ach
i
och
Grzegorz Ćwik napisał(a):Świetne, gratuluję, z przyjemnością obejrzałem, tym bardziej, że w odróżnieniu od kontynentalnych Włoch, które prawie całe zjeździłem, Sycylia jest dalej dla mnie nie odkryta. Zostawiam sobie ją ciągle na deser. Twoja relacja już trochę pozwoliła mi odpowiedzieć na pytanie co tak na prawdę warto zobaczyć. Myślałem o Sycylii na ten rok, ale już wyszła wyprawa 3tg w Chinach. W takim razie wyprawa po słoneczne pomarańcze na rok następny.
Pytanie, jedliście osławione lody w bułce??
Lidia K napisał(a):I ja podziękuję za ciekawą relację.
Całkiem prawdopodobne, że stanie się ona inspiracją do naszej podróży na Sycylię by poznać tak z bliska to co dzięki Tobie mogliśmy zobaczyć na razie dzięki Twoim zdjęciach. A całkiem sporo ciekawych miejsc było podczas wycieczki.
No i ostatni akord - mozaiki mogłam sobie obejrzeć bez zadartej do góry głowy Mozaiki w takim kształcie powstały dzięki bizantyjskim wpływom. A dzisiaj ta kaplica pewnie jest nie prawosławna a katolicka.
Równie ciekawy okazał się ogród botaniczny. Bardzo okazały jest symbol ogrodu. Budzi respekt. Ciekawe czy w warunkach naturalnych potrafi też osiągnąć tak potężne rozmiary:?:
Kulki