napisał(a) Maciej » 14.09.2006 09:32
W lipcu są znacznie tańsze, a w czerwcu i we wrześniu ceny robią się powiedzialbym przystepne. Dość sporą ofertę ma Interhome, nie musisz u nich kupować ale możesz przejrzeć da Ci to pewna orientację w cenach.
NAsz apartament 3 pokojowy z dużym tarasem i wszelkimi wygodami 200 metrów od morza za dwa tygodnie kosztowal 2800 zł i to ze wszystkimi opłatami. Cena za drugą połowę czerwca. Z tego co się orientowałem to średnia cena sycylijska. Dla dwóch osób morze wydawać się sporo ale jak jedziesz z większą rodziną to cena na głowę nie jest już taka duża, bo płacisz za apartament a nie liczbę osób.
Z tego co czytałem na róznych forach mozna też wynajmować na miejscu bezpośrednio. W czerwcu większość apartamentów w naszej miejscowości stała pusta. Może byc jedynie problem techniczny-kontaktu z włąścicielami- bo Włosi sa nieco majętniejsi i te letnie wynajmowane domy są po prostu niezamieszkałe, tam nikogo nie ma. Nie możesz chodzić jak w Chorwacji od domu do domu bo klamkę pocałujesz. No ale wyjątki na pewno są. Wiele ofert znajdziesz w internecie takze bez pośredników. Wystarczy wrzucić w wyszukiwarce "casa vacanza" .
PozdraVki
PS dzięki za miłą opinię o mojej relacji