O, Sycylia
Padało ?
marze_na napisał(a):piotrf napisał(a):Relację rozpoczęłaś idealnie pod względem czasowym - w przyszłym roku w planach właśnie Sycylia na pierwszym miejscu
A w którą część celujesz na początek? Bo na całą Sycylię to i miesiąc mało .
majkik75 napisał(a):mysza73 napisał(a):P
Teraz, czyli w szczycie ich sezonu , za 10 dni zapłaciłam 1950 pln
Pani na lotnisku bardzo miła, auto prawie nowe, bez nijakiej ryski
No to chyba dobra cena To jest jakieś 430E. W porównaniu do tych 600 to faktycznie dobrze To jest z jakiejś wypożyczalni, czy to raczej taka oferta "po znajomych" ? No i jeszcze kaucja i jakie ubezpieczenie ? Tak dopytuję, bo ta Sycylia gdzieś tam cały czas krąży po głowie to warto zbierać dobre rady
pozdrawiam, Michał
piekara114 napisał(a):a podobno Włochy są drogie
piekara114 napisał(a):W między czasie nasze dowody są obfocone (ach ten włoski wymóg do zameldowania, w wielu sprawach tak
luzaccy, a w tym tak upierdliwi).
tony montana napisał(a):Autobusem po Sycylii - szacunek
marze_na napisał(a):tony montana napisał(a):Autobusem po Sycylii - szacunekmarze_na napisał(a):Nie rozumiem tego demonizowania korzystania ze zbiorkomu na Sycylii.
Jasne, wszędzie nie dojedziesz w rozsądnym czasie (sami w końcu też wypożyczyliśmy auto na parę dni), ale tydzień to sobie bez problemu można zorganizować bez zostawiania grubej kasy w wypożyczalni.
Bardzo mi miło. Postaram się sprawnie z relacją uwinąć, w końcu to nie greckie siga, sigadangol napisał(a):W realu Sycylię ledwie liznęłam, wirtualnie w relacjach znacznie lepiej , ale kolejną też chętnie będę podglądać.
Muszę kiedyś też zrobić. Dobrze mi się kojarzy, że wrzucałaś gdzieś przepis?dangol napisał(a):Na Sycylię z pewnością jeszcze kiedyś wrócę , chociażby dla arancini (a zanim to nastąpi, pewnie znów muszę sobie ich trochę zrobić ).
Przede wszystkim:tony montana napisał(a):Beti - a właściwie dlaczego tak bardzo nie lubisz tych kaucji i blokad przy wypożyczaniu auta?
Ja na szczęście jeszcze tych wysokich cen noclegów we Włoszech nie doświadczyłam, a kiedy ponownie Włochy odwiedzę to kto to wie....marze_na napisał(a):Z bólem serca (i portfela) zgodzę się jednak z opiniami, że w kwestii noclegów Włochy zrobiły się niestety drogie.piekara114 napisał(a):a podobno Włochy są drogie
Źle nie jest, nawet bym powiedziała, że bardzo dobrze to działa, ale to zawsze utrudnienie i przy planowaniu pobytu i przy samym przemieszczaniu się, nie mówiąc o komforcie. Zdecydowanie auto, ale nie za taką kasę jak na Sycylii oferuję (i często i tak nie wszystko obejmuje full jak wczyta się dokładnie w warunki, a ja to zawsze dokładnie czytam).marze_na napisał(a):Nie rozumiem tego demonizowania korzystania ze zbiorkomu na Sycylii.tony montana napisał(a):Autobusem po Sycylii - szacunek
Jasne, wszędzie nie dojedziesz w rozsądnym czasie (sami w końcu też wypożyczyliśmy auto na parę dni), ale tydzień to sobie bez problemu można zorganizować bez zostawiania grubej kasy w wypożyczalni.