Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sycylia - porady, wrażenia, opinie

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
leszekm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekm » 31.07.2006 18:57

Znalazłem w necie ich stronkę..........http://www.caposcalambri.com/
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 13.09.2006 20:57

Ja tak trochę na wyrost. Czy możliwe jest znalezienie kwatery bez rezerwacji? Zauroczyla mnie relacja Macieja/tu pokłony w Twoją stronę/
Chciałabym pojechać na Sycylię w przyszłym roku
leszekm
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekm » 14.09.2006 07:03

Myślę, że można, ale pewniejszym sposobem jest internet. Spotkałem polaków pracujących na Sycylii którzy wynajmowali mieszkania za około 250-280 E za miesiąc. O typowych kwaterach wakacyjnych niewiele mogę powiedzieć, ale myślę że w sierpniu jest to niemożliwe.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 14.09.2006 08:03

Właśnie dlatego chciałabym tam pojechać w lipcu,myślę,że wtedy kwatery są trochę tańszxe.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.09.2006 09:32

W lipcu są znacznie tańsze, a w czerwcu i we wrześniu ceny robią się powiedzialbym przystepne. Dość sporą ofertę ma Interhome, nie musisz u nich kupować ale możesz przejrzeć da Ci to pewna orientację w cenach.
NAsz apartament 3 pokojowy z dużym tarasem i wszelkimi wygodami 200 metrów od morza za dwa tygodnie kosztowal 2800 zł i to ze wszystkimi opłatami. Cena za drugą połowę czerwca. Z tego co się orientowałem to średnia cena sycylijska. Dla dwóch osób morze wydawać się sporo ale jak jedziesz z większą rodziną to cena na głowę nie jest już taka duża, bo płacisz za apartament a nie liczbę osób.
Z tego co czytałem na róznych forach mozna też wynajmować na miejscu bezpośrednio. W czerwcu większość apartamentów w naszej miejscowości stała pusta. Może byc jedynie problem techniczny-kontaktu z włąścicielami- bo Włosi sa nieco majętniejsi i te letnie wynajmowane domy są po prostu niezamieszkałe, tam nikogo nie ma. Nie możesz chodzić jak w Chorwacji od domu do domu bo klamkę pocałujesz. No ale wyjątki na pewno są. Wiele ofert znajdziesz w internecie takze bez pośredników. Wystarczy wrzucić w wyszukiwarce "casa vacanza" .
PozdraVki
PS dzięki za miłą opinię o mojej relacji :)
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 14.09.2006 10:20

Maciej dzięki za radę chyba jednak zrobię jak sugerujwsz. Poszperam w necie.A jak będzie bliżej wyjazdu to mam nadzieję,że jeszcze będzie można skorzystać z Twoich doświadczeń.Pozdrawiam.
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 05.10.2007 22:41

Chciałabym Macieju podziękowac Ci za relacje ponieważ dzięki niej pojechałam na Sycylię.Było wspaniale Mój plan zwiedzania był troche inny ale tez się sprawdził.
pozdrowionka dla Twojej rodzinki i dla wszystkich cromaniakow
Poprzednia strona

Powrót do Włochy - Italia

Sycylia - porady, wrażenia, opinie - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone