku Chorwacja będzie dla nas litościwa i nie poskąpi nam ciepełka i słońca :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.08.2014 18:26

W pażdzierniku :roll: :roll: :roll: 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia