Załapuje się tutaj jako "myszołów" .
Jest na co popatrzeć, jest co zjeść, jest czym pojeździć... mamy wszystko.
I to jest dobry plan na takie świąteczne wolne, popieram w zupełności.
mysza73 napisał(a):Znaczy ze zdrówkiem już ok (bo czytałam, że Twoja majówka musiała ulec zmianie )te kiero napisał(a):Załapuje się tutaj jako "myszołów" .
mysza73 napisał(a):Ja nie jestem tak dobrze przygotowana jak Marzena i nie wiem co dokładnie przedstawiają poszczególne mozaiki.
mysza73 napisał(a):Katedra jest piękna ale mnie ciągnie na dach
W końcu wchodzimy ...
Trudno zaprzeczaćp_majer napisał(a):Katedra po prostu przepiękna
Zawsze można wrócićmarze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Katedra jest piękna ale mnie ciągnie na dach
W końcu wchodzimy ...
Takich ładnych widoków na Piazza Vittorio Emanuele nie mamy. Albo ta część dachu była wyłączona ze spacerów albo było pod słońce .
A gdzie ją w Polsce kupujesz?piekara114 napisał(a):Gołębicę uwielbiam, zwłaszcza taką że skorupką lukrowo - migdałową. A w tym roku pierwszy raz od dawna nie miałam
mysza73 napisał(a):Cefalù to jedno z najważniejszych miejsc, które chciałam odwiedzić na Sycylii (na tym wyjeździe )
mysza73 napisał(a):Pogoda zapowiada się pięknie
wiola2012 napisał(a):Katedra Monreale jest piękna . I nic tu nie będę dodawać, bo mój słownik jest za ubogi.
Postawiłam nie chorągiewkę, tylko gwiazdkę.
Sanktuarium Świętej Rozalii może bym ominęła, ale że był ktoś tak uprzejmy i są opisy po polsku, to pojadę
mysza73 napisał(a):wiola2012 napisał(a):Katedra Monreale jest piękna . I nic tu nie będę dodawać, bo mój słownik jest za ubogi.
Postawiłam nie chorągiewkę, tylko gwiazdkę.
Sanktuarium Świętej Rozalii może bym ominęła, ale że był ktoś tak uprzejmy i są opisy po polsku, to pojadę
Ja specjalnie do Rozalki to bym nie pojechała , ale skoro miałam w planach punkt widokowy obok, to i do sanktuarium zajrzałam