3mam za słowo.
2025 w końcu bez Sycylii
Chyba że ....cegielnia...traktory
Pewnie na flamingi chciałabyś popatrzećpiekara114 napisał(a):Bardzo mi się podobał pit stop przy salinach, blisko było, ale nie dotarlam, no ale ja bez auta na Sycylii bywałam...
Ooooo, właśnie, Ciebie mi tu przecież brakowałomaslinka napisał(a):Palermo w nocy wygląda niesamowicie! Spodobało mi się u Ciebie tak bardzo, że zaczęłam kombinować...
Wielkie dzięki za piękną i inspirującą relację
W sumie to nie wiemmaslinka napisał(a):Nawet kwatery przeglądałam, na razie bez konkretnego terminu.
I pytanie do Ciebie w związku z tym: Czy są jakieś dzielnice, których należy w Palermo unikać? Bo są niebezpieczne albo coś. Ktoś w komentarzach na B... wspominał o okolicach dworca...
Moja tablica w sumie miała być na wszystkie italiańskie magnesy, ale szkoda mi całego "bucika" zasłaniaćmaslinka napisał(a):Mapka na magnesy piękna Znalazłam Chorwację (za 400 zł ), ale w naszym przypadku to raczej bez sensu, bo mielibyśmy miejsca puste i takie, w których byśmy nie zmieścili naszych magnesików
mysza73 napisał(a):Pierwszy przystanek zaplanowałam w ... no przecież że Castellammare del Golfo
Castellammare del Golfo darzymy dużą sympatią po zeszłorocznym pobycie
Jest to urocze miasteczko, pięknie położone nad samym morzem, idealne na wakacje
mysza73 napisał(a):Mój ulubiony widoczek w miasteczku...
W ubiegłym roku przychodziłam tu codziennie rano i patrzyłam co rybacy złowili w morzu...
Tą uliczką sobie tam szłam...
Potem idziemy na Piazza Petrolo...
No czyż nie jest tu uroczo?...
Podjeżdżamy w jeszcze jedno obowiązkowe miejsce przy wizycie w Castellammare - na Belvedere Castellammare del Golfo...
mysza73 napisał(a):Siadamy na kawę i cannoli w mojej ulubionej kafejce.
Tu jadłam najlepsze cannoli na całej Sycylii
mysza73 napisał(a):A że czasu mamy jeszcze sporo (choć mąż już włączył "swoją płytę" i twierdzi, że na pewno się spóźnimy ), to podaję namiar na parking przy salinach koło Marsali )
Nie tylko, one miały być bonusemmysza73 napisał(a):Pewnie na flamingi chciałabyś popatrzećpiekara114 napisał(a):Bardzo mi się podobał pit stop przy salinach, blisko było, ale nie dotarlam, no ale ja bez auta na Sycylii bywałam...