Nie narzekałampiekara114 napisał(a):Straszne pustki
piekara114 napisał(a):Straszne pustki
mysza73 napisał(a):Nie narzekałam
marze_na napisał(a):Przy drugiej wizycie w Ragusie Ibla zrobiła na mnie wrażenie opuszczonego miasta i chyba to właśnie zepsuło mi odbiór. Nie było już tej euforii co za pierwszym razem .
Brakowało mi tam takiego zwykłego włoskiego gwaru i krzątaniny - ktoś wiesza pranie, ktoś pozdrawia sąsiada, ktoś mija cię na skuterze, lokalsi spotykają się w barze albo na ławce przy jakiej piazzeccie ... rozumiecie, takie klasyczne włoskie południe . Było w Scicli, było w Modice, ale nie w Ibli.
piekara114 napisał(a):Straszne pustki
mysza73 napisał(a):Każdy ma taki gotyk na jaki zasłużył i jaki se wybierzetony montana napisał(a):No z tym portalem gotyckim to przegięłaś, może to i kawałek gotyku.... ale koło takiego gotyku to nawet nie stał
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):Każdy ma taki gotyk na jaki zasłużył i jaki se wybierzetony montana napisał(a):No z tym portalem gotyckim to przegięłaś, może to i kawałek gotyku.... ale koło takiego gotyku to nawet nie stał
Hihihi to chyba nie zasłużyłaś
mysza73 napisał(a):Nad bramą widać rycerza, który przeszywa smoka włocznią.
maslinka napisał(a):I imponująca kolekcja magnesików Wszystkie z Włoch Na inne kraje masz inne lodówki?
piekara114 napisał(a):Agnieszka, a nie wygodniej byłoby Ci drzwi od lodówki przestawić na drugą stronę, aby otwierały się na ścianę?