Rewelacyjny ten targ, tez bym chyba walizkę zapełnił
Truskawki w cenie do jakiej chyba u nas w pełni sezonu nie spadną
mysza73 napisał(a):Nie będę drążyć, chociaż mogłabym coś jeszcze dodaćmarze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Skoro już poruszyłeś ten temat ...
Jakoś w Italii wojna nie przyczynia się do wzrostu cen, nie tylko benzyny
Ja bym jednak nie drążyła, bo szybko zrobi się politycznie .
Ale coś mnie trafia, jak słyszę tłumaczenia naszych rządzących
A jeszcze bardziej coś mnie trafia, że większość w to wierzy
Sycylia skradła moje serce już za pierwszym razem, a teraz to zauroczenie tylko się pogłębiło
W sumie to nie wiem dlaczego, bo większego syfu nie widziałam jeszcze nigdzie
tony montana » 02.05.2022 12:40
mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):
Mysza Ty znowu w Rzymie czy ściemniasz relację weekendowo - majowo???
Ja niestety w Radomkowie
A Ty w Pradze, Budapeszcie czy innej Szkocji????
Gmina Kosakowo
Kierując się znowu instynktem stadnym zaglądamy na dziedziniec ... Uniwersytetu
Jak teraz patrzę na mapę, to jest tam podobno Wydział Prawa ... jak dla mnie to jak wół Wydział Kynologii
A te psiaki to tam na stałe takie stoją? Trochę to takie creepy.
Czasem jestem ciekawa, czego to Niemcy nam tak zazdroszczą , ale włączenie tego kanału jest ponad moje nerwypiotrf napisał(a):Marycha też , tudzież inne używki . . . wszak na cudach opiera się
Jak ogolę żabę i wyczeszę brodę żółwia , to posłucham jak nam Niemcy zazdroszczą , bo sąsiad przygłuchy nieco . . .
To Ty uwolnij się już z tej Komiży i pisz relację z Sycylii, bo ja tamte tereny mam w planieKaterina napisał(a):Sycylia skradła moje serce już za pierwszym razem, a teraz to zauroczenie tylko się pogłębiło
W sumie to nie wiem dlaczego, bo większego syfu nie widziałam jeszcze nigdzie
Na Sycylii byłam raz, mija właśnie 7 miesięcy, nie od razu skradła mi serce - właśnie przez ten syf .
Dopiero dnia 7-ego zakiełkowało uczucie . A nie widziałam nawet wycinka tego co Ty.
Chyba odwiedziłam tą najbardziej ubogą i najbardziej syfiastą część Sycylii , ale przynajmniej uzupełnimy się w relacjach.
Zasiadam i patrzę gdzie Cię nie było
Usiłuję sobie przypomieć, jak to z tymi psami byłoKaterina napisał(a):
mchrobA te psiaki to tam na stałe takie stoją? Trochę to takie creepy.
Agnieszka pewnie się do tego odniesie, ale z moich obserwacji - z tego mojego tygodnia na Sycylii - myślę, że to jeden z niechlubnych symboli wyspy..
.Sfory bezpańskich, zdziczałych psów, które panoszą się w miastach i na rubieży, plądrują worki porzuconych śmieci, które potem rozwiewa wiatr, które szczerzą kły i skowyczą jak dusze potępieńców w nocy. Spać się nie dało, jeden urządzał serenady pod moim apartamentem co noc.
Figury tych psów pod budynkiem Wydziału Prawa muszą symbolizować bezradność tegoż prawa i państwa w walce z tą plagą.
Te psy to mafia sama w sobie i metafora Mafii - jedni i drudzy żyją ze śmieci .
Katerina napisał(a):Chyba odwiedziłam tą najbardziej ubogą i najbardziej syfiastą część Sycylii
mysza73 napisał(a):Nie spotkałam na Sycylii takich bezpańskich, szczerzących kły psów ...
mysza73 napisał(a): pisz relację z Sycylii, bo ja tamte tereny mam w planie
Nie spotkałam na Sycylii takich bezpańskich, szczerzących kły psów ...
Matko, Kaśka, gdzie Ty byłaś
mysza73 napisał(a):
pisz relację z Sycylii, bo ja tamte tereny mam w planie
Przyłączam się do prośby . Nie wiem wprawdzie o jakich terenach mowa, ale o Sycylii zawsze chętnie poczytam.
mysza73 napisał(a): kościół Santa Maria dello Spasimo
mysza73 napisał(a): Targ Ballaro
mysza73 napisał(a):Mam zakodowane w głowie, że ze wszystkich kościołów w Palermo, najbardziej chcę zobaczyć właśnie ten
W te rejony wybiorę się w przyszłym rokuKaterina napisał(a):mysza73 napisał(a):Nie spotkałam na Sycylii takich bezpańskich, szczerzących kły psów ...
Matko, Kaśka, gdzie Ty byłaś
Byłam prawie w Afryce
Tu są np. kochane pieseczki Bestie tak mnie pogoniły,że klapki zgubiłam.
Ja wrócę na pewno, w przyszłym rokudangol napisał(a):Do Palermo z chęcią jeszcze kiedyś bym się wybrała…
Lecisz na czerwcowy weekned?mysza73 napisał(a):Bo już za parę dni, za dni parę ... rejon Modica
piekara114 napisał(a):Lecisz na czerwcowy weekned?mysza73 napisał(a):Bo już za parę dni, za dni parę ... rejon Modica