marze_na napisał(a):Aga, ile płaciliście za to mieszkanko?
2526,50pln za 8 dni
Pewnie tak.marze_na napisał(a):Mi się jeszcze nic nigdy nie trafiło na airbnb. Te same obiekty zawsze mam taniej na bookingu. To chyba przez bardzo krótkie okresy najmu - opłaty stałe rozkładają się na mniej dni.
W końcu się przekonałaś do mojego lotniskamysza73 napisał(a):A cena z Katowic wyszła mi całkiem fajna.
Remonty niedługo powinny się skończyć. Musisz się z tym wątkiem zaprzyjaźnić.mysza73 napisał(a):Do Pyrzowic jechaliśmy 3 godziny. Gdyby nie korki w Zawierciu (z pół godziny tam straciliśmy ), to droga byłaby całkiem fajna.
Polecam i polecam sięmysza73 napisał(a):Betka poleciła mi fajny parking, dzieki
mysza73 napisał(a):Lotnisko jest całkiem spore , rzekłabym że bardzo duże
A nie mówiłam...mysza73 napisał(a):Ale tak jak czytałam w kilku miejscach, wielkość darmowych bagaży jest raczej mocno pilnowana
Widziałam jak kilka osób z naszego lotu się przepakowywało, żeby wcisnąć torbę do "miernika"
Ale było też kilka osób, którym się to nie udało i musieli zapłacić ...
Już wiesz jak się czułam jak mi telefon padł? choć ja jeszcze aparat mam....mysza73 napisał(a):W sumie to zgubienie tego telefonu nie byłoby takie złe ... byłby w końcu powód żeby kupić nowy ... no ale nie w tej sytuacji ... bo nie byłoby tej relacji ...
Aż tyle To przy moim szaleje....mysza73 napisał(a):Aparatów już nie zabieramy, a ilość zdjęć jakie swoim telefonem robi mój mąż nie przekracza 20 dziennie ...
A jak z depozytem?mysza73 napisał(a):A to zarezerwowałam przez discovercars, auto dostarczył nam Eurorentcar.
Za 10 dni z pełnym ubezpieczeniem zapłaciłam 440euro.
Mi też nie, nawet na kilka dni...Oprócz tych opłat na airbnb nie podoba mi się brak pokazywania dokładnej lokalizacji, a zawsze sprawdzamy czy obiekt istnieje czy najbliższe otoczenie nam pasuje, jak z parkingiem jest w realu itp.marze_na napisał(a):Mi się jeszcze nic nigdy nie trafiło na airbnb. Te same obiekty zawsze mam taniej na bookingu. To chyba przez bardzo krótkie okresy najmu - opłaty stałe rozkładają się na mniej dni.
No w porównaniu z Modlinem , ale też nie wiem czy Okęcie nie jest mniejsze ...piekara114 napisał(a):mysza73 napisał(a):Lotnisko jest całkiem spore , rzekłabym że bardzo duże
Depozyt 600 euro.piekara114 napisał(a):A jak z depozytem?mysza73 napisał(a):A to zarezerwowałam przez discovercars, auto dostarczył nam Eurorentcar.
Za 10 dni z pełnym ubezpieczeniem zapłaciłam 440euro.
Leżaczki są supermysza73 napisał(a):W terminalu plac zabaw dla dzieci, leżaczki dla pasażerów, sporo miejsc, w których w normalnych warunkach można coś zjeść.
To ogromy plus, po pandemii dopiero niedawno można go ponownie użytkować...mysza73 napisał(a):No i jest darmowe poidełko z wodą
mysza73 napisał(a):
mysza73 napisał(a):... wyszłam na poszukiwanie czegoś na śniadanie ... bo w lodówce mieliśmy tylko wodę, oliwki i wino, zostawione dla nas przez właścicielkę
mysza73 napisał(a):.....nie doceniłam Włochów ... kawiarnie były otwarte ... a w nich sporo ludzi,
mysza73 napisał(a):No i w końcu czas na plażę ...
No i ... delikatnie mówiąc spore rozczarowanie ...
Bo już nie chodzi o to, że to nie były karpatoskie widoki , nawet nie o to chodzi, że było "sporo" ludzi ...
No chodzi o to, że woda była ... no brudna była ... jakaś taka zielona ...
wiola2012 napisał(a):Rozumiem Twoje odczucia. Jak stóp nie widać, to jak się kąpać . I ja teraz naprawdę nie piszę z jakimś sarkazmem. Odkąd jeździmy "w ciepłe kraje" nie weszłam w Polsce do żadnego jeziora chyba, no może raz .
mysza73 napisał(a):To dlaczego nie widziałam stóp?piekara114 napisał(a):Kolor jak kolor, brudów w morzu nie widzę... Wybrzydzasz...
MonikaK napisał(a):wiola2012 napisał(a):Odkąd jeździmy "w ciepłe kraje" nie weszłam w Polsce do żadnego jeziora chyba, no może raz .
Oj, to ja tu muszę zdecydowanie stanąć w obronie polskich jezior…Stojąc po szyję w wodzie widać stopy. Są też w Polsce i czyste rzeki. Bardzo czyste. Więc proszę mi tu nie pluć we własne gniazdo .
mysza73 napisał(a):To dlaczego nie widziałam stóp?piekara114 napisał(a):Kolor jak kolor, brudów w morzu nie widzę... Wybrzydzasz...