Dla fanów Roberta Makłowiczsa lub/i Katanii
https://youtu.be/02AVkYHO_-U?si=eM8SlT_pkLtjcDk9
Ja obejrzę dopiero wieczorem
tony montana napisał(a):Kawa i słodkości to idealne na drugie śniadanie
megidh napisał(a):piekara114 napisał(a):Na wysokości Cala Graziosa wjeżdżamy na piękną asfaltową szeroką drogę i mamy przed sobą ciekawą plażę
Niezwykle ciekawe miejsce. Czy powstało naturalnie, czy też coś tam zostało zatopione ?.
piekara114 napisał(a):Dla fanów Roberta Makłowiczsa lub/i Katanii
https://youtu.be/02AVkYHO_-U?si=eM8SlT_pkLtjcDk9
Ja obejrzę dopiero wieczorem
piekara114 napisał(a):Mogliśmy jeszcze podjechać do zabudowań starej przetwórni tuńczyka (w II połowie XIX w. było to nowoczesne centrum rybołówstwa, przetwórnia nie funkcjonuje od ok. 30 lat), która jest po drugiej stronie portu…
piekara114 napisał(a):Z pogodą trafiliśmy idealnie: było ciepło, ale nie gorąco, jakby było pełne słońce to kolory były by jeszcze bardziej lazurowo-turkusowe, ale jazda pewnie nie byłaby już taką przyjemnością (przynajmniej dla mnie).
Cały kościół się dobrze zakamuflowałmegidh napisał(a): Ależ piękne te kopuły. Szkoda że tak zakamuflowane.
Szaleją co kilka dni te wulkany. Z Myszą fotkami prychającej Etny co kilka dni się wymieniamy (jak na lubię profil na fb Wulkany świata, co chwilę ciekawe zdjęcia są wrzucane, choć niektóre mocno przerażające). Wulkany to potężna siła.... ale i piękno....dangol napisał(a):U Ciebie pięknie i spokojnie , a Etna znów wybuchła, popiół wulkaniczny spowodował zamknięcie lotniska w Katanii. Ze Stromboli wypływa rozgrzana do czerwoności lawa, a za naszej tam bytności słabe były nawet dymy ponad kraterem...
To chyba też zależy od miejsca, w rożnych miejscach te 35 st. odmiennie się odczuwa.... No i klasa zabytków... Jak jest to klasa sama w sobie to żadne temperatury mnie nie powstrzymająwiola2012 napisał(a):Zwiedzanie i aktywność fizyczna w upale to męka, dlatego coraz bardziej lubię wiosenne i jesienne wycieczki podczas których nastawiam się na intensywne zwiedzanie .