napisał(a) piekara114 » 02.05.2024 09:10
06/05/2023, sobota, dzień 3 c.d.Zgodnie z rozkładem jazdy przybywamy do Trapani. Dworzec to nieduży budynek, ale bardzo przyjemny dla oka. Stąd mamy dosłownie 260 m do naszego apartamentu. Jest jeszcze przed godziną 10, poprosiłam właścicielkę o możliwość wcześniejszego check-in i potwierdzoną mam godzinę 11. Super. Siądziemy sobie na kawkę, a jak docieramy do pobliskiej kawiarni to otrzymuję wiadomość, że apartament jest już dostępny dla nas. Rewelacja
Zameldowanie w formie self check-in, całą instrukcję dostałam dzień wcześniej w apce bookingu, więc idziemy pod kamienicę, która z zewnątrz tak sobie się prezentuje.
Wbijamy kod, wchodzimy na miniaturowy dziedziniec, potem po schodkach do góry, skrzyneczka na kolejny kod, a w środku czeka na nas kluczyk do mieszkania…. A mieszkanie jest rewelacyjne, dużo lepsze niż na zdjęciach na booking - Apartament Funai gorąco polecam. Cena też bardzo fajna - 246,96 eur za 5 nocy, do centrum mamy ok 900-1000 m
(przy wymeldowaniu, także self check-out, zostawiamy jeszcze 10 eur na podatek miejski, który w cenę był niewliczony). Nie mam sensownego zdjęcia łazienki (malutka) oraz małego, ale świetnie wyposażonego aneksu kuchennego. A widok z balkonu
(ostatniego dnia o nieludzkiej porze 6 rano) taki typowo miejski:
Szybciutko się rozpakowujemy i idziemy na plażę. Jest piękne słońce, więc trzeba pokorzystać.